به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ یکی از عمده ترین محصولات شرکت فنآوران انیاک تولید کاغذ رول حرارتی است. این کارخانه که در حاشیه شهر تبریز قرار دارد، طبق آمار روزانه ۱۲۰ هزار رول پایانه فروشگاهی تولید می کند و نقش عمده ای در تأمین رول کاغذ حرارتی در صنعت پرداخت کشور ایفا می کند. هادی قاسمپور، مدیر بازرگانی انیاک در گفت و گو با راه پرداخت از ظرفیت های موجود در این کارخانه می گوید.
قاسم پور گفت: در واحد بازرگانی، دو بخش اصلی خرید و فروش متمرکز است. واحد خرید که وظیفه تأمین کلیه خریدهای شرکت از جمله دستگاههای کارتخوان، لوازم مصرفی و یدکی آن، رولهای حرارتی مصرفی، تجهیزات اداری و IT را بر عهده دارد و واحد فروش که عهدهدار فروش کالاهایی مثل دستگاههای کارتخوان، مواد مصرفی مرتبط مثل کاغذ رول حرارتی، آداپتور و صندوقهای فروشگاهی و… است. همچنین تعمیرات دستگاههای کارتخوان و بازسازی کلی آنها از جمله خدمات فنی است که در کارخانه انیاک ارائه میشود.
تولید روزانه ۱۲۰ هزار رول پایانه فروشگاهی
مدیر بازرگانی انیاک با اشاره به ظرفیت تولید کارخانه رول کاغذ حرارتی تبریز گفت: بهطور متوسط روزانه ۱۲۰ هزار رول پایانه فروشگاهی، خودپرداز و صندوق فروشگاهی و سالانه یک میلیون و نهصد هزار تن رول کاغذ حرارتی است که این اقدام انیاک را به یکی از پیشگامان این صنعت در کشور تبدیل کرده است.
قاسم پور افزود: همانطور که پیداست زمینه فعالیت زیر مجموعه های انیاک محدود به یک نوع خدمت نبوده و این شرکت در مجموع بخشی از نیازهای صنعت پرداخت کشور را در زمینه های مختلف تأمین می کند که یکی از این محصولات، رول کاغذ حرارتی است و برای این منظور انیاک در سال ۱۳۹۸ یک واحد تولیدی رول کاغذ حرارتی در شهرک صنعتی اطراف تبریز را بهرهبرداری کرد.
وی تاکید کرد: هدف این واحد تولیدی، افزودن یک لایه ارزش افزوده به رول های کاغذ حرارتی پایه بود تا این قابلیت را پیدا کنند که چاپ، برش و بسته بندی روی آن ها انجام شود و از طرفی امکان بهره برداری در انواع دستگاه های کارتخوان، چاپگر پایانههای فروشگاهی و دستگاههای خودپرداز را داشته باشد.
افزون بر این قاسمپور در پاسخ به سؤالی در مورد ویژگی های این کاغذها و توان تولیدی کارخانه رول کاغذ حرارتی توضیح داد: هم اکنون این کارخانه در شیفت های عادی به صورت روزانه، توان تولید ۱۲۰ هزار رول پایانه فروشگاهی را دارد. متراژ رول های فروشگاهی بهطور متوسط ۴۰ تا ۶۰ متر است. دستگاه های کارتخوان دارای رول های ۱۲ تا ۱۸ متری هستند و دستگاه های ATM نسبت به این دو، حجم بالاتری دارند و می توانند رول هایی با طول حدود ۲۴۰ تا ۳۰۰ متر را پشتیبانی کنند.
مدیر بازرگانی انیاک تصریح کرد: تولید سالانه انیاک یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن رول کاغذ حرارتی است که این میزان، بر اساس تولید شیفت عادی کارخانه است و متناسب با ارجاع سفارش از سوی مشتریان این شرکت با افزودن شیفت های کاری، امکان افزایش ظرفیت تا دو و نیم برابر تولید فعلی را دارد.
وی تصریح کرد: عرض رول های کاغذ حرارتی دو سایز استاندارد دارند؛ ۵۷ میلیمتری و ۷۹ میلی متری. رول های ۵۷ میلی متری برای دستگاه کارت خوان و ۷۹ میلیمتری برای پایانه های فروشگاهی و دستگاه های ATM استفاده می شوند.
