واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی موثر در روند صعودی نشر

    گفت و گو با محمد عزیزی مدیرمسئول انتشارات روزگار

    0
    77
    کاغذ‌های دپو شده در گمرک شهید رجایی

    مدیر مسئول انتشارات روزگار معتقد است؛ واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی و اعطای آن به ناشران حتما در روند کار ناشران تاثیر می‌ گذارد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ محمد عزیزی مدیرمسئول انتشارات روزگار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اعطای دوباره کاغذ به ناشران گفت: واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی و اعطای آن به ناشران حتما در روند کار ناشران تاثیر می‌ گذارد. تهیه کاغذ یکی از مشکلات همیشگی ناشران بوده است. در گذشته در کنار کاغذ، مقوا هم به ناشران برای انتشار کتاب‌ هایشان می‌ دادند.

     

    تامین و واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی

    وی افزود: باید به اندازه نیاز ناشران، کاغذ برای انتشار کتاب در اختیارشان قرار بگیرد تا ناشر مجبور نباشد، بخشی از نیازش را از بازار آزاد تهیه کند. خود من برای انتشار کتاب هایم کاغذ به اندازه کافی نداشتم و مجبور شدم سه ورق تحریر را نزدیک به بندی ۶۰۰ هزار تومان بخرم. قیمت کاغذ بالا است و ناشر مجبور می‌شود برای تهیه ۱۵ تا ۱۶ بند پنج تا شش میلیون تومان بپردازد. درصورتی که به ۱۰۰ بند کاغذ نیاز داشته باشد، این میزان به ۶۰ میلیون تومان می‌رسد. از این رو اعطای کاغذ به ناشران و واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی اقدام خوبی است؛ البته درصورتی که با همان ارز قبلی اعطا شود.

    مدیر مسئول انتشارات روزگار درباره برقراری تعرفه‌های فرهنگی برای ناشران اظهار کرد: اعطای کاغذ به ناشران و برقراری تعرفه‌های فرهنگی برای آن‌ها می‌تواند به صنعت نشر کمک کند. علاوه بر این‌ دولت می‌تواند با خرید حداقل ۳۰۰ تا ۵۰۰ نسخه کتاب برای کتابخانه‌ های عمومی کشور هم نیاز کتابخانه‌ های عمومی را تامین و هم از ناشران حمایت کند. کتاب‌ های تهیه شده باید واقعا خوب باشند نه اینکه به سلیقه هیئت خرید کتاب چند نسخه کتاب تخصصی تهیه شود؛ بلکه به سراغ تهیه کتاب‌های عمومی‌تر از جمله رمان بروند که مخاطبان بیشتری به آن نیاز دارند.

    واردات دوباره کاغذ با ارز دولتیعزیزی ادامه داد: کتاب‌های خریداری شده برای کتابخانه‌ های عمومی کشور می‌ تواند نیاز مخاطب را در سیستان و بلوچستان که مردم آنجا امکان تهیه کتاب را ندارند، تامین کند. با این اقدام‌ ها زنجیره نشر کشور تا حد زیادی رونق می‌ گیرد. اینگونه هم کتاب‌ های خوب در اختیار افرادی قرار می‌ گیرد که به آن نیاز دارند و هم تعداد مراجعان به کتابخانه‌ های عمومی کشور افزایش می‌ یابد؛ چون وقتی یک جوان کتاب خوبی از کتابخانه عمومی تهیه می‌ کند به دوستانش هم می‌ گوید از فلان کتابخانه عمومی تهیه کرده است.

    بیشتر بخوانید: تخصیص ارز دولتی به کاغذ نشر و مطبوعات در روزهای پایانی دولت تدبیر

    وی با اشاره به تاثیر افزایش مراجعه به کتابخانه‌ های عمومی در افزایش سرانه مطالعه کشور، بیان کرد: افزایش سرانه مطالعه کشور باعث می‌ شود میزان جرم و جنایت کاهش یابد. درصورتی که دولتمردان ما باور کنند با مطالعه کتاب زندان‌ها خالی می‌شود، از انتشار کتاب حمایت می‌کنند. در گذشته برای انتشار کتاب‌های خوب به ناشران وام می‌دادند. بازگشت اعطای دوباره این وام‌ها به ناشران هم در رونق بازار نشر موثر است. در شرایط کنونی متوسط هزینه انتشار کتاب خوب به ۱۵ میلیون تومان برای هر عنوان و برای ناشری که می‌خواهد ۵۰ عنوان کتاب خوب در سال تولید کنند، این مبلغ به ۵ تا ۶ میلیارد تومان می‌رسد.

    مقاله قبلیبرگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت فیزیکی شایعه است
    مقاله بعدیبخش ۱۵ بررسی نحوه انجام چاپ سیلک

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.