بنابر اظهارات رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، با ورود علم و تخصص، تجهیزات و دستگاههای نوین به صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور، میتوان بهبود وضعیت تولید تا توزیع این محصولات را با قیمتهای مناسب برای مصارف مختلف پیش بینی کرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری آنا؛ فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات و عدم جایگزینی آنها، نهایتاً افزایش هزینه تولید و کاهش کیفیت محصولات را به دنبال دارد؛ به گفته فعالان زنجیره تولید تا توزیع صنعت کاغذسازی، هنوز چالش به کارگیری تکنولوژی قدیمی و مستهلک بودن ماشین آلات در بخش کاغذسازی شرکتهای تولید کاغذ کشورحل نشده است.
عدم توجه لازم و جدی توسط متولیان امر در بازسازی و نوسازی و به روزرسانی تکنولوژی صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور و نسبت به تعیین تکلیف و نحوه راه اندازی طرحهای در دست اجرای کاغذ کشور دلیلی بر افزایش ضایعات بالا به علت کیفیت پایین مواد اولیه، تکنولوژی قدیمی و نبود نیروی متخصص یا آموزش دیده و سیستم مناسب تولید تا نگهداری کاغذ است، که نتیجه آن توزیع ضعیف و گران این محصول در بازار پُرتقاضاست.
در این بین دانش و تکنولوژی به همراه حمایت از صاحبان ایده در این صنعت میتواند راه گشایی برای افزایش تولید این محصول استراتژیک باشد؛ اما این وضعیت هنوز در صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور اجرایی نشده و ضعف کمبود تکنولوژی دلیلی بر روند توزیع ناقص این محصول به بازار شده و در این بین با توجه به نرخ دلار، واردات کاغذ مورد نیاز بازار کمترین توجیه اقتصادی را دارد.
ظرفیت تولیدات با کیفیت کاغذ وجود دارد، اما استفاده نشده
حمید نیکدل، رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا درخصوص مهمترین مشکلات این حوزه گفت: هنوز توان تولید کاغذ و مقوای با کیفیت و استاندارد را نداریم و به ناچار برای تأمین نیاز بازار باید واردات انجام بگیرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با توجه به نیاز بازار به تولیدات داخلی با توجه به گرانی واردات کاغذ گفت: ظرفیت تولیدات با کیفیت و قابل رقابت در داخل کشور وجود دارد، اما هنوز از این ظرفیتها استفاده نشده و نگرانی برای تأمین کاغذ و مقوای بازار هر روز بیشتر میشود.
نیکدل در پاسخ به این سوال که همکاری شرکتهای دانشبنیان با تولیدکنندگان کاغذ و مقوا و بروزرسانی فعالیتهای این حوزه گفت: متاسفانه تا امروز همکاری زیادی بین تولیدکنندگان و صاحبان ایدههای نو در صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور صورت نگرفته است و با وجود اینکه کاغذ یک محصول استراتژیک و توسعهدهنده بخش فرهنگ محسوب میشود، دولت اهمیت زیادی به این بخش نمیدهد. برای مثال ما هنوز قادر به تولید کاغذ ۸۰ گرم تحریر باکیفیت و با استاندارد بالا نیستیم.
وی تصریح کرد: مانند هر بازار و صنعت دیگر برای وارد شدن به صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور، نیاز به تحقیقات و واردات تکنولوژی داریم از این رو در صنعت تولید کاغذ این اهداف باید با استفاده از زیرساختهای موجود و آمادهسازی زمینههای لازم و بحث استفاده از مبانی تولید دانشبنیان فراهم شود و شکل گیرد.
بیشتر بخوانید: صادرات ۳۵ درصدی تولیدات گلستان کاغذ پرشیا
عدم ورود شرکتهای دانشبنیان به صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا گفت: نمونههای جهانی در بازار نشان میدهد که در حوزه مواد اولیه تولید کاغذ تغییرات زیادی رخ داده است. در یک بازه زمانی از ترکیبات مواد شیمیایی استفاده میکردیم که امروز به دلیل کمبود و گرانی، در دنیا منسوخ شدهاند و اکنون به سمت استفاده از مواد بهتر و مطابق با دانش روز همین شرکتهای دانشبنیانی رفتهاند که هنوز این اتفاق در صنایع کشور نیفتاده و برای رهایی از موضوع گرانی واردات و کمبود تولید داخل باید هرچه سریع تر، صاحبان ایده در این بخش وارد عمل شده و تولیدمحصولات (کاغذو مقوا) را به سمتوسوی نوین ببرند.
به گفته نیکدل؛ برای توجه بیشتر به توانمندی شرکتهای دانشبنیان فعال در عرصه تولید کاغذ، باید زمینه ورود این شرکت ها به صنعت تولید کاغذ و مقوای کشور فراهم شود تا بتوانیم به راحتی محصولات را در بازار مصرف عرضه و قیمت ها را کاهش دهیم.