قاسمپور در ادامه افزود: گرماژ یا وزن در واحد سطح این کاغذها متفاوت است و برای این منظور کاغذهای پایه تولیدی توسط کارخانجات تولید کاغذ عمدتاً در دو نوع ۴۸ گرم تا ۵۵ گرم تولید میشود که شرکت انیاک بر اساس نیاز مشتریان خود کاغذ با گرماژ ۵۵ گرم را تولید میکند.
مشتریان ثابت رول های کاغذ حرارتی
قاسم پور در بخش دیگری از صحبت های خود به مشتریان این محصول اشاره کرد و گفت: مشتری های رول کاغذ حرارتی معمولاً شرکت های PSP، بانک ها و فروشگاه های بزرگ زنجیره ای هستند. بانک ها برای دستگاه های ATM و شرکتهای پرداخت برای دستگاه های کارتخوان و فروشگاهها برای چاپگر صندوق های فروشگاهی به رول کاغذ حرارتی نیاز دارند. ازجمله بزرگترین مشتریهای رول کاغذ حرارتی انیاک میتوان به بانک سامان، بانک سپه، کارت اعتباری ایران کیش، سابین تجارت، فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش، شیرین عسل، وین مارکت و شرکت سداد اشاره کرد.
تأثیر تحریم ها و ارز روی صنعت کاغذ
وضعیت بازار کاغذ؛ چه کاغذ حرارتی و چه کاغذ تحریر، بستگی به تأمین و پیوستگی موجودیها دارد. رولهای کاغذ حرارتی در ایران اقلام وارداتی هستند و شاید مانند هر کالای وارداتی دیگر، تحریمها و نوسانات ارز روی آن تأثیر بگذارد. قاسمپور معتقد است با اینکه این کالا در کشور مصرف زیادی دارد، اما تولید رول کاغذ حرارتی و ایجاد پوشش حرارتی روی کاغذ با کیفیت مورد قبول برای چاپگر دستگاههای کارتخوان و صندوق های فروشگاهی با توجه به تولید انبوه آن در چند کشور خاص، از آن دست کارهایی است که تولید آن در داخل نیازمند توجیه منطقی اقتصادی است که به نظر میرسد هنوز این امکان وجود ندارد.
قاسم پور در ادامه گفت: فعالیت های تجاری به تخصیص جدی ارز نیازمند هستند. در سال ۱۳۹۷ که تأمین ارز با مشکل مواجه شد، طبیعتاً بسیاری از شرکت ها در آن زمان و پس از آن با مشکل بحران کاغذ مواجه شدند و بعضی از شرکت ها ـ حتی شرکت های پرداخت ـ با کمک بانک ها، به واردات کاغذ روی آوردند. در اثر همین اقدامات حجم عمدهای از کاغذ به کشور وارد شد و باوجود افزایش قیمت جهانی کاغذ در دنیا، تأثیر افزایش قیمت در بازار داخلی به حداقل رسید.
بیشتر بخوانید: تولید کاغذ حرارتی در کشور
تبدیل رولهای کاغذ حرارتی به برچسب حرارتی
رول های کاغذ حرارتی غیر از استفاده در ATM یا دستگاه های کارتخوان، مصارف دیگری هم دارند. قاسمپور یکی از این مصارف را تبدیل کاغذهای حرارتی به برچسب عنوان کرد و گفت: برخی رول های کاغذ حرارتی به برچسب یا لیبل حرارتی تبدیل می شوند. برای این کار، مواد اولیه همین رول هایی را که برای چاپگرهای حرارتی استفاده میشوند، متناسب با مصارف آن و با توجه به گرماژی که دارند، با لایهای از چسب و پوشش جداکننده و با انجام برش با سایزهای متنوع برای مصرف در لیبل پرینترها تولید و عرضه میکنند.
از کاربردهای برچسبهای حرارتی میتوان به چاپ و الصاق تگ روی انواع بسته بندی، قفسه های فروشگاه ها یا روی برخی تجهیزات الکترونیکی با قابلیت درج شماره سریال نام برد.