از برگزاری انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران ۸ ماه میگذرد، انتخاباتی که با شکایت برخی از نامزدها تأییدیه آن صادر نشد، ولی وزارت صمت نیز تاکنون تکلیف این شکایت را مشخص نکرده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم،انتخابات هیئتمدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران تیرماه سال جاری برگزار شد، اما بلافاصله پس از اتمام انتخابات گروهی از نامزدهای انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران نسبت به روند برگزاری انتخابات شکایت کردند.
مسعود فرشیفرید از نامزدهای این دوره انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران پیشتر در ارتباط با این شکایت گفته بود: «ایراد اصلی که ما به جلسه رای گیری وارد کردیم، این بود که اتحادیه چاپخانهداران تهران بر اساس صورتجلسه هیئت اجرایی برگزاری انتخابات ۹۷۳ عضو دارد، از طرف دیگر طبق قانون نظام صنفی اتحادیههای زیر هزار عضو باید هیئتمدیره پنج نفره و اتحادیه های بالای هزار عضو هیئت مدیره هفت نفره انتخاب کنند، این در حالی است که هیئت اجرایی انتخابات که در صورت جلسه های خود تعداد اعضا را ۹۷۳ نفر عنوان کرده است، با استناد به عدد درج شده در سایت ایرانیان اصناف که بالای هزار عضو بوده است، اقدام به برگزاری انتخابات با هیئت مدیره هفت نفره کرده اند.
در تازه ترین اقدام به گفته احمد ابوالحسنی عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران و از شاکیان، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در نامه ای به وزارت صنعت خواستار تعیین تکلیف هر چه سریع تر این انتخابات شده است.
در حالی که در واقعیت اتحادیه ۷۰۰ عضو دارد، چرا که در سال های اخیر به دلیل مشکلات متعدد بیش از ۲۰۰ عضو ما یا تغییر کاربری داده یا تعطیل کرده اند. انتقاد ما اینجا است که اگر این دوستان مبنا را سایت ایرانیان اصناف قرار داده اند، چرا در صورت جلسه ذکر کرده اند ۹۷۳ عضو، اگر مبنا عدد صورت جلسه است چرا اقدام به برگزاری انتخابات هیئت مدیره هفت نفره کرده اند؟ اگر چنین تخلفی ثابت شود، احتمال ابطال انتخابات وجود دارد.»
چندی پس از این اعلام شکایت، کمیسیون نظارت بر انتخابات واحدهای صنفی وزارت صمت، تأییدیه انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران را که روز ۱۶ تیرماه برگزار شد، متوقف کرد و رئیس اتاق اصناف در نامهای به اتحادیه چاپخانهداران تهران گروه پیشین را همچنان ابقا کرد تا نتیجه شکایت مشخص شود.
انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران در هالهای از ابهام
اما با گذشت ۸ ماه از برگزاری این انتخابات هنوز نتیجه بررسی کمیسیون نظارت بر انتخابات واحدهای صنفی وزارت صمت مشخص نیست. در این رابطه دو طرف بارها از پیگیری خود و بینتیجه بودن این پیگیریها خبر دادهاند، در تازهترین اقدام به گفته احمد ابوالحسنی عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران و از شاکیان، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در نامه ای به وزارت صنعت خواستار تعیین تکلیف هر چه سریع تر این انتخابات شده است.
یکی از مهم ترین فرصت هایی که تغییر نرخ ارز برای صنعت چاپ فراهم کرده است، فرصت صادرات باشد، صادرات محصولات چاپی ایران به کشورهای منطقه می تواند صنعت چاپ را از ورشکستگی که در سال های اخیر به آن دچار شده است، نجات دهد.
هر چند اتحادیههای صنفی در حوزه چاپ چند سالی است که چندان تاثیرگذار نیستند و مطالبات صنفی اعضای خود را پیش نمیبرند، اما انتظار می رود با توجه به مدت زمان قابل توجه گذشته حداقل تا پایان سال کمیسیون نظارت بر انتخابات واحدهای صنفی وزارت صمت تکلیف این موضوع را مشخص کند.
اما اتحادیه ای که با هیئت مدیره جدید به فعالیت خود ادامه خواهد داد چه باید بکند؟ به نظر می رسد مهم ترین اقدام در این شرایط اقتصادی چاپ کمک به بارور کردن این صنعت باشد، شاید یکی از مهم ترین فرصت هایی که تغییر نرخ ارز برای صنعت چاپ فراهم کرده است، فرصت صادرات باشد، صادرات محصولات چاپی ایران به کشورهای منطقه می تواند صنعت چاپ را از ورشکستگی که در سال های اخیر به آن دچار شده است، نجات دهد.
بیشتر بخوانید: اتحادیه چاپ پیگیر متمم مالیات های غیرمنصفانه