مدیر کارخانه کاغذ سنگی ایلام گفت: پروژه کاغذ سنگی «چرداول» ۵۰ درصد از نیاز کشور را تأمین خواهد کرد که تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طی دو ماه آینده به بهره برداری میرسد.
مصطفی الهداد مدیر کارخانه کاغذ سنگی ایلام گفت: به طور میانگین برای تولید هر تن کاغذ بین ۱۷ تا ۲۴ درخت قطع میشود و با توجه به زمان ۱۶ ساله برای احیای درختان، روشهای جدیدتری برای تولید کاغذ در جهان در حال توسعه است که کاغذ سنگی یکی از آنهاست.
وی افزود: کارهای اجرایی پروژه کاغذ سنگی «چرداول» در مهرماه ۱۴۰۱ در شهرک صنعتی شباب به زمین زده شد که پیشبینی ساخت و بهرهبرداری آن ۱۳ ماهه بود که بهدلیل تغییرات در طرح و تجهیزات، بهینه کردن محصولات و محدودیت در تهیه تجهیزات به خاطر تحریمها تا امسال به درازا کشید و با برنامهریزیهای انجام شده طی دو ماه آینده این طرح بزرگ و مهم بهرهبرداری میرسد.
پیشرفت کار پروژه کاغذ سنگی «چرداول»
مدیر طرح کاغذ سنگی چرداول، ادامه داد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه کاغذ سنگی «چرداول» براساس اِشل مصوب پروژه حدود ۹۰ درصد است و تجهیزات تولیدی و دستگاههای مدرن از کشور چین خریداری شده و بهزودی نصب، مونتاژ و راهاندازی میشود و همزمان با شروع آن دورههای آموزشی برای شاغلان که از نیروهای بومی و فعالان در احداث این پروژه هستند، برگزار میشود و نیروهای این کارخانه قطعاً از نیروهای بومی منطقه خواهند بود.
الهداد خاطرنشان کرد: برای ساخت این پروژه از اعتبارات ارزی اعتباری بیش از دو میلیون و ۴۴۰ هزار یورو تأمین شده و زیربنای کلی این طرح نزدیک به ۲۸ هزار مترمربع و خود پروژه هم بیش از هزار مترمربع است و ۵۰ درصد از نیاز کاغذ سنگی کشور را تامین خواهد کرد؛ فناوری تولید کاغذ سنگی در حال حاضر فقط در کشورهای کانادا و چین وجود دارد.
وی تصریح کرد: ظرفیت اسمی تولید کارخانه سالانه پنج هزار تن خواهد بود و ۸۵ نفر به طور مستقیم و ۲۰۰ نفر به طور غیرمستقیم در این کارخانه مشغول به کار میشوند.
مدیر طرح کاغذ سنگی یادآور شد: این پروژه جزو تکنولوژیهای نوظهور است که از ۷۰ تا ۱۲۰ میکرو تولید کاغذ خواهد داشت، برای تولید بیش از ۱۲ هزار تن کاغذ در سال و اشتغالزایی ساخت فاز دو آن را نیز پیشبینی شده است که با اختصاص اعتبارات و نگاه ویژه دولت، این امر نیز محقق خواهد شد.
الهداد درباره پروژه کاغذ سنگی «چرداول» اظهار کرد: فاز دوم کارخانه پس از تکمیل فاز نخست آغاز خواهد شد و برای طرح فاز دوم سه هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین در نظر گرفته شده است و با هفت هزار و ۲۰۰ تن تولید سالیانه، در نهایت ظرفیت تولید به ۵۰ هزار تن خواهد رسید.
الهداد متذکر شد: تمام مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصول ازجمله دو ماده اصلی آن شامل کربنات کلسیم و htp در ایلام به وفور پیدا میشود.
بیشتر بخوانید: پیشرفت ۸۶ درصدی کارخانه کاغذ سنگی چرداول
وی در پایان گفت: تولید کاغذ سنگی نسبت به سایر روشها با کیفیت بالاتری انجام میگیرد و تفاوت عمده آن با سایر کاغذها بحث ضخامت کاغذ است، کاغذهای سنگین پیشین که با روشهای سنتی تولید میشدند، در بحث بستهبندی و صنایع تزئینی استفاده میشد اما این کاغذ علاوه بر این کاربردها، در صنایع چاپ و نشر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
ایجاد کارخانجات و پروژههای اشتغالزایی در راستای رفع محرومیت و از اهداف دولت سیزدهم بوده که با حضور صنعت شستا ساخت این پروژه صنعتی در چرداول کلید خورد.
پروژه کاغذ سنگی «چرداول»