محدودیت سقف واردات کاغذ؛ تجار را مستاصل کرد

    گفت و گو با حمید نیکدل؛ رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا 

    0
    13
    نیکدل سقف واردات کاغذ

    رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا درباره وضعیت بازار کاغذ، گفت: در ماه‌های پایانی سال گذشته، برخی عوامل موجب نگرانی اهالی چاپ و نشر و واردکنندگان کاغذ شد؛ ایجاد سقف واردات کاغذ موجب شد که تجار نتوانند به میزان کافی کاغذ به کشور وارد کنند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛  حمید نیکدل با اشاره به وضعیت بازار کاغذ در سال ۱۴۰۳، عنوان کرد: در روزهای آغاز سال جدید قرار داریم؛ قیمت‌ها در بازار هنوز مشخص نشده و به‌اصطلاح گیج است اما کالا به میزان مورد نیاز مصرف‌کنندگان و مشتریان وجود، دارد.

    وی با بیان اینکه قیمت جهانی کاغذ و خمیر کاغذ طی ماه‌های اخیر سیر نزولی داشته است، گفت: در این ماه‌ها بهای جهانی این دو کالا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار کاهش قیمت داشته و پیش‌بینی می‌شود که این موضوع به زودی بر قیمت نهایی کاغذ در ایران تاثیر خواهد داشت.

    سقف واردات کاغذخواستار رفع سقف واردات کاغذ هستیم

    نیکدل با بیان اینکه قیمت‌های کنونی بازار کاغذ همانند فروردین‌ماه سال گذشته است، افزود: طی روزهای اخیر به‌دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت کاغذ تحریر افزایش داشته است اما به‌زودی با ثبات نرخ ارز بار دیگر به قیمت‌های سابق برمی‌گردد.

    وی ادامه داد: در ماه‌های پایانی سال گذشته، برخی عوامل موجب نگرانی اهالی چاپ و نشر و واردکنندگان کاغذ شد؛ ایجاد سقف واردات کاغذ موجب شد که تجار نتوانند به میزان کافی کاغذ به کشور وارد کنند. در این زمینه، خواستار رفع سقف واردات کاغذ هستیم که امیدوارم در سال جدید اجرایی شود.

    نیکدل با اشاره به موجودی خوب کاغذ در بازار، گفت: بخش عمده کاغذهای تحریر مورد نیاز در کشور از کشورهای چین و اندونزی است و مصرف‌کنندگان می‌توانند کالای مورد نیاز خود را به راحتی از بازار تهیه کنند.

    وی همچنین به تولید کاغذ داخلی اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش توان تولید داخلی کاغذ تحریر پارس و مازندران که وعده آن برای سال ۱۴۰۳ داده شده است و موجودی انبارها، پیش‌بینی این است که در این حوزه افزایش قیمت زیادی نخواهیم داشت.

    بیشتر بخوانید: ۳۰۰ میلیون دلار واردات کاغذ تحریر در سال رونق تولید!

    گفتنی است که در بازار سه‌شنبه (۲۱ فروردین‌ماه) هر بند کاغذ تحریر ۷۰ گرمی ۷۰ در ۱۰۰ اندونزی به قیمت یک‌میلیون و ۳۳۰ هزار تومان و هر بند کاغذ تحریر اندونزی ۷۰ گرمی ۶۰ در ۹۰ به قیمت یک‌میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش شد.

    مقاله قبلییادداشت عیدانه محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران
    مقاله بعدیفرسودگی ناوگان و کاهش سفارشات چاپ در ۱۴۰۲

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.