تیشه کاغذ وارداتی به ریشه کاغذ داخلی

    گفت و گو با ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا

    0
    89
    تولید دانش بیان کاغذ روغنی

    رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا گفت: کارخانه‌ های تولیدکننده کاغذ داخلی می ‌توانند به خوبی بخشی از نیاز داخل را فراهم کنند ما برای همه کتاب ‌ها منتشر شده در کشور نیازمند کاغذ با کیفیت‌ ها بسیار بالا نیستیم و همین کاغذ داخلی می ‌تواند نیاز کتاب ‌های درسی را فراهم کند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از میزان؛ ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا پیرامون اهمیت توجه به کاغذ داخلی گفت: نیاز کشور به کاغذ تحریر حدود ۳۸۰ تن است که تقریبا ۱۵۰ تن آن از طریق تولید داخل تامین می ‌شود اما عدم استقبال مصرف کننده داخلی زمینه برای توسعه آن فراهم نشده و تا حدودی تولیدات کاهش یافته است.

     

    عدم استقبال از کاغذ داخلی

    وی به دلایل عدم استقبال مصرف کننده داخلی از کاغذ اشاره و بیان کرد: عدم حمایت از تولید داخلی طی چند سال گذشته و اختصاص ارز به کاغذ‌های وارداتی که زمینه را برای کاهش قیمت کاغذ وارداتی در سطح بازار فراهم کرده عوامل موثر بر عدم استقبال از کاغذ داخلی شد در این شرایط مصرف‌کنندگان ترجیح دادند تا به دنبال کاغذ ارزانتر بروند در عین حال متاسفانه تنظیم قوانین مصوب شده که به نفع وارد کنندگان است تیشه به ریشه تولید داخلی زده و برخی از کارخانه‌های تولید کننده کاغذ را به تعطیلی کشاند.

    روغنی امکانات مناسب را عاملی برای تولید دخلی دانست و ابراز کرد: کارخانه ‌های تولیدکننده کاغذ داخلی می ‌توانند به خوبی بخشی از نیاز داخل را فراهم کنند ما برای همه کتاب ‌های منتشر شده در کشور نیازمند کاغذ با کیفیت‌ ها بسیار بالا نیستیم و همین کاغذ داخلی می ‌تواند نیاز کتاب‌ های درسی را فراهم کند.

    وی به واردات کاغذ و تاثیر آن بر اقتصاد کشور اشاره و تاکید کرد: واردات سبب شده سالانه میزان بسیار زیادی ارز از کشور خارج می ‌شود در حالی که تولیدکنندگان ما در حوزه کاغذ داخلی امکان تامین این نیاز را دارند محاسبات نشان می‌دهد واردات ۱۸۰ هزار تن کاغذ ضرر‌های اقتصادی زیادی به همراه دارد این در حالی است که کاغذ در توسعه اقتصادی و در رشد شاخص ‌های «ان تی پی» نقشی بسیار قابل توجه دارد بنابراین تولیدات داخلی می‌تواند ظرفیت سازی و افزایش کیفیت را به دنبال داشته باشد و صرفه جویی ارزی را در برداشته باشد.

    رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا به قرارداد‌های حوزه تولید کاغذ اشاره و اظهار کرد: از سال‌ های گذشته آموزش و پرورش به دنبال تامین کاغذ مورد نیاز خود از طریق کارخانه ‌های داخلی بود در آن زمان من مدیر کارخانه چوب و کاغذ مازندران بودم آمار‌ها نشان می‌داد که آموزش و پرورش حدود ۴۰ هزار تن مصرف دارد، اما تولید داخل امکان پاسخگویی به ۲۰ هزار تن را داشت لذا مقرر شده بود که هر سال ۱۵ درصد به ظرفیت تولید ما اضافه شود تا بتوانیم در دراز مدت تمام نیاز داخلی آموزش و پرورش را پاسخگو باشیم.

    تولید کاغذ داخلی روغنی ادامه داد: در سال ‌های گذشته برخی رویداد‌ها سبب شد تا تولیدکنندگان نتوانند به این تعهد پایبند باشند و آموزش و پرورش ناگزیر از تامین کاغذ از داخل شد، اما در پی ‌انعقاد تفاهم نامه ‌ای که اخیرا وزارت آموزش و پرورش با کارخانه چوب و کاغذ مازندران بر قرار کرده توافق شده تا از ظرفیت‌ های ایجاد شده در بخش تولید استفاده شود.

    وی در مور کیفیت در تولیدات کاغذ داخلی بیان کرد: تعریف کیفیت شاخص‌های خاص خود را دارد همه کتاب‌هایی که منتشر می‌شوند نیازمند کیفیت با درجه‌های خاص و بالا نیستند بلکه برخی از کتاب می‌توانند با کاغذ داخلی تولید شده و ضرورتی برای استفاده از کاغذ با کیفیت‎ها و شاخص‌های خاص را ندارند. کتاب‌های تحصیلی برای دانش آموزان جزو کتاب‌هایی هستند که می‌توانند با کاغذ داخلی تولید شود و ضرورت ندارد برای آنان دست به واردات و خروج ارز از کشور بزنیم.

    بیشتر بخوانید: استقبال ناشران از تولیدات چوب و کاغذ مازندران

    روغنی در مورد تولید کاغذ با استاندارد‌های اروپا خاطرنشان کرد: تولید کاغذ با استاندارد‌های اروپا نیازمند سرمایه‌گذاری خاص همچنین مواد اولیه ویژه و قطعات یدکی ماشین آلات است و اکنون که ما در تحریم به سر می‌بریم تامین این مواد به دشواری انجام می‌شود، اما تولید موجود توان پاسخگویی به بخشی از نیاز بازار داخلی را دارد و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

    مقاله قبلیضربه به تولید بنر مصرفی چاپخانه داران با واردات بی رویه
    مقاله بعدیپایان فصل سرد؛ گفتن از درد مشترک

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.