در حالی که بیش از ۵ ماه از ثبت سفارش برخی واردکنندگان کاغذ می گذرد و روند اداری نیز طی شده، ارزی برای واردات اختصاص نیافته است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سال گذشته اگرچه سال پر فراز و نشیبی برای حوزه کاغذ به شمار میرفت، اما در نیمه دوم سال بازار کاغذ چاپ و تحریر نفس آسودهای کشید و قیمتها به رقم واقعی خود نزدیک شدند، بازار نسبتا ثبات پیدا کرد و مصرفکنندگان توانستند با اطمینان بیشتری خرید کنند، هر چند که به باور برخی از کارشناسان قیمتهای موجود در بازار حتی از قیمت تمام شده برای واردکننده نیز کمتر شد.
در این میان البته نباید از تاثیری که عرضه کاغذ دولتی بر بازار آزاد گذاشته است، غافل شد. اما نکته مهم ادامه دار بودن این ثبات در بازار کاغذ در سال جاری که در ابتدای آن هستیم است.
از نخستین روزهای پس از تعطیلات در بازار کاغذ افزایش قیمتی چند هزار تومانی را شاهد بودیم که طی روزهای اخیر برطرف شده و قیمت کاغذ کاهش داشته است. بر این اساس قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰، ۷۰ گرمی ۳۲۷ هزار تومان و قیمت هر بند کاغذ تحریر ۶۰ در ۹۰، ۷۰ گرمی ۲۸۰ هزار تومان بفروش رفته است.
البته کاهش قیمت در حوزه کاغذ اندونزی نبوده است، کاغذ اندونزی در روزهای گذشته با افزایش قیمت مواجه شده و به بندی ۴۱۰ هزار تومان رسیده است.
با این حال به نظر می رسد در دوره پسا کرونا مشکلاتی برای کاغذ نیز به وجود آمده است، از آن جمله کاهش تولید کاغذ در کشورهایی چون چین، هند، اندونزی و … و برورکراسی اداری در ایران کند است و ارزی برای واردات کاغذ اختصاص نداده اند.
در این خصوص برخی از واردکنندگان مدعی هستند که بیش از ۵ ماه از ثبت سفارش آن ها می گذرد، اما هنوز با وجود طی شدن روند اداری، ارزی برای واردات تخصیص نیافته است.
محمد متولی از ناشران واردکننده کاغذ در این زمینه گفت: ثبت سفارش ما ۵ ماه پیش انجام شده است، کار گروه وزارت ارشاد و بانک مرکزی آن را تایید کرده است، اما تاییدیه به بانک عامل نرفته و ارزی اختصاص نیافته است.
بیشتر بخوانید: اعلام رسمی قیمت کاغذ
وی ادامه میدهد: اغلب وارد کننده های کاغذ دولتی با مشکل فعلی مواجه هستند، چرا که در ۵ ماه اخیر بسیار دشوار ارز اختصاص یافته است.
به نظر میرسد، این روند اگر ادامه داشته باشد در نیمه دوم سال با کاهش کاغذ دولتی مواجه خواهیم بود و این یعنی افزایش قیمت کاغذ در بازار.