وزیر آموزش و پرورش در صفحه ویراستیاش از ورود اسناد لانه جاسوسی به کتب درسی و چاپ کتاب های درسی جدید با کاغذ ۱۰۰ درصد ایرانی برای اولین بار پس از انقلاب خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از فارس، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در صفحه ویراستیاش نوشت:
در سالهای اخیر مقام معظم رهبری چندین بار بر ورود اسناد لانه جاسوسی به کتب درسی اشاره کردند تا جایی که فرمودند: «این اسناد لانه جاسوسی، توطئههای آمریکا علیه ملّت ایران را نشان میداد؛ هفتاد هشتاد جلد شده. شماها که وقت نمیکنید بخوانید این کتابها را، امّا من یک وقتی به آموزش و پرورش گفتم مضامین این کتابها را در کتابهای درسی بیاورید، متأسّفانه نکردند. این اسناد نشان میدهد که آمریکاییها در این مدّتی که در ایران حضور داشتند ــ یعنی مثلاً از حدود سال ۲۸ و ۲۹ ــ چه کارهایی در ایران کردند، چه توطئههایی و چه خیانتهایی انجام دادند».
همچنین رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۹۵ با تأکید بر اینکه حدود ۷۰ جلد کتاب از مدارک به دست آمده از سفارت آمریکا تدوین شده است، ضمن انتقاد از بیتوجهی به این کتابهای مهم و ارزشمند در مدارس و دانشگاههای کشور متذکر شدند: «این کتابها حدود ۷۰ جلد است، شماها آن را خواندهاید؟ چرا از مضامین برگزیده این کتابها در مجموعه مدارس، دبیرستانها و دانشگاههای ما هیچ نشانهای نیست و این یکی از اعتراضات من است، وزیر آموزش و پرورش در جلسه است، چرا اینها را داخل کتابهای درسی قرار نمیدهید؟ چرا نمیگذارید نسل جوان و جدید ما بفهمد و بداند که آمریکا با اینجا چه کرده است و چه توطئههایی زیر سر داشته است؟».
حالا پس از چندین سال در دولت شهید جمهور مطالبه چندین ساله رهبر معظم انقلاب برای بازخوانی اسناد لانه جاسوسی تحقق یافت. مجموعهای بالغ بر ۵۶ سند از اسناد لانه جاسوسی آمریکا که تعدادی از آنها، از سال ۱۳۹۹ در چاپ کتاب های درسی جدید درج شد و بخش قابل توجهی نیز با طراحی آموزشی متمایز و با تأکید بر اهمیت درج بخشهایی از عین سند، در سال تحصیلی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ آماده شده و از مهر ۱۴۰۲ در ۱۸ کتاب درسی دوره تحصیلی متوسطه، درج شده است و همچنین، بهسازی تعدادی از کتابها در زمینه سواد رسانهای انجام شده است.
یکی دیگر از اقدامات مهم که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، ارزشیابی برنامههای درسی رشتههای فنی و حرفهای بود که پس از فرایندی طولانی به اتمام رسید. در این فرایند، برنامههای درسی عمده رشتههای فنی و حرفهای بر اساس تحولات بازار کار، ارزیابی از محیطهای آموزشی، هنرجویان و هنرآموزان و با توجه به مطالعاتی که در زمینه آمایش سرزمینی انجام شده، مورد بررسی و ارزشیابی قرار گرفت که کار بسیار مهمی بود.
چاپ کتاب های درسی جدید با کاغذ ایرانی
همچنین آغاز اصلاح برنامههای درسی فنی و حرفهای بر اساس ارزشیابی سال گذشته است که امیدواریم از مهر امسال، کتابهای پایه دهم رشتههای فنیوحرفهای بر اساس این ارزشیابی ها اصلاح شود. بر اساس مسیری که در دو سال گذشته برای تحول مدنظر طی شد، طرحواره اجرای برنامه درسی ملی مدرسه در مدرسه به عنوان نقشه راه اقدامات تحولی سازمان پژوهش در سال ۱۴۰۳ نیز در دستور کار است. بر این اساس سال ۱۴۰۳ سال آغاز تولید آزمایشی بستههای تربیت و یادگیری برای پایه اول ابتدایی خواهد بود.
بیشتر بخوانید: چاپ ۹۸۰ عنوان کتاب درسی به صورت سالانه
برای اولین بار ما موفق به تأمین صد درصدی کاغذ و مقوای مورد نیاز خود از طریق تولید داخلی شدیم و برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲، هیچ قرارداد خارجی برای چاپ کتاب های درسی جدید و تامین کاغذ و مقوا منعقد نشد.