چشم انداز و آینده کاغذ از دیدگاه نائب ‌رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا

    0
    71
    آینده کاغذ

    آینده کاغذ روشن است

    نائب ‌رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا معتقد است که اگرچه در حوزه کاغذ روزهای سختی را می گذرانیم اما چشم انداز و آینده کاغذ به مدد فعالان این صنعت روشن خواهد بود.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روزنامه سایه یعقوب خانی نائب ‌رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا اظهار داشت: کاغذ سال ‌های زیادی بود که در‌نهایت رونق برای تهیه کتاب و روزنامه و مجلات دفاتر درسی مورداستفاده بود و هزاران‌نفر به‌خاطر رونق این صنعت وارد حرفه کاغذ شدند. آینده کاغذ

    وی افزود: تا  سه سال ‌پیش رونق چاپ و تجهیزات آن درجه ‌بندی کالاها در کشور جزء کالای درجه یک به حساب می ‌آمد که با ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ ‌تومانی کاغذ از برزیل، اندونزی، چین، کره، هند و روسیه وارد می‌شد و آن‌قدر رونق داشت که کتاب‌ها در حد سه و پنج ‌هزار نسخه به چاپ می‌رسید و تیراژ روزنامه ‌ها هم حتی به صد ‌هزار نسخه در روز می‌رسید. آینده کاغذ

    نائب ‌رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا تصریح کرد: لذا در بازار بزرگ تهران و ظهیرالاسلام و مراکز دیگر، تجار شروع به واردات کاغذ کردند که شمار شاغلین و پادوها و چرخی ‌ها در ظهیرالاسلام به  بالای ۵۰‌ هزار‌نفر می‌رسید؛ تا‌اینکه کاغذ از ارز دولتی محرم شد و دوران نزول کتاب و روزنامه آغاز شد. به این شکل بسیاری از شاغلین در این حرفه تغییر شغل دادند. به‌یقین گرانی کاغذ و تجهیزات، باعث افت فرهنگی در کشور شد و درنتیجه آن صدها ناشر و نویسنده خانه‌نشین شدند. آرزومندیم به‌خاطر اعتلای فرهنگ کشور مجدداً تسهیلات ویژ‌ه‌ای برای کاغذ؛ برای واردکننده و خریدار قائل شوند.

    وی درباره وضعیت فراوانی انواع کاغذ و مقوا گفت: در‌حال‌ حاضر برای تهیه روزنامه، از کاغذهای روسی، چینی، هندی و تولیدات کارخانه چوب و کاغذ مازندران استفاده می ‌کنند و برای چاپ کتاب و پوستر، لیبل، کارتن از کاغذهای تحریر داخل و واردات از اندونزی، کره و چین استفاده می‌ شود. کاغذها و مقوا از آنجاکه با نرخ دلار وارد می‌شود،  بسیار گران است.

    خانی اذعان داشت:  مجلاتی که قبلاً حتی با کاغذهای گلاسه و ضخیم تهیه می‌شد، این روزها با کاغذهای کاهی یا روزنامه به چاپ می ‌رسد. بدیهی‌ست؛ با گرانی کاغذ، حدود ۱۵۰۰ دکه روزنامه‌فروشی در تهران ناچار شده ‌اند که اجناس متفرقه چون سیگار و شکلات در درکه داشته باشند تا بتوانند روزگار بگذرانند؛ البته نباید از تحریم ‌های ظالمانه آمریکا و اروپا یادی نکنیم که عامل این کسادی در چاپ و نشر آنان بوده ‌اند؛ تا‌جایی‌که ناشران زیادی این حرفه را ترک کرده ‌اند.

    وی تصریح کرد: در مطبوعات هم با‌ وجودی‌که بیش از ۱۶‌هزار مجوز چاپ روزنامه و مجله صادر شده است، در‌حال‌حاضر شمار نشریاتی که چاپ می ‌شود کمتر از ۱۵۰۰ مورد است و کتاب که در پاره‌ای‌از‌اوقات با تیراژ ۵۰۰۰ و ۳۰۰۰ به چاپ می‌رسید، حالا حتی به تیراژ ۱۰۰ نسخه نزول کرده است.

    بیشتر بخوانید: نزول قیمت کاغذ و رکود

    خانی درباره چشم‌ انداز و آینده کاغذ خاطرنشان کرد: در این حوزه روزهای سختی را می ‌گذرانیم؛ اما سرانجام زورگویان جهانی از قدرت می‌افتند و مجدداً در کشور ما، خواندن و نوشتن ارج ‌و قرب پیدا می‌ کند و ان‌شاء‌الله کارخانه‌های وطنی تهیه کاغذ، از واردات خمیر و تجهیزات، ‌همراه با ارز نیمایی برخوردار می‌شوند. به این شکل ما قادر خواهیم بود که مصرف کشور را تأمین کنیم تا محتاج به آمریکا و تحریم‌های بین‌المللی نباشیم. ایران سرفراز ما در صحنه‌های جهانی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت و مسئله تحریم و سویفت و نظایر آن به تاریخ سپرده خواهد شد.  آینده کاغذ  آینده کاغذ

    مقاله قبلیادغام اتحادیه‌ های چاپ از نگاه مدیرعامل چاپ مادرول
    مقاله بعدیحمایت‌‌ های جاری از فعالان حوزه نشر کافی نیست

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.