چاپ کتاب های نفیس و گران شدن کاغذ

    0
    214
    چاپ کتاب

     یک فعال حوزه چاپ و نشر گفت: با تغییراتی که در قیمت کاغذ و با توجه به مشکلات ارزی پیش آمد با کاهش شدید سفارشات چاپ کتاب روبرو شدیم. وی همچنین اضافه کرد چاپ کتاب چه کتاب های نفیس و چه کتاب های معمولی از نصف هم کمتر شده است.

     به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل ازایبنا، حمید متواضع، مدیر چاپخانه ابیانه گفت قیمت کاغذ این روزها پایین آمده است و این نکته مهمی در چاپ و تولید کتاب است اما کافی نیست، وی همچنین افزود قیمت تمام شده کتاب تنها به قیمت کاغذ بر نمی گردد بلکه قیمت زینک و مواد اولیه دیگر نیز در این خصوص تاثیر گذار است، قیمت زینک در بازار آزاد تقریبا دو برابر شده است وی همچنین اضافه کرد : تا   چند سال پیش هر کیلو کاغذ گلاسه ۳۵۰۰ تومان بود اما با یک جهش باورنکردنی این قیمت تا ۳۲ هزار تومان افزایش یافت و این شوک باعث شد تا چاپ بسیاری از کتاب ها متوقف شود.

    وی ادامه داد: با وجود آن که هم اکنون هر کیلو کاغذ گلاسه در بازار به قیمت ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان رسیده است اما  باز هم در قیمت نهایی تولید کتاب تاثیری نگذاشته است ؛ زیرا با وجود کاهش قیمت، باز هم از قیمت‌های اولیه چندین پله بالاتر هستیم.

    عوامال موثر در گرانی قیمت کتاب

    این فعال حوزه نشر همچنین افزود قیمت مرکب هم در این روزها بالا رفته است و این مطلب باز هم بر گرانی کتاب منتشر شده تاثیر می گذارد. وی همچنین گفت کتاب های نفیس دیگر مشتری خود را از دست داده چرا که قیمت نهایی به شدت گران شده و خریداران این مدل کتاب ها دیگر قادر به خرید کتاب های این چنینی نیستند و این کالا را از سبد خانوار خود بیرون گذاشته اند.

    وی با رد این موضوع که برخی معتقدند کتاب‌های نفیس جنبه ویترینی دارد و کاربردی نیستند، تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که آثار نفیس با فرهنگ کشور ما ارتباط  مستقیم دارد و نشانگر تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران است که باید برای معرفی توانمندی‌های ایران در عرصه‌های مختلف معماری، هنر، تاریخ و .. تولید شوند.

    مدیر چاپخانه یادآور شد: تولید این آثار اکنون بسیار محدود شده و نسبت به موقعیت کنونی در یکی دو سال گذشته شاهد ۷۰ درصد کاهش سفارش بوده‌ایم.

    متواضع همچنین درباره کاهش تیراژ کتاب‌ها و تاثیر آن در فعالیت چاپخانه‌داران توضیح داد: کم شدن تیراژ کتاب‌ها مشکل دیگری است که ما با آن سر و کار داریم. اینکه کتاب‌ها اکنون به ۵۰۰ نسخه رسیده‌اند اصلا مقرون به صرفه نیست و در واقع سودی برایمان ندارد. اگر هم ناشر یا چاپخانه‌داری در وضعیت کنونی اقدام به انجام این کار می‌کند، به‌خاطر عشق و علاقه‌اش است.

    این فعال حوزه چاپ و نشر همچنین در ادامه بیان داشت: پس از سال ها فعالیت متاسفانه به نقطه ای رسیدیم که دیگر چاپ کتاب سود ده نیست، اگر هم کسی در این حوزه هنوز فعالیت دارد به دلیل علاقه شخصی است. وی افزود: چاپ کتاب‌هایی مثل گلستان، بوستان، حافظ، شاهنامه و .. بسیار کم شده است و ناشرانی هم که به صورت محدود در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند در اصل عشق و سرمایه عمر خود را در این راه هزینه می‌کنند.

    متواضع در پایان اضافه کرد که امیدوار است مشکلات از کسب وکار مملکت در همه زمینه ها به خصوص در حوزه چاپ و نشر برداشته شود.

    مشکلاتی که در زمینه تولید کتاب این روزها به وجود آمده است چند جانبه است. از یک طرف مشکلاتی  که تحریم های ظالمانه به کشور تحمیل کرده  و از سوی دیگر داخلی است  یعنی عده ای با استفاده کردن از رانت و عده ای دیگر نیز با استفاده از دلالی های پر سود قیمت کاغذ را به شدت بالا بردند، و درادامه نیز دیگر کالاهای جانبی تولید کتاب مانند مرکب و زینک به شدت افزایش پیدا کرد. در نتیجه همه اینها باعث افزایش قیمت کتاب و پایین آمدن قدرت خرید مردم شد.

    بیشتر بخوانید: قاچاق کتاب و تولید کتاب های بی محتوا

    مقاله قبلینمایشگاه چاپ با حضور سلبریتی ها
    مقاله بعدیکار آفرین کیست، ۱۰ خصوصیت بارز یک کار آفرین موفق

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.