مدیرعامل گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه با اشاره به تولید ۲۳ نوع کاعذ در این کارخانه گفت: تولید انواع کاغذ با کاربردهای مختلف در کارخانه کاغذ پارس هفت تپه شتاب گرفته است تا این شرکت بتواند بخشی از نیاز کشور به کاغذ را تامین کند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد مقدم، مدیرعامل گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیش از این تنها بخشی از ورق صنایع و کارتن در این کارخانه تولید می شد اما هم اینک برای بسته بندی انواع صنایع غذایی محصولات متنوعی از جمله کاغذ بسته بندی. کاغذ متناسب با بسته بندی مواد بهداشتی و از همه مهمتر کاغذ مناسب برای بسته بندی مواد خوراکی جامد و مایع در این شرکت تولید می شود.
مقدم بیان کرد: مجموع این تولیدات سبب شده است تا گروه صنایع کاغذ پارس برنامه ریزی بسیار خوبی برای تولید محصولات کاغذی در این شرکت داشته باشد و علاوه بر وسیع تر کردن دامنه داد و ستد با اصناف و صنایع گوناگون ریسک ورود به رکود را کم کند.
مدیر عامل گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه همچنین از تولید انحصاری کاغذ لیوان یکبار مصرف در این شرکت اشاره کرد و گفت: در تولید برخی از انواع کاغذ از جمله کاغذ لیوان یکبار مصرف برپایه خمیر صد در صد ویرجین، گروه صنایع کاغذ پارس تولید کننده انحصاری در کشور است.
وی به برنامه پیش روی گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه در سال جهش تولید نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت متناسب با نیاز بازار کشور تولیدات مختلفی را در برنامه کاری خود دارد. با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال جهش تولید گروه صنایع کاغذ پارس نیز تمام ظرفیت خود را برای افزایش تولید بکار گرفته است تا بخشی از نیاز داخلی کشور به انواع کاغذ را با بهترین کیفیت و استاندارد تامین کند.
مقدم با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در تولید کاغذ خصوصا کاغذ چاپ و تحریر به عنوان یک کالای ضروری و استراتژیک در کشور بیان داشت: متاسفانه در کشور ما سرمایه گذاری لازم در زمینه تولید کاغذ، خصوصا کاغذ چاپ و تحریر صورت نگرفته است و از طرفی شاهد اعمال قوانینی هستیم که به شدت تولید این محصول را غیراقتصادی کرده است.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم یک کالا را در کشور بومی سازی کنیم باید حمایت های قانونی از سرمایه گذار و تولید کننده آن صورت گیرد تا در چنین روزهایی که گرفتار تحریم هستیم وابسته به واردات کاغذ چاپ و تحریر از خارج نباشیم.
مقدم گفت: یکی از ساده ترین راهکارهای حمایتی اختصاص تعرفه است در صورتیکه کاغذ چاپ و تحریر تعرفه واردات ندارد و هیچ امتیازی به تولیدکننده داخلی تعلق نگرفته است اما در عوض یک امتیاز بسیار بزرگ به واردکنندگان کاغذ داده شده است که سبب شده بازار داخلی کاغذ چاپ و تحریر را به راحتی از دست داده و تقدیم واردکنندگان و تولید کنندگان خارجی کنیم که این روند خسارت جبران ناپذیری به صنایع تولید کاغذ کشور وارد کرده است.
مدیر عامل گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه همچنین در خصوص مالیات بر ارزش افزوده اخذ شده از شرکت های تولید کاغذ گفت: شرکت های تولید کننده کاغذ برای خرید کالا و مواد اولیه مورد نیاز باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند در صورتی که طبق قانون محصول تولید شده نهایی که کاغذ می باشد به دلیل این که یک کالای فرهنگی است معاف از مالیات بر ارزش افزوده می باشد که این به ضرر تولید کننده داخلی است.
