جشن راه‌‌اندازی مجدد بزرگ‎ترین واحد تولید کاغذ در ایران

    0
    62
    واحد تولید کاغذ

    بزرگ‎ترین واحد تولید کاغذ ایران پس از پنج سال دست و پا زدن در ورطه مشکلات مالی و کمبود مواد اولیه سرانجام با مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور و افزایش سرمایه از ورشکستگی نجات یافت و این اقدام عصر روز پنجشنبه (۱۷ بهمن ماه) با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهوری جشن گرفته شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، علی حسین پور، مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در این مراسم گفت: با تزریق سرمایه چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی بر اساس دستور رئیس‌جمهوری و مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری این واحد صنعتی از ورشکستگی و تجدید در ارزیابی سرمایه نجات یافت.

    حسین پور میزان سرمایه این شرکت را تزریق سرمایه‌گذاری جدید حدود پنج هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد که با افزایش سرمایه راه برای شرکت در جذب تسهیلات و برخورداری از حمایت‌های قانونی برای دریافت تسهیلات ارزی باز شده است.

    وی افزود: این شرکت در پنج سال اخیر به دلیل مشکلات تأمین چوب به‌عنوان مواد اولیه با مشکل جدی و در زمره شرکت‌های و زیان‌ده قرار گرفت که با افزایش سرمایه، پس از پنج سال این واحد صنعتی به سوددهی مناسب می‌رسد.

     مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نجات این شرکت از ورشکستگی را نتیجه حمایت معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و استاندار مازندران اعلام کرد و اظهار داشت: افزایش سرمایه این واحد صنعتی از طریق چندین هلدینگ سرمایه‌گذاری از جمله شستا، آتیه صبا و بانک ملی (سهامداران این واحد صنعتی) صورت گرفته است.

     وی افزود: زیان انباشته شرکت نیز که مبلغ ۲ هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال برآورد شد، با افزایش سرمایه پوشش داده شده است.

    حسین پور با بیان این که در سال جاری به دلیل کمبود چوب به‌عنوان مهم‌ترین مواد اولیه، این شرکت صرفاً با ۴۰ درصد از ظرفیت ۱۸۰ هزار تنی فعال بود، گفت: بر اساس برنامه و طبق موجودی مواد اولیه تولید کاغذ در این واحد تا پایان سال جاری به ۸۰ هزار تن می‌رسد.

     حفظ امنیت شغلی کارگران بزرگ‎ترین واحد تولید کاغذ

    واحد تولید کاغذ

    دکتر محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در مراسم راه‌اندازی مجدد خط تولید کارخانه چوب و کاغذ مازندران بعد از حدود ۶ سال توقف فعالیت گفت: بسیار خوشحالم از اینکه این واحد تولیدی بزرگ که یکی از محصولات مهم موردنیاز کشور یعنی کاغذ را تولید می‌کند با تلاش‌های انجام شده در سطح استانی و ملی دوباره به چرخه تولید بازگشته و کارگران شاغل در این واحد تولیدی مشغول به فعالیت شدند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، واعظی اظهار داشت: اینکه کارخانه‌ای به این بزرگی با امکانات فراوان که محصول آن جزو کالاهای اساسی و ضروری کشور است، با مشکل مواجه شده بود، ناراحت‌کننده بود و با دستور رئیس‌جمهور برای حل مشکل این کارخانه و در پی آن جلسات متعدد کارشناسی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و مدیران استان، امروز خوشحالیم که با پیگیری‌های انجام شده، این کارخانه دوباره در مدار تولید قرار گرفت.

    رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه برای دولت خیلی مهم است که کارگران عزیز کشور برای آینده شغلی خود احساس امنیت داشته باشند، گفت: کارگران عزیز باید مطمئن باشند که سیاست دولت ادامه روند فعالیت واحدهای تولیدی است و سیاست دولت در این زمینه جدی است.

    دکتر واعظی تأکید کرد: به‌ویژه در شرایط امروز که دشمنان و در رأس آن‌ها آمریکا به دنبال ضربه زدن به‌نظام از طریق اقتصاد کشور هستند راه‌حل مقابله و ناکام گذاشتن دشمنان، فعال کردن بنگاه‌های اقتصادی غیرفعال است.

    رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه ستاد تسهیل استان در این زمینه به‌خوبی عمل کرده است، گفت: استان مازندران با مردمان خوب و پرتلاشش لایق خدمات بیشتر دولتمردان است و ما نیز تمام تلاش خود را برای حل مشکلات استان همچنین مشکلات مطرح شده در مورد این واحد تولید کاغذ برای فعالیت صددرصدی و کامل انجام خواهیم داد.

    شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران واقع در شهرستان ساری از سال ۱۳۷۵ با سرمایه‌گذاری بالغ‌بر ۶۰۰ میلیون دلار و اشتغال ۱۳۰۰ نفر با ظرفیت اسمی تولید ۱۷۵ هزار تن کاغذ در سال فعالیت خود را آغاز کرد. این واحد تولید کاغذ از سال ۹۳ به دلیل کمبود نقدینگی، عدم اعطای تسهیلات با نرخ متناسب، انباشت زیان سنواتی، محدودیت تأمین منابع تولید به‌واسطه طرح تنفس جنگل، بدهی مالیاتی، تأمین اجتماعی و برق و گاز مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت و محرومیت قانونی فعالیت شد.

