کاهش کند قیمت کاغذ در بازار همچنان ادامه دارد، با این حال باز هم دست ناشران از این بازار کوتاه است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، بازار کاغذ این روزها و در پی افزایش ناگهانی قیمت ها در هفته سوم فروردین ماه با کاهش کند قیمت کاغذ مواجه شده است، به گونهای که قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۷۰ گرمی از ۷۰۰ هزار تومان در هفته سوم فروردین ماه حالا به ۶۱۰ هزار تومان کاهش یافته است.
البته این کاهش قیمت ها تنها در برند چینی مطرح است و برند اندونزی و کاغذ روزنامه همچنان روند افزایش قیمت را در پیش دارند، کاغذ روزنامه هر کیلو ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و کاغذ تحریر اندونزی نیز بندی ۷۸۰ هزار تومان بفروش رفته است. در سایر انواع کاغذ به جر کاغذ گلاسه نیز روند افزایشی را در قیمت ها در هفته گذشته و هفته جاری می توان مشاهده کرد.
اگرچه بسیاری قیمت های فعلی در بازار را نزدیک به قیمت تمام شده برای واردکننده کاغذ تحریر دانسته و از افزایش قیمت کاغذ در بازارهای جهانی خبر داده اند، اما بر کسی پوشیده نیست که کاغذهای فعلی موجود در بازار در سال گذشته وارد شده و قاعدتاً بهای کمتری از کاغذی که امسال و با شرایط جدید وارد خواهد شد دارد.
بیشتر بخوانید:
قیمت کاغذ تحریر و چاپ فروکش کرد
بررسی مشکلات بازار کاغذ تحریر و مقوا
افزایش قیمت کاغذ و تاثیر آن بر صنعت نشر
نسبت مستقیم کاهش نرخ ارز با کاهش قیمت کاغذ
به نظر می رسد مهم ترین دلیل این کاهش قیمت ها در اردیبهشت ماه کاهش قیمت نرخ ارز و نبود مشتری برای کاغذ بندی ۷۰۰ هزار تومان است. ناشران که حدود ۳۰ درصد از مشتریان پر و پاقرص بازار کاغذ را تشکیل میدهند دو سالی است که به مصرف کاغذ یارانهای مشغول هستند و حالا با وجود قطع شدن این سهیمه باز هم از ورود به بازار آزاد خودداری میکنند، اگرچه با وجود اقتصاد ضعیف فرهنگ و به ویژه نشر ناشران نه تنها توان فعالیت با کاغذ بندی ۷۰۰ هزار تومان را نداشته و ندارند، بلکه با قیمتهای پایینتر از آن یعنی قیمت فعلی نیز برای نشر فعالیت ممکن نیست.
از سوی دیگر تلاشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دستیابی به سهیمه ارز کاغذ در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ نیز طاهراً بی نتیجه مانده است، اگرچه معاون فرهنگی وزارت ارشاد از تلاش دولت برای رفع این مشکل سخن گفته اما به نظر میرسد که دولت که در ابتدای سال ۹۹ از خروج قطعی کاغذ از ارز یارانهای خبر داده بود، حالا به دنبال راهحلی برای برون رفت از این وضعیت است، راه حلی که قطعا باید سرنخی در تولید داشته باشد.