اسماعیلی راد ضمن تاکید بر رونق تولید داخلی کاغذ گفت: در حال حاضر دولت و وزارت ارشاد به عنوان متولیان امر باید فکر جدی برای این حوزه کنند و از تولید کتاب حمایت نمایند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از رادیو گفت و گو، مهدی اسماعیلی راد مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور، آشنا با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد مسائل و مشکلات کاغذ و مصرف آن در کشور مصاحبه کرد.
وی ضمن حمایت از تولید داخل با کیفیت گفت: از سال ۹۷ که به کاغذ ارز تخصیص داده شد، براساس قیمت گذاری که در کارگروه و سازمان حمایت تصویب شده بود حدود ۲ سال قیمت کاغذ ثابت ماند و تنها کالای ۴۲۰۰ تومانی بود که از زمان ورود تا مصرف آن بدون تخلف به دست مصرف کننده رسید.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور ضمن اشاره به موجودی کاغذ در کشور اما عدم توزیع آن که میتواند موجب جلو بردن صنعت نشر شود ادامه داد: مشکل جدی در موضوع کاغذ داریم و امیدوارم رونق تولید داخلی کاغذ صورت گیرد اما تا آن زمان باید فکر جدی کرد.
اسماعیلی راد با بیان اینکه قیمت کاغذ سرمایه زیادی را از ناشران گرفته و ضمن تاکید بر حمایت ناشران برای تولید خاطرنشان کرد: تیراژها به شدت پایین آمده و موجب شده وضعیت اقتصادی ناشران وضعیت خوبی نداشته باشد؛ افزایش قیمت موجب شده مخاطبان نیز در خریداری کتاب با مشکل مواجه شدهاند.
وی ضمن درخواست از قوه قضائیه برای بررسی سریع و جدی مشکلات حوزه کاغذ اظهار کرد: آزادسازی کاغذها و آوردن آنها به سیستم توزیع مانند مُسکنی برای صنعت نشر است تا بتواند خود را به جلو بکشاند.
بیشتر بخوانید: ریشه مشکلات کاغذ به تصمیمات غلط دولت های گذشته برمیگردد
حل مشکلات تامین کاغذ با رونق تولید داخلی کاغذ
اسماعیلی راد با تاکید بر حل ریشهای مشکلات کاغذ تصریح کرد: اگر بتوانیم تولید داخلی انجام دهیم، به منفعت زیادی دست مییابیم اما در حال حاضر دولت و وزارت ارشاد به عنوان متولیان امر باید فکر جدی برای این حوزه کنند و از تولید کتاب حمایت نمایند.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور گفت: در چند سال اخیر تجربه نشان داد وقتی ارز دولتی در اختیار گروهی برای واردات قرار داده میشود، اگر سیستم متمرکز توزیع و نظارت وجود داشته باشد، این ارز چندان بد نیست؛ شبکه توزیع نشان داده که میتوان ارز دولتی را به درستی تخصیص داد.