چندی پیش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از اعلام آمادگی این دانشگاه برای خرید بزرگ ترین کارخانه تولیدی کاغذ خاورمیانه در صورت تمایل سهامدران این مجموعه خبر داد و گفت: علاقمند هستیم که این صنعت را برای مازندران و مردم استان حفظ کنیم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران در جمع خبرنگاران خبر از ابراز تمایل این دانشگاه برای خرید کارخانه چوب و کاغذ مازندران داده است (در اینجا بخوانید).
رسانه ای شدن فروش کارخانه چوب وکاغذ مازندران در اسفند ۹۸
انتشار آگهی مزایده سهام شرکت چوب و کاغذ مازندران در روزنامه دنیای اقتصاد به تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸ نشان می دهد که شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا وابسته به شرکت سرمایه گذاری بانک ملی به عنوان عمده ترین سهام دار این شرکت، آن را به فروش گذاشته است. ۵۸ درصد سهام شرکت چوب و کاغذ مازندران متعلق به یکی از شرکت های زیرمجموعه بانک ملی و بخش دیگری نیز متعلق به تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری است.
پس از آن رایزنی های زیادی برای جلوگیری از سهام بانک ملی مطرح شده و به طور موقت اعلام شده که بحث فروش سهام کارخانه چوب و کاغذ منتفی شده است.
بیشتر بخوانید: چوب و کاغذ مازندران به مزایده گذاشته شد
اما آیا واقعا بحث فروش سهام کارخانه چوب و کاغذ مازندران منتفی شده است؟
حسینعلی قوانلو مدیرکل صمت مازندران در این ارتباط پاسخ داد: طبق قانون و دستورالعمل قانونی مبنی براینکه بانک ها باید بنگاه داری را رها کنند بحث مزاید و فروش مطرح شده است.
وی اضافه کرد: این کاربر اساس دستورالعمل قانونی و قانون برنامه پنجم و ششم توسعه است و در حال حاضر تأکید شدید رئیس جمهور این است که بانک ها بنگاه داری را رها کنند و اموال و شرکت های خود را از طریق واگذاری به فروش رسانند و پول را به چرخه تولید بیاورند.
وی ادامه داد: دستورالعمل اشارهشده جزو قانون برنامه توسعه و برنامه بودجه بوده و اگر بانک ها به آن عمل نکنند در حسابرسی توسط نهادهای ذیربط و مسئول با مشکل مواجه خواهند شد به همین دلیل آن را برای فروش سهام به مزایده گذاشتند.
با این وجود اگر متولیان امر در استان و کشور هم بخواهند نمی توانند بر اساس قانون جلوی فروش این کارخانه را بگیرند. یکی از دغدغه های مسئولان امر در استان و کشور فروش این کارخانه به افراد داری صلاحیت مالی است. اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مازندران و کشور صلاحیت مالی برای خرید این کارخانه را دارد باید در جای خودش به بحث گذاشته شود.
دلائل رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره طرح خرید کارخانه چوب و کاغذ
در ارتباط با علت طرح موضوع خرید کارخانه چوب و کاغذ توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حسین کرمانیان رئیس این دانشگاه در استان مازندران به صورت جدی گفت و گو انجام دادیم.
وی معتقد است که در جلسه ای که با خبرنگاران داشته همه صحبت های منعکس نشده است، افزود: در این جلسه بحث طرح های پژوهشی مطرح شده و موضوع کارخانه چوب و کاغذ هم توسط یکی از خبرنگاران بیان شد و صحبت ها به اینجا کشیده شده است که آیا این واحد تولیدی در این شرایط می تواند راه اندازی شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران اضافه کرد: بنده از دو منظر به این سئوال و مشکلات کارخانه دغدغه ها را مطرح کردم، نخستین موضوع مطرح شده توسط بنده این بود که همان زمانی که بحث ماده اولیه این مجموعه مطرح نبوده یک خط تولید کاغذ چاپ و تحریر که مربوط به روزنامه بوده و نمی توانست با ظرفیت اسمی خودش کار کند، ماده اولیه همیشه چالش این مجموعه نبوده است، چند سالی طرح تنفس جنگل ها مطرح است.
وی اضافه کرد: همه کارخانه ها در دنیا اگر قرار باشد که ماده اولیه ای به نام چوب داشته باشند خودشان اقدام به تولید چوب کرده یا طرح توسعه زراعت چوب را در دستور کار خویش قرار میدهند و طرح توسعه زراعت چوب باید در دو دهه قبل در دستور کار قرار میگرفت.
کرمانیان با اعلام اینکه بحث خرید کارخانه چوب و کاغذ از سنوات گذشته در استان مازندران مطرح است و مشتریانی برای خرید مراجعه کردند، گفت: ما اعتقاد داریم که اگر قرار است این کارخانه به فروش برسد، دانشگاه آزاد اسلامی ورود پیدا کرده که برای استان مازندران به یادگار بماند، ما نگفتیم که حتما به ما بفروشید اما اگر قرار به واگذاری این مجموعه است، مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مازندران در حفظ و حراست آن می تواند کمک کند.
وی در پاسخ این سئوال که در دنیا دانشگاه های داریم که برای فعالیت واحدهای تولیدی ورود پیدا کردند، افزود: در دنیا ارتباط بین صنعت و دانشگاه بسیار قوی است که آنچه در صنعت ایجاد میشود تحت مدیریت دانشگاه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: یکی از دلائل مشکلات صنعتی ما ضعف ارتباط بین دانشگاه و صنعت بوده و همین چالشهای که امروز در حوزه صنعت کشور وجود دارد فاصله صنعت و دانشگاه است، نتیجه خروجی صنایع تولیدی در دنیا طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی است که در دانشگاه کلید خورده است.
وی با اعلام اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در کشور میتواند در فعالیتهای دانش بنیان ورود پیدا کند، گفت: با ایجاد سراهای علمی نوآوری که در استان مازندران راه اندازی میشود بنا داریم که ایدهها را تجاری سازی کنیم،صحبت ما در ارتباط با کارخانه چوب و کاغذ دلسوزانه بوده، این مجموعه تولیدی به دلیل قابلیتهای که دارد واقعا حیف است که از آن استفاده مناسب نشود.
کرمانیان ادامه داد: صحبت ما این بود که اگر قرار است کارخانه به خارج از استان واگذار شود ما حاضر هستیم که به یادگار برای مردم استان مازندران حفظ کنیم.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران این برای نخستین بار است که مجموعه دانشگاهی در استان برای خرید مجموعه تولید ورود پیدا کرده است و با توجه به ظرفیتی علمی که مجموعههای دانشگاهی دارند شاید بتوان از این طریق گشایشی در بحث توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت در مازندران ایجاد شود.