معاون فرهنگی وزارت ارشاد از تلاش این وزارتخانه برای کاهش هزینه تمام شده کاغذ تحریر داخلی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران خبر داد.
خبر معاون فرهنگی وزارت ارشاد درباره پرونده های واردات کاغذ با ارز دولتی
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، «تولید داخلی کاغذ» کلیدواژهای است که در ۱۰ سال گذشته در کلام مدیریت کلان کشور به وفور استفاده شده است، اما در عمل باید گفت نه تنها اقدامی برای رسیدن به آن از سوی مسئولان و مدیران دولت یازدهم و دوازدهم برداشته نشد بلکه با توجه بیش از اندازه به واردات نفس تولید را بستند. نگاهی به سرنوشت تولید در بزرگترین کارخانه خاورمیانه یعنی کارخانه چوب و کاغذ مازندران در سالهای گذشته خود گواه این موضوع است.
بیش از ۹ سال از تأکید مقام معطم رهبری بر تولید داخلی کاغذ در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در اردیبهشت ماه سال ۹۱ میگذرد، اما در نتیجه سیاستهای غلط مدیریتی تولید کاغذ چاپ و تحریر در کشور به صفر رسیده است.
با این حال دولت سیزدهم از همان ابتدای روی کار آمدن، تولید کاغذ چاپ و تحریر که نیاز اساسی کشور به کاغذ به شمار میرود را در دستور کار خود قرار داده است، تاکنون نیز تحولات خوبی در این زمینه انجام شده است که مهمترین آن بازگشت کارخانه چوب و کاغذ مازندران به ریل تولید پس از چند سال وقفه است.
در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که شاید مهمترین نماینده رئیس جمهور در پیگیری مسائل مربوط به تولید کاغذ داخلی است، نیز تاکنون مذاکرات فراوانی را با کارخانه مازندران داشته است.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره تلاش وزارت ارشاد برای دستیابی به کاغذ تولید داخل برای نشر گفت: توافقات با کارخانه مازندران به صورت کلی انجام شده است، اما ما در حال تلاش برای کاهش رقم تمام شده کاغذ تولید داخل هستیم.
قیمتی که کارخانه چوب و کاغذ مازندران اعلام میکند، میتواند پایینتر بیایید اما مقدماتی لازم دارد که معاون فرهنگی وزارت ارشاد در حال طی کردن آن هست. وی در این رابطه ادامه داد: با برخی دستگاههای ذیربط در این زمینه وارد مذاکره شدهایم؛ وزارت صمت و بانک مرکزی برای تسریع در واردات برخی اقلام مصرفی، وزارت نیرو برای کاهش تعرفه انرژی و… از جمله این دستگاهها بودند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت: اگر شرایط بهتری برای کارخانه به جهت تولید شکل بگیرد، ما میتوانیم کاغذ چاپ و تحریر را با قیمت مناسبتری تحویل بگیریم؛ البته کارخانه مازندران تولید تحریر را آغاز کرده و ماهانه چهار تا پنج هزار تُن کاغذ تحریر تولید میکند. بخشی از تولید برای آموزش و پرورش و بخشی نیز برای ناشران آموزشی تخصیص داده شده است. اگر بتوان قیمت را پایینتر آورد مسلماً ناشران از کاغذ تولید داخل استقبال میکنند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد درباره پرونده های واردات کاغذ با ارز دولتی نیز یادآور شد: شرکت ها بعد از فراخوان اعلام امادگی کردند که فرمها تحویل داده شده و کمیتهای با حضور نمایندگان بخشهای مختلف این درخواستها را بررسی کرده و تعدادی از متقاضیان انتخاب شدهاند. این متقاضیان به بانک معرفی شدهاند و ثبت سفارش انجام شد. ما منتظر تخصیص ارز از سمت بانک مرکزی هستیم که ارز را در اختیار قرار دهد.
بیشتر بخوانید: تحقق وعده حل مسئله کاغذ از سوی کارخانه چوب و کاغذ مازندران
کارخانه چوب و کاغذ مازندران که بزرگترین تولیدکننده کاغذ روزنامه و چاپ و تحریر در ایران به شمار میرود، در سالهای اخیر با مشکلات بسیاری روبرو بوده است مشکلاتی که پای کارخانه را تا یک قدمی واگذاری به بخش خصوصی برد. یکی از مهمترین مشکلات این کارخانه نبود مواد اولیه به ویژه چوب برای تولید است.
با اجرایی شدن قانون منع برداشت چوب از جنگل در سال ۹۵ حالا کارخانه حتی مجاز به برداشت چوبهای شکسته و افتاده از سطح جنگلها نیز نیست و سازمان مراتع و جنگلها نیز برخلاف موافقت اولیه هنوز اجازه چنین برداشتی را به کارخانه نداده است. کارخانه در دوره مدیریت نیک نژاد برای رفع این مشکل اقدام به واردات چوب کرده است که این رقم تمام شده را بالا میبرد.