مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از بازدید کمیته ویژه کاغذ که به تازگی در وزارت ارشاد تشکیل شده از کارخانه های داخلی خبر داد و گفت: کمیته ویژه کاغذ به دنبال شناسایی ظرفیت و نقاط قوت و ضعف موجود است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، آمارهای گمرک نشان می دهد که در شش ماهه نخست سال جاری حدود ۲۲۹ هزار و ۲۵۹ تن کاغذ به ارزش ۲۷۰ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۴۷۳ دلار با کد تعرفه های مختلف تحریر مثل کاغذ پشت طوسی، کائولن، کاغذ روزنامه و … به کشور وارد شده است. همچنین در شش ماهه نخست امسال حدود ۷۷ هزار و ۳۵۴ تن از کاغذ تحریر به ارزش ۶۶ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۵۴۲ دلار به کشور وارد شده است.
این رقم نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته با کاهش ۳۱ درصدی روبرو بوده است. اما حجم ارز خارج شده از کشور برای واردات این کاغذها بار دیگر ضرورت توجه به تولید داخلی را گوشزد میکند.
حالا کمتر از یک ماه از وعده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بسیج تمامی بخش های دولت برای خودکفایی در عرصه تولید کاغذ می گذرد، در این مدت در بخش های مختلف از فروشندگان این کالا گرفته تا مصرف کنندگان آن نیز بر لزوم خودکفایی در تولید صحه گذاشته اند، موضوعی که اگرچه به نظر میرسد، در بلند مدت می تواند پاسخگوی نیاز ما باشد اما در پرداختن به آن تردیدی نیست و نباید فرصت های بیشتری را سوزاند.
تشکیل کمیته ویژه کاغذ در وزارت ارشاد
خبرها همچنین حکایت از تشکیل کارگروه و کمیته ویژه کاغذ برای این مهم در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، کارگروهی که فعلا در مرحله ارزیابی وضعیت موجود و شناسایی نقاط ضعف و قوت است.
علیاکبر صفریان مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با اشاره به این موضوع میگوید: خوشبختانه در دولت فعلی تمام سمت وسوی کشور به این سمت است که از کاغذهای داخلی استفاده شود، ارز یارانهای کاغذ قطع شده و مسئولان بدنبال شناسایی و رفع مشکلات تولید هستند.
وی از تشکیل کمیته ویژه مسئله کاغذ داخلی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ذیل معاونت فرهنگی خبر داد و گفت: کمیته ویژه کاغذ بازدیدی از کارخانه چوب و کاغذ داشت و ضمن آشنایی با ظرفیت موجود موانع و مشکلات در مسیر دستیابی به تولید را نیز احصا کرد. همچنین بازدیدی از کارخانه های خوزستان نیز داشته است.
صفریان در پاسخ به این پرسش که برای تولید نیز مذاکرهای انجام شد یا خیر؟ گفت: من امیدوارم که در آینده نزدیک به سمت تأمین کاغذ برای صنعت چاپ ونشر پیش رویم، اما این کمیته در مرحله نخست بدنبال ترسیم وضعیت بود.
بیشتر بخوانید: کارگروه ساماندهی کاغذ به وزارت صمت منتقل می شود
مسئولان آموزش و پرورش تعلل میکنند
مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با اشاره به مذاکرات با آموزش و پرورش برای تامین کاغذ کتاب های درسی سال آینده نیز گفت: مسئولان آموزش و پرورش بارها اعلام کردهاند که قصد خرید کاغذ از ما را دارند، جلساتی نیز برگزار شد اما منجر به عقد قرارداد نشده است، با توجه به شرایط جغرافیایی کشور روسیه ما برای خرید چوب از این کشور با محدودیت هایی همراه هستیم و فرا رسیدن فصل سرما این کار را ناممکن میکند.
وی ادامهداد: علت تعلل مسئولان آموزش و پرورش در زمینه استفاده از کاغذ داخلی را نمی دانم، اما این تعلل ممکن است منجر به عدم انجام کار شود.
صفریان در پاسخ به انتقاد برخی از فعالان بازار نسبت به عدم توزیع کاغذ روزنامه در بازار آزاد توضیحاتی داد و اضافه کرد: مواد اولیه ما در کارخانه محدود است، ما نمیتوانیم ریسک کرده تولید کنیم و بعد ببینیم بازار کشش دارد یا خیر؟ تولید ما بر اساس سفارش است، بازاریان هم اگر تمایل به فروش کاغذ روزنامه دارند، سفارش دهند کاغذ را خریداری کرده و سپس بفروشند.
وی همچنین از عدم وصول مطالبات کارخانه از سازمان جنگل ها خبر داد و گفت: با وزیر جهاد کشاورزی جلسهای داشتیم، ماحصل این جلسه نامه وزیر خطاب به آقای منصور رئیس سازمان جنگلها بود. پس از این نامه آقای منصور گفت که ما از محل ترک تشریفات مبلغ ۶۳ میلیارد تومان را به شما پرداخت خواهیم کرد.