مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: اگر از تولید کاغذ چاپ و تحریر داخلی حمایت، مطالبات پرداخت و کاغذ کتابهای درسی از این کارخانه تامین شود کارخانه چوب و کاغذ مازندران زنده خواهد شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، علیاکبر صفریان، مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، با اشاره به مشکلات این مجموعه طی سالهای اخیر در زمینه تامین چوب برای تولید کاغذ گفت: سازمان جنگلها و مراتع خروج هرگونه چوب از جنگل را ممنوع کرده بود و در طرحی جایگزین قرار شد ما از چوبهای شکسته و افتاده جنگل، بهرهمند شویم.
وی ادامه داد: با وجود پیگیریهای مختلف همچنین دستور حجتالاسلام و المسلمین رئیسی بهعنوان رئیس وقت قوه قضائیه هنوز اقدام خاصی انجام نشده و سازمان جنگلها هنوز اجازه این کار را به ما نداده است.
بیشتر بخوانید:
افزایش صادرات کاغذ سلولزی ضروری است
صفریان با اشاره به نتایج و ثمرات اجرایی شدن این طرح جایگزین توضیح داد: اگر بتوانیم از این چوبها استفاده کنیم نزدیک ۶۰ تا ۷۰ درصد نیازمندی کارخانه ما به چوب حل میشود، علاوه براین در سال ۹۶ نیز حدود ۳۳۰ هزار متر چوب از سازمان مطالبه داریم؛ با وصول این میزان، نیاز حدود دوسال آینده تامین خواهد شد.
وی گفت: برای تامین مطالبات، اقدامات مختلفی انجام شده است. عصر امروز نیز قرار است به همراه نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی، با وزیر جهاد کشاورزی جلسه داشته باشیم تا بتوانیم این مطالبات را دریافت کنیم.
تامین کاغذ کتب درسی با حمایت از تولید کاغذ چاپ و تحریر
صفریان همچنین از توانایی کارخانه چوب و کاغذ مازندران برای تامین کاغذ کتابهای درسی کشور گفت و افزود: چندین جلسه با معاونان وزارت آموزش و پرورش برگزار کردیم و این اراده در مجموعه به وجود آمد که چنین کاری انجام شود؛ اما چاپخانههای این مجموعه زیر بار نمیروند.
وی درباره دلایل این موضوع توضیح داد: به نظر میرسد تمایل به استفاده از کاغذهای خارجی دلیل اصلی این مخالفت است، زیرا تامین ارز این کاغذها تضمین شده و واردات آنها معاف از مالیات است؛ درحالیکه بهعنوان تولیدکننده برای واردات قطعه، از مالیات معاف نیستم و برای واردات مواد اولیه و قطعات باید هزینه زیادی بپردازم.تولید کاغذ چاپ و تحریر با حمایت داخلی باید همراه باشد.
صفریان با بیان اینکه تاکنون دو جلسه با مدیران و معاونان سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی داشتهایم، افزود: حدود یک ماه است که ۱۰۰ تن کاغذ برای این سازمان ارسال کردیم تا بهصورت آزمایشی در حضور کارشناسان، کتاب چاپ کنند و کیفیت کار سنجیده شود اما متاسفانه جوابی دریافت نکردهایم.
به گفته صفریان، این در حالی است که با کاغذهای کارخانه چوب مازندران قرآن، مفاتیح و بخشی از کتابهای کمک درسی چاپ میشوند و حتی بخشی از روزنامهها از کاغذ این کارخانه استفاده میکنند.
وی با اشاره به توانمندی این کارخانه در تولید انواع کاغذ و تولید کاغذ چاپ و تحریر، ادامه داد: برای تولید کاغذ، استانداردهای مختلفی وجود دارد، میتوانیم هر نوع استانداردی که مدنظر سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باشد کاغذ تولید کنیم؛ بنابراین تولید تولید کاغذ چاپ و تحریر مورد نیاز کتابهای درسی به راحتی قابل تامین است.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران تاکید کرد: همه ماشینآلات شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، بهروز و محصول فناوری نوین کشورهای کانادا، آلمان، اتریش و فرانسه هستند؛ بنابراین میتوانیم تنوع تولید داشته باشیم.
صفریان همچنین با طرح این موضوع که اگر تامین کاغذ مورد نیاز کتابهای درسی به کارخانه چوب و کاغذ مازندران سپرده شود، کل ظرفیت تولید یعنی حدود ۹۰ هزار تن پوشش داده میشود، گفت: در این زمینه به سازمان پژوهش گفتهایم که برای سال اول، همه کاغذ خود را از ما نگیرند و پیشنهاد دادیم که سال اول، ۳۰ هزار تن و در صورت رضایت، سال آینده ۵۰ هزار تن و در سالهای بعد بیشتر شود.
وی با بیان اینکه الان سالها است یک خط تولید کارخانه خوابیده است، عنوان کرد: اکنون فقط با یک خط، مشغول تولید هستیم و از سال ۱۳۹۴ تاکنون کارخانه در ضرر است؛ در صورتی که اگر از تولید حمایت و مطالبات پرداخت و کاغذ کتابهای درسی از این کارخانه تامین شود، شرکت ما زنده خواهد شد.