وی افزود: به عنوان مثال برای خرید ماده اولیه کاستیک از پتروشیمی ها نظیر پتروشیمی اروند باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کرد ولی برای محصولی که از این کالا تولید می شود نمی توان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده اخذ کرد که در نتیجه کارخانه های تولید کاغذ از این بابت متضرر می شوند.
وی تخصیص ارز ارزان قیمت برای واردات کالایی چون کاغذ را یکی دیگر از خسارت های جبران ناپذیر به صنایع تولید کاغذ کشور دانست و گفت: در حالیکه کارخانه های داخلی تولید کاغذ باید تجهیزات مورد نیاز و نیز تعمیرات خط تولید را با ارز آزاد پرداخت و هزینه کنند ولی در مقطعی کاغذ خارجی با ارز ۴۲ هزار ریالی وارد شد که این موضوع به شدت شرایط رقابت از تولید داخل را گرفت. این عامل در کنار سایر عوامل دیگر در داخل کشور موجب شد نه تنها در تولید کاغذ خودکفا نشویم بلکه حتی وابستگی بیشتری به وارادت کاغذ پیدا کنیم.
مقدم به ارتقای کیفیت کاغذ تولید داخل نیز اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر کیفیت کاغذ تولید داخل به مراتب بهتر از قبل شده و حتی در مواردی خیلی نزدیک و یا مطابق با کیفیت کاغذ خارجی است؛ اما در سالهای اخیر سرمایه گذاری لازم در زمینه تولید کاغذ چاپ و تحریر در کشور صورت نگرفته است.
وی افزود: در تولید کاغذ چاپ و تحریر در صورتی به کیفیت بازارهای جهانی دست پیدا می کنیم که همانند کشورهای قدرت در این حوزه سرمایه گذاری جدیدی صورت گیرد. اگر کاغذ پارس هفت تپه حمایت شود قادر است کاغذ چاپ و تحریر به مراتب بهتر از نمونه های خارجی تولید کند.
وی همچنین به صادرات کاغذ پارس هفت تپه اشاره کرد و گفت: کاغذ پارس هفت تپه در سالهای گذشته به عنوان صادر کننده نمونه کشوری معرفی شد و اکنون علاوه بر صادرات محصولات به کشورهای مختلف بیشتر در بازارهای داخلی به دنبال بازیابی است.
بیشتر بخوانید:
حمایت بیمه از کارگران کاغذسازی پارس
بهره برداری از کارخانه کاغذ سازی زاگرس در سال جاری
افزایش قیمت کاغذ هیچ پشتوانه منطقی ندارد
مقدم در خاتمه به تشریح اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا در این شرکت پرداخت و گفت: پیش از فراگیری وسیع این بیماری کاغذ پارس هفت تپه اقدام به تشکیل کارگروه ویژه ای با عنوان ستاد پیشگیری از ویروس کرونا کرد و علاوه بر تصویب مصوبه های لازم الاجرا در خصوص اطلاع رسانی و رعایت موارد بهداشتی همچنین تهیه پروتکل جامع پیشگیری از بروز کرونا در قالب دستور العمل های بهداشتی اقدام به توزیع ماسک بین کارکنان و ضد عفونی کلیه سرویس ها، واحدها، ورودی ها و وسایل نقلیه نمود.
گروه صنایع کاغذ پارس هفت تپه انواع کاغذ فلوتینگ برای مصارف کارتن سازی، کاغذ سفید و خمیر برای تولید تی شو و ظروف یک بار مصرف، انواع کاغذ بسته بندی و بهداشتی مورد استفاده در صنایع غذایی و دارویی، کاغذ رنگی برای مصارف تحریر و اداری همچنین کاغذ کرافت تولید می کند.
ظرفیت اسمی کارخانه کاغذ پارس هفت تپه ۱۲۰ هزار تن می باشد که این رقم برای اقلام مختلف متفاوت است. این کارخانه امروز کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت می کند. مجموعه کارکنان این کارخانه که بیش از هزار نفر می باشند تلاش می کنند با ارتقا دانش و اتکا به تخصص خود و اجرای طرحهای توسعه ای این مجموعه را به ظرفیت اسمی برسانند.