رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا گفت: در طی سالیان گذشته تولید کاغذ داخلی با بی مهری های فراوانی روبرو شد. سه شرکت تولید کننده کاغذ تحریر در ایران با آخرین تکنولوژی روز دنیا تاسیس شده بودند که با حمایت از واردات سرکوب شدند، به نحوی که امروز دیگری انگیزهای برای این شرکت ها در تولید کاغذ تحریر وجود ندارد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ ابوالفضل روغنی گلپایگانی در گفت و گو با خبرگزاری میزان پیرامون ظرفیت های تولید کاغذ در کشور گفت: هم اکنون نیاز کشور به کاغذ تحریر که مورد نیاز کتاب است ۳۸۰ هزار تن بوده و ظرفیت تولید داخلی کاغذ تحریر در کشور ۱۵۰ هزار تن است، به دلیل همین کسری در حال حاضر ما شاهد واردات حدود ۲۳۰ هزار تن کاغذ تحریر هستیم.
وی عدم حمایت از تولید کاغذ داخلی در طی سالیان گذشته را مهم ترین عامل عدم رشد صنعت کاغذ دانست و افزود: در طی سالیان گذشته تولید کاغذ داخلی با بی مهری های فراوانی رو به رو شد. سه شرکت تولید کننده کاغذ تحریر در ایران با آخرین تکنولوژی روز دنیا تاسیس شده بودند که با حمایت از واردات سرکوب شدند، به نحوی که امروز دیگری انگیزه ای برای این شرکت ها در تولید کاغذ تحریر وجود ندارد.
روغنی گلپایگانی پیرامون اخبار تاسیس کارخانه کاغذ سازی در جنوب کشور ابراز کرد: چند سالی است که خبر از تاسیس کارخانه ای در خوزستان برای تولید کاغذ داده می شود، اگر همین امروز این شرکت ایجاد شود تا هفت سال دیگر به بهرهبرداری نخواهد رسید.
وی افزود: تحریم ها اجازه واردات ماشین آلات و تکنولوژی را به ما نمی دهد، از سوی دیگر سرمایه گذاری در این کارخانه و تامین منابع آن نیز خود موضوعی دیگر است، در عین حال محدودیت ظرفیت تولید این کارخانه برای تامین نیاز بازار مطرح است، با این حال تاکید دارم که کشور ما ظرفیت و پتانسل سرمایهگذاری در حوزه کاغذ را دارد و نباید این مهم را نادیده گرفت.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا را از ارکان مهم و تاثیرگذار بر حوزه کاغذ تحریر برشمرد و اظهار کرد: لزوم حمایت قانونی دولت و مجلس در کنار زیر ساخت های داخلی برای تولید کاغذ تحریر ضروری و تاثیرگذار است.
وی نقدی بر عدم اعمال ارزش افزوده نسبت به واردات کاغذ تحریر داشت و ابراز کرد: گرایش به سمت واردات همچنان در سطح بالایی در کشور دیده میشود، هنگامی که ارزش افزوده ۹ درصد برای کاغذ تحریر در نظر گرفته نمیشود، معنای آن اجازه تام به واردات کاغذ و عدم حمایت از این کالای ارزشمند است.
روغنی گلپایگانی تصریح کرد: شرکت تولید کننده صنایع چوب و کاغذ مازندران قربانی تصمیماتی بود که طی سال های گذشته گرفته شد و واردات نیز کمر آن را شکست، این در حالی بود که این شرکت در زمان خود با آخرین تکنولوژی پایه گذاری شده و توان رقابت را با بسیار از شرکت های هم نوع خود را داشت.
وی در مورد تامین مواد اولیه برای تولید کاغذ در کشور بیان کرد: سرمایه گذاری همواره یک منطق را به همراه دارد منطقی که توجه خاص به زیر ساختها و مواد اولیه برای تولید دارد لذا تامین زنجیره تولید یک اصل مهم برای هر واحد تولیدی که راه اندازی میشود است، در حالی که میتوان مواد اولیه را از خارج از کشور تامین کرد.
روغنی افزود: به طور مثال شرکت ایرباس تمام قطعات را خودش به تنهایی نمی سازد بلکه قطعه ها را از خارج از کشور تامین و بعد یک هواپیما را تولید و به فروش می رساند، در مورد کارخانه تولید کاغذ در ایران نیز بر همین محور می توان حرکت کرد بدین ترتیب مواد اولیه را خریداری و به کاغذ تبدیل کرد، همان کاری که کشورهایی مانند چین انجام میدهند و نقش مهمی در استراتژی کاغذ در کشورشان دارند.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا شاخص های تاثیر گذار بر سرمایه گذاری در تولید کاغذ را نام برد و افزود: مکانیابی، توجه به محیط زیست و حمل و نقل همچنین تامین مواد اولیه از جمله مهمترین برنامه و شاخصهایی است که در تولید یک کارخانه تولید کننده کاغذ اثر گذار هستند، این اصل مهم در استدلالهای اقتصادی و علم اقتصاد همواره مد نظر قرار میگیرد.
روغنی گلپایگانی ضرورت توجه به تولید کالاهای داخلی در سال حمایت از کالای داخلی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: باید ذائقهها تغییر کند و فرهنگ استفاده از کالای داخلی برای همگان هنجارسازی شود، اگرچه شرایط اقتصادی سبب شده تا کالاها ارزش خاصی پیدا کنند و دیگر توجه خاصی به داخلی یا خارجی بودن آن نشود، اما تامین منابع و زیرساختها در کنار فرهنگ استفاده از کالاهای داخلی بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: بزرگ ترین کارخانه کاغذ سازی کشور و دلیل ورشکستگی آن