صعود قیمت کاغذ دوباره آغاز شد. کارشناسان مهمترین دلیل این افزایش قیمت را افزایش نرخ کاغذ گلاسه و سوق دادن تقاضا به سمت تحریر میدانند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بازار کاغذ در روزهای منتهی به تعطیلات هفته گذشته با افزایش قیمت نسبی همراه شده بود، حالا در نخستین روز از آغاز رسمی فعالیت بازار با افزایش قیمت چند ده درصدی مواجه شده است، بر این اساس قیمت هر بند کاغذ تحریر ۷۰ گرمی که تا چند هفته پیش ۵۷۰ هزار تومان بود به بندی ۶۴۰ هزار تومان رسیده است.
اگرچه قاعدتا قیمتها در بازار کاغذ نیز مانند هر بازار کالای وارداتی در ایران تابع نرخ ارز و افزایش آن است، اما کارشناسان عمده دلیل صعود قیمت کاغذ تحریر در بازار را افزایش قیمت کاغذهای گلاسه میدانند.
محسن قدبیگی، مدیرعامل مرکز اطلاعات کاغذ ایران درباره صعود قیمت کاغذ به تسنیم میگوید: قیمت کاغذ گلاسه چندی پیش کیلویی ۲۲ هزار تومان بود اما چون واردات آن به صرفه نیست، تاجران از ابتدای سال تاکنون واردات بسیار محدودی در این زمینه داشتند.بنابراین قیمت آن رفته رفته تا کیلویی ۲۸ هزار تومان افزایش یافت.
بیشتر بخوانید:
رقابت کاغذ تحریر با کاغذ بسته بندی
ضمانت کیفیت کاغذ تحریر تولید چوب و کاغذ مازندران
دلایل صعود قیمت کاغذ
وی درباره صعود قیمت کاغذ ادامه داد: مصرفکنندگان کاغذ گلاسه در پی این گرانی به سمت کاغذ تحریر رفتند و تحریر هم رفته رفته در پی افزایش تقاضا گران شد. البته افزایش نرخ دلار نیز به این گرانی دامن زد و تاجران نیز رفته رفته قیمت را بالاتر بردند.
قدبیگی اضافه کرد: نباید فراموش کرد که هر ساله اواخر تابستان با صعود قیمت کاغذ روبرو هستیم، با وجود اینکه مدارس به صورت رسمی و حضوری آغاز بکار نمیکنند اما باز هم ما با اندکی افزایش تقاضا و افزایش قیمت روبرو هستیم. در مجموع تقاضایی که در تیرماه برای کاغذ وجود دارد با تقاضایی که در مرداد وجود دارد متفاوت است.
وی در پاسخ به اینکه قیمتهای موجود در بازار واقعی است یا کاذب گفت: قیمت تمام شده کاغذ تحریر اکنون کیلویی ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان است اما در بازار کیلویی ۳۶ هزار تومان فروخته میشود. به نظر من قیمت تحریر باز هم افزایش پیدا خواهد کرد.
قدبیگی با اشاره به واردات کاغذ تحریر نیز گفت: واردات کاغذ تحریر کماکان ادامه دارد اما سختتر از گذشته شده است، تاجران اخیرا به جای واردات کاغذ از چین به واردات از هند روی آوردهاند. کاغذهای هندی کیفیت پایینتری دارد و قیمت آن نیز پایینتر است اما هم برای تاجر و هم برای مصرفکننده مقرون به صرفه است.