ناتوانی رقابت کمی و کیفی کاغذ ایرانی با محصولات چینی و کره ای

    گفت و گو با حمید نیکدل رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران

    0
    69
    کاغذ و کتاب های درسی

    حمید نیکدل بر اهمیت حمایت از کاغذ داخلی تاکید دارد اما می‌گوید کاغذ ایرانی همچنان جوابگوی نیاز کمی و کیفی صنعت چاپ کشور نیست.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تیتر فرهنگی؛ رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران معتقد است؛ کاغذ داخلی جهت تولید و چاپ کتاب‌های درسی عالی است ولی کارخانجات توان تامین مصرف سالیانه‌ی چاپخانه‌داران را ندارند و به هیچ عنوان نمی‌توانند به‌لحاظ کیفیت و کیفیت با تولیدات کارخانجات کشورهایی نظیر چین و کره رقابت کنند.

    حمید نیکدل در این باره گفت: تولیدکنندگان کاغذ در داخل کشور، هم‌اکنون می‌توانند نیاز تولید کتاب‌های درسی را تامین کنند که بسیار عالی است؛ ولی توان تامین نیاز چاپخانه‌داران را ندارند و به هیچ عنوان کاغذ ایرانی نمی‌تواند با محصولات کشورهایی نظیر چین و کره به لحاظ کمیت و کیفیت رقابت کنند.

     

    کاغذ ایرانی جوابگوی نیاز صنعت چاپ نیست

    وی با اشاره به برگزاری مراسم به جشن خودکفایی تولید کاغذ که اخیرا برگزار شد، تشریح کرد: همه در پایان هفته گذشته فکر کردند که کشورمان در تولید کاغذ تحریر خودکفا شده و دیگر به واردات این نوع کاغذ احتیاجی ندارد اما این‌طور نیست.

    این مقام صنفی ادامه داد: در حال حاضر میزان واردات سالانه‌ی محصولات سلولزی به کشور، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است و در این میان مصرف کاغذ تحریر کشور سالانه ۲۲۰هزار تن برآورد می‌شود. این در صورتی است که کارخانجات داخلی قول داده‌اند که در آینده نزدیک ۸۰ هزار تن کاغذ تحریر تولید کنند. بنابراین کشور ما مجبور است که همچنان واردات کاغذ تحریر داشته باشد.

    رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران در مقایسه‌ی قیمت کاغذ تحریر داخلی و وارداتی در بازار گفت: قیمت کاغذ ایرانی تقریبا ۲۵ درصد از قیمت کاغذ وارداتی پایین‌تر است؛ به‌طوری که هر بند کاغذ ایرانی با قیمت یک میلیون و ۲۵۰هزار تومان و هر بند کاغذ تحریر داخلی با قیمت یک میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

    بیشتر بخوانید: تولید کاغذ ایرانی و استقبال مدیران نشر کشور

    نیکدل بیان کرد: ما تمایل داریم که چاپخانه‌داران از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند، اما تولیدکنندگان داخلی در زمینه تولید کاغذ و مقوای ایندربرد پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگان نیستند. من چاپخانه ای را می‌شناسم که مصرف انواع کاغذش در ماه  بالای ۱۰۰۰ تن است ولی پنج تن هم از کاغذ داخلی استفاده نمی‌کند؛ چون کاغذ و مقوای داخلی کیفیت خوبی ندارد.

    مقاله قبلیکمبود نیروی متخصص در چاپخانه‌‌ها؛ مشکل بزرگ صنعت چاپ
    مقاله بعدیاتحادیه‌های چاپ سراسر کشور خواستار الحاق صنعت چاپ به وزارت صمت

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.