در حالیکه افزایش قیمت کاغذ همچنان در بازار ادامه دارد، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا اذعان می کند، برخی واردکنندگان و مسئولان صنف کاغذ دستی بر آتش بازی افزایش قیمتها دارند و افزایش قیمت کاغذ هیچ پشتوانه منطقی ندارد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، بازار کاغذ چند روزی است که با التهاب در قیمت ها مواجه شده است، افزایش قیمتی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومانی که به گفته کارشناسان این بازار هیچ توجیه منطقی ندارد و به نظر می رسد افزایش نرخ ارز بهانه ای برای گرانفروشی در این بازار است. تجربیات گذشته نیز ثابت کرده است که اگر جلوی این افزایش قیمت گرفته نشود، در ماه های آتی دیگر نمی توان این بازار را کنترل کرد و ناشران و چاپخانهداران که عمده مصرفکنندگان این بازار هستند، بیش از پیش دچار زیان خواهند شد.
احمد شریفان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، با اشاره به افزایش قیمت ها در بازار کاغذ می گوید: متاسفانه در ۳ ماه اخیر عوامل متعددی از جمله شیوع ویروس کرونا، تعطیلی تولید در کشور، بستن شدن مرزها و…موجب ایجاد نوعی جنگ روانی در سطح جامعه شد که نتیجه آن افزایش قیمت دلار از ۱۱ هزار به بیش از ۱۷ هزار تومان بود، کمتدبیری مسئولان نیز موجب شد که شرایط بحران مهار نشود.
وی ادامه می دهد: افزایش قیمت کاغذ در بازار نیز هیچ دلیل منطقی ندارد، وقتی مدارس تعطیل است، دانشگاهها تعطیل است، چاپخانهها تعطیل بودهاند چرا باید کاغذ بندی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان افزایش داشته باشد و یا چرا باید گلاسه کیلویی چند هزار تومان افزایش یابد.
شریفان در پاسخ به اینکه اگر اتحادیه قیمت های فعلی را غیرمنطقی می داند، چرا وارد نشده و اقدامی نمی کند، تصریح می کند: متاسفانه دست ما بسته است، به هر حال برخی از افراد ذینفوذ هستند که خودشان دستی بر آتش این بازی دارند، در همه صنوف در اتحادیه ها افرادی در رأس قرار دارند که اجازه برخی اقدامات را نمی دهند.
وی ادامه میدهد: من در یکسال گذشته بارها به تعزیرات و سازمان بازرسی و نظارت نامه نوشته و درخواست پیگیری و ورود آنها را داشتم، گفتم من به عنوان نایب رئیس اتحادیه نمی توانم به تنهایی اقدامی انجام دهند، اما اتفاق خاصی نیافتاد.
بیشتر بخوانید: عدم افزایش قیمت کاغذ داخلی
شریفان درباره افزایش قیمت کاغذ می گوید: متاسفانه در صنف فروشندگان کاغذ برخی کاغذهایی را که با دلار ۱۱ هزار تومانی خریداری کردهاند، با دلار ۱۸ هزار تومانی میفروشند، از سوی دیگر ثبت سفارش واردات نیز در ماههای اخیر به کندی انجام شده و بازار به التهاب افتاده است. دقیقا ما به سمتی پیش میرویم که وقایع شهریور و مهر ۹۷ در بازار کاغذ اتفاق بیافتد.اگر دولت به موقع ورود کند و ثبت سفارشها انجام شود و ارز واردات تخصیص یابد، ممکن است از این التهاب قیمتها کاسته شود.