تولید ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر در سال آینده

    گفت و گو با غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران و نماینده سابق مصرف‌کنندگان کاغذ و‌ مقوای چاپخانه‌داران استان‌های کشور

    0
    60
    دیدار ماه غلامرضا شجاع

    مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران گفت: اگر تمام عواملی که برای تولید نیاز است در کارخانه‌های موجود مهیا باشد، طی یکسال آینده می‌توانیم نزدیک به ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر، تولید کنیم.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، خودکفایی کاغذ وعده‌ای که محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد در روزهای آغازین دوران وزارتش داد و تا به امروز نیز خبرهایی در این باره به گوش می‌رسد. امسال نیز با تولید داخل، بیش‌از ۷۰ درصد کاغذ چاپ و تحریر کتاب‌های درسی تأمین شده است که اتفاقی نو در سال‌های گذشته بوده است در همین باره با غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران و نماینده سابق مصرف‌کنندگان کاغذ و‌ مقوای چاپخانه‌داران استان‌های کشور گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانیم.

    بیشتر بخوانید: دولت به وعده خود در خودکفایی کاغذ نشر جامه عمل پوشانده است

    شجاع با اشاره به این که اگر تمام عواملی که برای تولید نیاز است در کارخانه‌های موجود مهیا باشد ما برای یک سال آینده می‌توانیم نزدیک به ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر تولید کنیم گفت: اگر تمام امکانات مهیا باشد ۶۰ هزار تن از این عدد را کارخانه چوب و کاغذ مازندران که دو خط تولید دارد و خط اولش مربوط به تولید کاغذ چاپ و تحریر می‌شود را می‌تواند تأمین کند و کاغذ پارس و دیبای شوشتر هم می‌توانند ۲۵ هزار تن کاغذ تولید کنند.تولید کاغذ ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر

    تولید کاغذ 110 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر

    تولید کاغذ ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر

    وی ادامه داد: اگر  کارخانه زاگرس شیراز هم به چرخه تولید برسد می‌تواند برای شروع ۲۵ هزار تن تولید داشته باشد که در مجموع از تولیدات این چهار کارخانه ۱۱۰ هزار تن تولید می‌شود. البته تولیدکنندگان کوچک و محدودی در حدود ۴ و ۵ هزار تن در مشهد و سایر شهرها وجود دارد که می‌توانند به تأمین نیاز‌های‌مان کمک کنند.

    وی در پاسخ به این سؤال که میزان مصرف کتاب‌های درسی چه عددی است اظهار داشت: آماری که من در این خصوص دارم مربوط به سال ۱۴۰۰است که کل مصرف کتاب‌های درسی دانش‌آموزان کشور ۴۸ هزارتن کاغذ چاپ و تحریر بوده است، مقداری هم برای جلد کتاب است که معمولاً واردات می‌شود. بخشی از کاغذهایی هم که در داخل تولید می‌شود به مصرف ناشران می‌رسد و بخشی هم برای عرضه در بازار توزیع می‌شده و البته به برخی از ناشران غیر درسی نیز در سال ۲تا ۳ هزار تن فروخته شده است. همانطور که مدیر کارخانه چوپ و کاغذ مازندران گفته است در سال گذشته نزدیک به ۳۰ هزار تن کاغذ تولید داشتند. که امیداوریم با حمایت‌ها تا سال آینده این عدد به ۶۰هزار تن برسد.

    شجاع در خصوص این که چاپ کتاب‌های درسی در اختیار دو شرکت است بیان کرد: سال تحصیلی ۱۴۰۲تا ۱۴۰۳ توانستیم ۷۰درصد کتاب‌های درسی را با کاغذهای داخلی تولید کنیم و این اتفاق برای اولین‌بار است که رخ داده و معمولاً طرف قرار داد کتاب‌های درسی این دو شرکت افست و چاپ و نشر کتاب‌های درسی هستند. البته در برخی از دوره‌ها نیز این شرکت‌ها با چاپخانه‌های دیگر قرار داد می‌بستند تا کتاب‌ها سر موقع به دانش‌آموزان برسد.

    وی در ادامه بیان کرد: کتاب در مناطق محروم به صورت رایگان عرضه می‌شود و قیمت نهایی که به دست دانش‌آموز می‌رسد نیز یک‌چهارم قیمتی است که برای وزارت آموزش و پرورش تمام می‌شود و امید است که دولت نیز حمایت‌های برای تولید ارزان دفترچه‌های مشق داشته باشد.

    تولید ۱۱۰ هزار تن کاغذ چاپ و تحریر در سال آینده

    مقاله قبلی۱۰ درصد صعود قیمت‌ ها در بازار کاغذ تحریر
    مقاله بعدیبازار کتاب تابعی از معیشت مردم

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.