عضو هیأترئیسه کمیسیون آموزش مجلس گفت: چاپ ۱۴۲ میلیون جلد کتاب درسی، سال آینده کشور را دچار مشکلات کمبود کاغذ خواهد کرد.
به گزارش چاپ و نشر به نقل از قاسم احمدی لاشکی عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره حجم زیاد چاپ کتابهای مدارس در آغاز هر سال تحصیلی، گفت: برای سال جاری ۱۴۲ میلیون جلد کتاب چاپ شده است.
وی افزود: باید فکری برای هزینههای چاپ این کتابها داشته باشیم و نباید هر ساله به سمت چاپ آنها برویم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: تذکری را به وزیر آموزش و پرورش در این باره داده و به وی پیشنهاد دادم که این وزارتخانه باید در راستای کاهش استفاده از کاغذ و صرفهجویی در این بخش مکاتبات اداری را به صورت مکتوب ممنوع کند.
احمدی لاشکی خاطرنشان کرد: باید به دلیل شرایط خاص کشور بخشنامههای صادره در وزارت آموزش و پرورش و نامهنگاریهای اداری کمتر شود.
وی گفت: با شرایطی که این وزارتخانه در میزان مصرف کاغذ و چاپ کتابها دارد، آینده دچار مشکلات کمبود کاغذ خواهیم شد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس گفت: برای چاپ کتابهای جدید هزینههای زیادی اعم از تدوین، طراحی، چاپ و توزیع صورت میگیرد، لذا باید تغییرات اساسی برای برونرفت از این مشکل داشته باشیم.
احمدی لاشکی افزود: در کشور آلمان کتابهای مدارس برای ۵ سال و در ژاپن برای ۱۰ سال تدوین میشود و آنها به هیچ وجه در طول هر سال چاپ جدید کتاب ندارند.
وی اظهار داشت: کتابهای درسی مدارس آلمان به صورتی تدوین شده است که صفحات آن برای هر مقطع با آغاز شماره مسلسلوار مقطع جدید یکسان است، گفت: برای مثال کتاب شیمی پایه هفتم مدارس آلمان ۱۳۲ صفحه است و کتاب شیمی پایه هشتم از صفحه ۱۳۳ شروع میشود و آنها نباید در کتابها با مداد و خودکار چیزی را درج کنند و باید در پایان هر سال تحصیلی آن کتاب را به مدارس تحویل دهند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس بیان داشت: کتابهای چاپ شده در پایان هر سال تحصیلی از دانشآموزان جمعآوری شده و تحویل دانشآموزان جدید در آغاز سال تحصیلی میشود.
احمدی لاشکی خاطرنشان کرد: چاپ کتاب مدارس در آغاز هر سال و دور ریختن آن کتابها در پایان آن سال تحصیلی فقط در کشورهای جهان سوم صورت میگیرد و ما باید فکر اساسی برای عدم این کار داشته باشیم.