سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از هدف گذاری استحصال و تولید یک میلیون متر مکعب چوب در سال جهش تولید از محل طرح ملی توسعه زراعت چوب خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مسعود منصور در نشست انجمن کارفرمایان صنایع چوب و کاغذ ایران با بررسی راهکارهای اجرایی طرح توسعه زراعت چوب گفت: عرصه هایی که زراعت چوب در آن انجام می شود یا ملی است یا غیر ملی که در بخش ملی سازمان جنگل ها وظیفه دارد علاوه بر فرهنگ سازی و تأمین نهال، شرایط تضمین خرید چوب را برای زارعان و تولیدکنندگان چوب فراهم نماید.
منصور همچنین به توسعه زراعت چوب در اراضی ملی اشاره کرد و گفت: در این عرصهها اولویت نخست استفاده از ظرفیت نهالستان های موجود است که در حال حاضر به نظر می رسد که از حداقل ظرفیت های آن برای تولید نهال استفاده می شود و با برنامهریزی های صورت گرفته انشاا… از ظرفیت نهالستان های کشور برای این امر بیشتر استفاده خواهیم کرد.
به گفته این مقام مسئول توسعه زراعت چوب در عرصه های ملی دو موقعیت مشخص دارد که باید پیگیری شود؛ یک بخش عرصه هایی هستند که قبلاً کشت با هدف زراعت چوب در آن صورت گرفته و الان به دیر زیستی رسیده اند که باید کمیته فنی استان ها اجازه برداشت آن را صادر نموده و فروش آن را به مزایده بگذارند.
وی افزود: بخش دیگر وجود عرصه های مستعد زراعت چوب است مثل استان های شمالی کشور که نیاز آبی ندارند یا استانهایی که به آبهای غیرمتعارف نیازمند هستند که در آن صورت ادارات کل منابع طبیعی استانها مجازند برای توسعه زراعت چوب با انجمنها، تعاونی ها و شرکت های سلولزی و صنایع چوب قرارداد ببندند و طرف قرار متعهد میشود در پایان سال حقوق مالکانه دولت را پرداخت نماید.
سرپرست سازمان جنگل ها همچنین تأکید کرد: در قراردادهای منعقد شده مالکیت عرصهها جز انفال محسوب شده و قابلیت واگذاری ندارد و مجریان مجاز هستند تنها در این عرصهها نهال کاشته و سپس چوب برداشت کنند.
منصور در ادامه از شناسایی ۹۲۸ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور که مستعد نهالکاری هستند توسط مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع خبر داد و تصریح کرد: این عرصهها از ظرفیتهای قابل توجهی برخوردارند که بخشی نیاز آبی نداشته و بخشی دیگر نیازمند تأمین آبهای غیر متعارف و سطحی هستند.
بیشتر بخوانید: مدیرعامل جدید صنایع چوب و کاغذ مازندران معرفی شد
وی در ادامه به اهمیت جایگاه زراعت چوب در سازمان جنگلها اشاره کرد و افزود: در طرح «۹ در ۹۹» که ۹ محور اصلی سازمان در سال جاری مورد توجه و هدفگذاری قرار گرفته، طرح ملی توسعه زراعت چوب یکی از شاخصهای مهم آن است.