    از ابتدای سال ۹۸ و بنا به دستور رئیس‌جمهور با استقرار تیم مدیریتی جدید و هماهنگی به‌عمل‌آمده در قالب مصوبات ستاد تسهیل استان و پیگیری‌های ملی و استانی این واحد تولید کاغذ از ابتدای دی‌ماه فعالیت مجدد خود را آغاز کرد. در صورت فعالیت طبیعی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و حل مشکلات این واحد تولیدی و دریافت مطالبات معوقه‌اش از سازمان جنگل‌ها و مراتع به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان که خواسته اصلی مدیرعامل و کارکنان این کارخانه است، این واحد تولیدی قادر خواهد بود صد درصد کاغذ موردنیاز مطبوعات کشور، ۳۰ درصد کاغذ مصرفی صنعت چاپ و تحریر موردنیاز کشور و ۳۰ درصد کاغذ مقوایی موردنیاز کشور را تأمین کند.

    دکتر واعظی همچنین قبل از حضور در مراسم آغاز فعالیت دوباره این واحد تولید کاغذ ، از پایانه در حال ساخت صادرات محصولات کشاورزی (روماک) در شهرستان جویبار بازدید کرد.

    این پایانه که فاز اول آن در زمینی به مساحت ۳۱ هزار مترمربع شامل سالن‌های مجهز دستگاه‌های خنک‌کننده و سرما ساز در حال تکمیل است، کلیه امکانات تأسیسات و تجهیزات لازم برای اماده‌سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلات و تسهیل و تسریع در صادرات را به‌طور یکپارچه فراهم می‌نماید.

    واحد تولید کاغذ

    درباره شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران

    شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران یک شرکت سهامی خاص است که سهامداران این شرکت شامل بانک ملی با ۵۸ درصد، صندوق بازنشستگی کشوری با ۲۴ درصد و شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (تاپیکو) ۱۸ درصد از سهام این واحد تولید کاغذ را در اختیار دارند. این شرکت یکی از ۱۳ شرکت بهره‌بردار از چوب جنگل‌های مازندران بود. این شرکت در حدود ۱۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های مازندران را برای بهره‌برداری از چوب در اختیار داشت.

    پایان قرارداد بهره‌برداری این شرکت بر اساس قانون تنفس جنگل آن را دچار مشکل کرد و در زمره شرکت‌های زیان ده قرار داد به‌طوری‌که بر اساس آمارهای رسمی با اجرای این قانون به دلیل کمبود مواد اولیه (چوب) ظرفیت تولیدی این واحد صنعتی از ۱۸۳ هزار تن در سال به ۶۳ هزار تن در سال ۹۷ کاهش یافت.

    شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران تا پیش از تزریق سرمایه جدید در معرض اعمال ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار داشت، ماده‌ای که تصریح دارد «اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود، هیئت‌مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقاء شرکت مورد شور و رأی واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رأی به انحلال ندهد باید در همان جلسه و با رعایت مقررات ماده ۶ این قانون سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش دهد.

    درصورتی‌که هیئت‌مدیره برخلاف این ماده به دعوت مجمع عمومی فوق‌العاده مبادرت ننماید و یا مجمعی که دعوت می‌شود نتواند مطابق مقررات قانونی منعقد گردد، هر ذینفع می‌تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیت‌دار درخواست نماید.»

    علت گنجاندن ماده ۱۴۱ در قانون تجارت، شرایط غیرقابل‌پیش‌بینی اقتصادی برای بازه بلندمدت است و اثرپذیری آن از متغیرهای زیاد سیاسی، اجتماعی و غیره است. این ماده برای شرکت‌هایی قابل‌اعمال است که نیمی از سرمایه خود را از دست داده‌ باشند.

    اجرای قانون ممنوعیت برداشت از جنگل‌های شمال در یک دوره سه ساله به‌تدریج به اجرا درآمد و از اواخر سال گذشته دوره سه ساله آن تکمیل شد. بر اساس این قانون قرارداد تمامی شرکت‌ها بهره‌بردار جنگل برای برداشت چوب پایان‌یافته و دیگر تمدید نشد و کاهش تولید از یک‌سو و هزینه جاری و بدهی به شرکت‌های خدماتی که افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال اعلام شد از سوی دیگر این واحد بزرگ صنعتی تولیدی کاغذ را در آستانه ورشکستگی قرار داد.

    بیشتر بخوانید: چوب و کاغذ مازندران تامین‌کننده کاغذ روزنامه کشور

    شرکت چوب و کاغذ مازندران از سال ۱۳۷۶ در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و مهم‌ترین تولیدکننده کاغذ در کشور محسوب می‌شود. این شرکت با در اختیار داشتن حدود یک هزار و ۳۰۰ نیروی انسانی به‌صورت مستقیم و ارتباط شغلی با چند صد نفر دیگر به‌طور غیرمستقیم، نقش مهمی در اشتغال استان مازندران دارد.

    واحد تولید کاغذ واحد تولید کاغذ

    مقاله قبلیترخیص کاغذ و بازگشت به روال عادی
    مقاله بعدیبرپایی نمایشگاه‌ کتاب به مناسبت دهه فجر

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.