با وجود اینکه شمار گردشگران مصر کاهش یافته است اما سنت ساخت پاپیروس همچنان ادامه دارد.
به گزارش چاپ ونشر آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه، در دهکده ای واقع در مصر گروهی از کشاورزان و صنعتگران در تلاش اند همزمان با امرار معاش سنت ساخت پاپیروس دوران فرعون ها را زنده نگه دارند.
در دهه ۷۰ میلادی یک معلم هنر به کشاورزان دهکده «القرامس» روش های باستانی ساخت پاپیروس و تزئین آن با طراحی و متن را آموزش داد.
بزرگ ترین قطب ساخت پاپیروس
اکنون این دهکده و حومه آن به عنوان بزرگ ترین قطب ساخت پاپیروس در مصر شناخته می شود.
«پاپیروس»ها که در مصر باستان به عنوان کاغذ برای نگارش مورد استفاده قرار می گرفتتد، اکنون توسط هنرمندان محلی با خط هیروگلیف، خوشنویسی عربی، نمادهایی باستانی و با منشایی از طبیعت تزئین می شوند تا به عنوان سوغاتی به گردشگران فروخته شوند.
اما گردشگری در مصر مدت ها است که با مشکلاتی مواجه شده و حالا همهگیری کرونا این مشکلات را تشدید کرده است. سال گذشته سود حاصل از گردشگری در مصر فقط به چهار میلیارد دلار رسید. این رقم یک چهارم سودی است که مصر پیش از شیوع ویروس کرونا پیشبینی کرده بود.
یکی از سازندگان پاپیروس «القرامس» می گوید: «من حدود ۸۰ درصد درآمد کلی خودم را از دست دادهام. پیش از این ماهانه هزار دلار درآمد داشتم و حالا درآمدم تقریبا صفر است.»
بیشتر بخوانید: نگاهی به ۲۰۰ سال قدمت چاپ در ایران
گیاه پاپیروس در آب می روید و ارتفاع آن می تواند تا چهار متر برسد. شکل این گیاه الهام بخش ترئینات ستون های معبدهای مصر باستان بوده است.