مدیرکل صمت لرستان با اشاره به اینکه تجهیزات مورد نیازکارخانه کاغذ از سنگ الیگودرز در گمرک قرار دارند، گفت: پیشبینی میشود این کارخانه نیمه نخست ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا – سهیمه اسدزاده: کارخانه کاغذ از سنگ کربنات کلسیم الیگودرز یکی از پروژههای اقتصادی و اشتغالزای لرستان و از پروژههای دوستدار محیط زیست محسوب میشود که طرح احداث این کارخانه در شهرک صنعتی الیگودرز، از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران «ایمیدرو» از اواخر سال ۹۷ آغاز شد؛ تاکنون پس از ۶ سال به بهرهبرداری نرسیده است.
کارخانه تولید کاغذ از کربنات کلسیم الیگودرز در زمینی به مساحت ۴ هکتار در شهرک صنعتی شماره یک شهرستان الیگودرز قرار دارد.
حجم سرمایهگذاری در کارخانه کاغذ از سنگ الیگودرز ۵ میلیون دلار است که از محل منابع داخلی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تأمین شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره آخرین وضعیت کارخانه کاغذ از سنگ الیگودرز با اشاره به اینکه تمام زیر بناهای تولیدی و غیر تولیدی این کارخانه در حال حاضر ساخته شدهاند، افزود: قرارداد ساخت و تامین ماشینآلات مورد نیاز این کارخانه نیز با کمپانی در کشور چین منعقد شده است.
بهمن جعفری با بیان اینکه بخش عمدهای از ماشینآلات خط تولید کارخانه کاغذ از سنگ الیگودرز، برای ترخیص در گمرک شهید رجایی هستند، افزود: با توجه به فرآیند ترخیص و نصب ماشینآلات پیشبینی میشود نیمه نخست سال ۱۴۰۴ فاز اول این کارخانه به بهرهبرداری برسد.
حمیدرضا گودرزی، نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی نیز پیش از این در مهر ماه سال جاری در جلسه بررسی رفع موانع و مشکلات واحدهای صنعتی این شهرستان با اشاره به تامین اعتبار ۴.۵ میلیون یورویی برای راهاندازی و خرید تجهیزات کارخانه کاغذ از سنگ الیگودرز و خریداری تجهیزات مورد نیاز این کارخانه بر دزوم خروج این تجهیزات از گمرک به منظور بهرهبرداری سریعتر برای اشتغالزایی جوانان الیگودرزی تاکید کرده بود.
بیشتر بخوانید:افزایش چشمگیر قیمت کاغذ در مقایسه با کالاهای دیگر
خردادماه ۱۴۰۱ وعده زمستان، بهمن ماه ۱۴۰۱ نیز وعده بهرهبرداری از این کارخانه در نیمه نخست ۱۴۰۲ و در بهار سال جاری وعده تابستان و اینک در زمستان ۱۴۰۳ نیز وعدهای دیگر برای ۱۴۰۴ مطرح شده است.
گسترش این صنعت نوپا ضمن ایجاد ارزآوری و اشتغال در رشد شاخصهای زیست محیطی نیز موثر است.
با توجه به اینکه استان لرستان سرشار از معادن سنگ است، تولید کاغذهای سنگی و تشویق سرمایهگذاران و کارآفرینان با به خدمت گرفتن نعمتهای خدادادی طبیعت همچون تولید کاغذ از سنگ ضمن ایجاد اشتغال پایدار و ارزش افزوده میتواند به بهبود شاخصهای زیست محیطی نیز کمک شایانی داشته باشد.
تولید کاغذهای سنگی اگر چه به لحاظ نوپا بودن و واردات فناوری هزینهبر است؛ اما پیامدهای آن در این روزها که بازار کاغذ به شدت متاثر از قیمت ارز است و نیز در حفظ محیط زیست و جلوگیری از قطع درختان غیر قابل انکار است.
بنابراین میطلبد مسئولان ارشد استان نسبت به اندیشیدن تدابیر لازم برای خروج سریعتر تجهیزات این کارخانه از گمرک و بهرهبرداری از آن اقدام کنند.