انتشار روزنامه‌ ها در دوران کنونی اتلاف کاغذ است

    گفت و گو با محمد مهاجری، فعال رسانه ‌ای و سردبیر خبرگزاری «خبرآنلاین»

    0
    39
    قیمت کاغذ

    محمد مهاجری گفت: من از جمله کسانی هستم که می‌گویم روزنامه‌ ها باید کلا تعطیل شوند. اکنون مشاهده می‌ کنیم که بعضی انتشار روزنامه‌ ها زیر ۲۰۰ نسخه چاپی است و باور کنید که پرتیراژترین روزنامه هم به  ۲۰هزار نسخه نمی ‌رسد. واقعا انتشار روزنامه‌ ها در دوران کنونی اتلاف کاغذ است و اگر روزنامه ‌ها تعطیل شوند، خدمتی بزرگی رخ داده است زیرا دیگر دولت مجبور نیست مدام یارانه کاغذ بدهد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از نامه ‌نیوز؛ انتشار روزنامه‌ ‌ها در شرایط فعلی که بحران کرونا همچنان دامن‌گیر جامعه ایران است وضعیت خوبی را سپری نمی ‌کنند. از یک‌ سو ورود فضای مجازی به عرصه‌ خبررسانی و متعاقب آن بحران اقبال مردمی به رسانه ‌های مکتوب که از سال ‌ها پیش به یک دغدغه اساسی برای مدیران روزنامه‌ ها تبدیل شده است و از سوی دیگر شیوع ویروس و محدودیت‌ های چاپ نسخه کاغذی از سوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا باعث شد که اوضاع اقتصادی انتشار روزنامه‌ ها بیش از پیش در معرض خطر قرار بگیرد.

    حال پرسش این است که در شرایط کنونی این رسانه سنتی چه می ‌تواند انجام دهد که از اولا جایگاه عمومی خود را احیا کند و ثانیا با کسب آگهی و فروش بالا نیازهای اقتصادی خود را تأمین کند؟

    محمد مهاجری، فعال رسانه ‌ای و سردبیر خبرگزاری «خبرآنلاین» باور دارد که اساسا روزنامه ‌ها باید تعطیل شوند و جای خود را به سایت ‌های خبری بدهند. او در تحلیل آنچه این روزها در حوزه مطبوعات می‌ گذرد گفت: «من از جمله کسانی هستم که می‌ گویم روزنامه‌ ها باید کلا تعطیل شوند. اکنون مشاهده می‌ کنیم که بعضی انتشار روزنامه‌ ‌ها زیر ۲۰۰ نسخه چاپی است و باور کنید که پرتیراژترین روزنامه هم به ۲۰ هزار نسخه نمی ‌رسد.

    وضعیت انتشار روزنامه‌ در شرایط بحران

    وی افزود: واقعا انتشار روزنامه‌ ها در دوران کنونی اتلاف کاغذ است و اگر روزنامه‌ ها تعطیل شوند، خدمت بزرگی رخ داده است زیرا دیگر دولت مجبور نیست مدام یارانه کاغذ بدهد. اکنون ۹۰درصد مردم اخبار و تحلیل‌ها را از گوشی‌های خود رصد می‌کنند و تعداد محدودی هنوز به خواندن روزنامه کاغذی عادت دارند که اگر روزنامه‌ها جمع شوند، آنها هم عادت خود را ترک می‌کنند. اکنون بهترین فرصت است که کلا نسخه‌ کاغذی روزنامه‌ها جمع شود».

    مهاجری درباره سازوکار آگهی ‌هایی که روزنامه ‌ها تنها در صورت چاپ می ‌توانند داشته باشند هم اظهار کرد: «فردی را وسط بیابان دیدند که روی دیوار یک چراغ گذاشته؛ به او گفتند که این دیوار را برای چه ساختی؟ گفت برای آویزان کردن این چراغ. گفتند خب این چراغ برای چیست؟

    او گفت برای آنکه این دیوار را بسازم. این مثال حکایت چاپ روزنامه ‌ها و آگهی ‌های آنهاست. روزنامه ‌ای که کلا دو هزار نسخه چاپی دارد، چند نفر آگهی داخلش را می ‌بینند؟ اکنون سایت ‌ها وظیفه خبررسانی را برعهده گرفته ‌اند و می ‌توان آگهی‌ ها را به سایت‌ ها داد. به هر حال نظر من این است که اگر روزنامه ‌ها تعطیل شوند، بسیاری از هزینه‌ ها کاهش می‌یابد».

    بیشتر بخوانید: اسپانسری دیگر برای جذب سهمیه کاغذ همدان

    وی در پاسخ به این پرسش که در صورت تعطیلی روزنامه ‌ها تکلیف بیکارشدن بسیاری از روزنامه‌نگاران چه می‌ شود، گفت: «اینکه صنف ما امنیت شغلی پایینی دارد، موضوع مهمی است که باید به آن پرداخته شود. تعداد روزنامه‌نگاران واقعی در ایران چندان زیاد نیست. به این اعداد که اکنون ۲۰هزار نفر روزنامه‌نگار داریم توجه نکنید زیرا بسیاری از اینها فقط برای گرفتن بعضی مزایا مانند طرح ترافیک و… خود را روزنامه‌نگار معرفی می‌کنند وگرنه تعداد واقعی، حداکثر به ۱۰هزار نفر هم نمی‌رسد. دولت برای این تعداد محدود می‌تواند فضایی ایجاد کند که امنیت شغلی داشته باشد و منابع مالی برای آنها در نظر بگیرد».

    مقاله قبلیجلوگیری از ریزش مشتریان وفادار
    مقاله بعدیدولت از کسب و کارهای فرهنگی آسیب دیده حمایت می‌ کند

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.