چاپ کتابهای درسی در انتظار کاغذ و مقوای ایرانی
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در رابطه با چاپ کتابهای درسی با کاغذ و مقوای ایرانی با بیان اینکه برای سال تحصیلی آینده ۱۵۲ میلیون جلد کتاب درسی چاپ خواهد شد، خبر داد که سال آینده ۱۰۰ درصد مقوای مورد نیاز و ۷۰ درصد کاغذ مورد نیاز کتابهای درسی از طریق توان داخلی تامین خواهد شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، حجتالاسلام والمسلمین دکترعلی لطیفی، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در برنامه صف اول شبکه خبر درباره کمبود کتابهای درسی در برخی از مقاطع تحصیلی گفت: توزیع کتاب درسی و چاپسپاری آنها فرایندی طولانی است.
وی در رابطه با چاپ کتابهای درسی با کاغذ و مقوای ایرانی افزود: ۱۵۰ میلیون جلد کتاب در سال چاپ میشود و تا زمانی که ثبت سفارش کتاب نهایی نشود در توزیع کتابها با تأخیر مواجه میشویم. گاهی هم مدارس در این زمینه اهتمام لازم را ندارند. اگر فرآیند ثبتنام دانشآموزان بهموقع انجام شود ما هم در توزیع مشکل نخواهیم داشت، به طور مثال امسال تا آبانماه نیز ثبتنام دانشآموزان صورت می گرفت.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره چاپ کتابهای درسی گفت: پیشبینی ما این است که برای سال تحصیلی آینده ۱۵۲ میلیون جلد کتاب در یک هزار عنوان چاپ شود که برای این امر حدود ۴۵ میلیون تن کاغذ و بین ۴۳۰۰ تا ۴۵۰۰ تن مقوا نیاز داریم.
حجت الاسلام لطیفی بیان کرد: در سالهای گذشته، مقوا صددرصد وارداتی بود، کاغذ هم یا به طور کامل از خارج وارد میشد یا حدود ۵ هزار تُن از تولیدکنندگان داخلی کمک گرفته می شد اما امسال طی قراردادی که با شرکت راشا کاسپین داشتیم، مقرر شد صددرصد مقوا از سوی این شرکت تأمین شود. در بخش کاغذ نیاز ما ۴۵ هزار تن هست که ۳۰ هزار تن آن از طریق داخل تأمین میشود. دلیل اینکه ۱۰۰ درصد کاغذ هم از داخل تأمین نمیشود، بهخاطر عدم توان شرکتهای داخلی در تأمین این حجم از کاغذ است.
حجتالاسلام لطیفی درباره کیفیت کاغذهای داخلی و خارجی هم گفت: کاغذی که استفاده میکنیم هم از جهت ماندگاری و هم از حیث بهداشتیبودن استاندارد یک ساله دارد، یعنی در وضعیت ایدهآل برای چاپ کتابهای درسی کتاب برای یکسال قابل استفاده است. ما بهدنبال کاهش عناوین دروس و استفاده از کاغذهایی هستیم که وزن کتابهای دانشآموزان را سبکتر کند.
بیشتر بخوانید: خودکفایی در تامین کاغذ تحریر کشور تا سال آینده
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: مشکل فعلی ما عدم تخصیص کامل هزینهها برای تأمین کاغذ داخلی است. قبلاً که کاغذ وارد میشد، کل پول بهصورت دلار یا بهصورت یکجا تخصیص پیدا میکرد، اما اکنون که داخلیشده و ریالی است، هنوز تخصیص صورت نگرفته است. برای جبران این عدم تخصیص و نیاز شرکت مجبور به تأمین نقدینگی هستیم و متأسفانه درخواست وامهای کلان با بهرههای سنگین را داشتهایم که این کار ممکن است در طولانیمدت باعث افزایش قیمت کتابهای درسی شود.