کارگران چوکا خواستار تعیین تکلیف

    0
    57
    مدیرعامل شرکت چوکا

    بیش از ۱۵۰ کارگران صنایع چوب و کاغذ چوکا در اعتراض روز گذشته خواستار تعیین تکلیف مباحث مربوط به ثبات مدیریتی در شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران شدند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایلنا؛ به گفته منابع کارگری؛ هنوز دستمزد دی ماه کارگران صنایع چوب و کاغذ چوکا به حساب آنها واریز نشده است و در عین حال این کارگران خواستار تعیین تکلیف مباحث مربوط به ثبات مدیریتی در شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران ( چوکا) هستند.

    چوکا در سال ۹۵ در پی اعتراضاتی از سوی کارگران مجددا راه‌اندازی شد و نگرانی کارگران این مجموعه در خصوص مسائل مدیریتی از بابت تکرار وقایع گذشته است.

    به گفته منابع کارگری اخیراً اخبار کارگران ایران چوکا به علت پراکندگی جمعیتی کارگران در مناطق و شهرهای مختلف و مسائل دیگری، به شدت جناحی و انتخاباتی شده است و برخی در حال سوء استفاده از مباحث کارگری در راستای منافع جناحی و گروهی خود هستند.

    ایرج زمانی فرد، مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ چوکا در خصوص مسائل اخیر کارگری این واحد تولیدی گفت: در روز گذشته، اعتصاب، تحصن یا اعتراضی صورت نگرفته است بلکه کارگران در شیفت اول توانستند با تولید ۱۳۳ تن یکی از رکوردهای تولید را بزنند.

    وی ادامه داد: کارگران شرکت صنایع چوب و کاغذ چوکا دستمزد دی ماه را دریافت نکرده‌اند و در آستانه ایام عید نگرانی کارگران از بابت معوقات مزدی به‌جا است. با توجه به روند بهبود تولید محصولات و با حمایت شستا حقوق کارگران در موعد مقرر پرداخت خواهد شد و نگرانی کارگران بابت نزدیک شدن به ایام عید با حمایت‌های شستا مرتفع خواهد شد.

     شمار کارگران شرکت صنایع چوب و کاغذ چوکا به هزار نفر می ‌رسد. این واحد تولیدی در جاده رضوانشهر به تالش در استان گیلان واقع است.

    معرفی صنایع چوب و کاغذ چوکا

    مجتمع صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) در سال ۱۳۵۲ با مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (۶۰% سهام) و وزارت کشاورزی و عمران روستایی (۴۰% سهام) در کیلومتر سی و چهار جاده بندر انزلی به آستارا تأسیس و عملیات اجرایی و ساختمانی آن در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید.

    با توجه به مقارن بودن راه‌اندازی مجتمع با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در مهرماه ۱۳۵۷ طی یک راه‌اندازی نمایشی مجتمع افتتاح اما پس از چند روز کار متوقف شد. بر اساس قرارداد منعقده شرکت سازنده (استدلر هرتز از کشور کانادا) می‌بایست با ترکیب مدیریت و کارکنان ایرانی و خارجی بعد از تکمیل کارخانه و رساندن آن به ظرفیت اسمی و آموزش پرسنل، کارخانه را ترک و آن را تحویل متخصصان ایرانی می‌داد. لیکن پرسنل خارجی بدون تحویل کارخانه ایران را ترک نموده و به تعهدات خود عمل نکردند لذا تا سال ۱۳۶۱ عملاً تولید کارخانه با رکود کامل همراه بود.

     از سال ۱۳۶۱ تلاش‌های برنامه‌ریزی‌شده‌ای برای راه‌اندازی و تداوم تولید شروع شد و با تحویل کارخانه به سازمان صنایع ملی ایران در سال ۱۳۶۴، این تلاش‌ها به بار نشست و از آن سال به بعد کارخانه هر سال نسبت به سال‌های قبل وضعیت بهتری پیدا کرد. در سال ۱۳۶۵ تصمیمات لازم جهت جداسازی بخش‌های جنگل و صنعت تحت مدیریت مستقل اتخاذ و شرکت قبلی به سه شرکت مستقل صنایع چوب اسالم و شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (تحت پوشش سازمان صنایع ملی) و شرکت جنگل شفارود تحت پوشش وزارت کشاورزی تجزیه گردید. در نتیجه مأموریت حفظ، بهره‌برداری و احیاء جنگل و تولید فرآورده‌های چوبی (تراورس، واشان، تخته و غیره) از حیطه فعالیت های شرکت چوکا حذف شد.

    بیشتر بخوانید: جشن راه‌‌اندازی مجدد بزرگ‎ترین واحد تولید کاغذ در ایران

    پس از تغییر مالکیت از سهامی خاص به سهامی عام در سال ۱۳۷۴، بر اساس مصوبه هیئت دولت سهام کلیه شرکتهای وابسته به سازمان صنایع ملی از جمله چوکا به تامین اجتماعی (۴۷%)، صندوق بازنشستگی (۴۷%) و آستان قدس (۶%) واگذار شد. در حال حاضر کلیه سهام تامین اجتماعی و آستان قدس در اختیار شرکت سرمایه گذاری تاپیکو است.

    مقاله قبلیچرا بر قیمت‌گذاری کتاب نظارت نمی‌شود؟
    مقاله بعدیچگونه مدیریت خواسته مشتریان را به دست بگیریم

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.