رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان گفت: سالی که در انتهای آن هستیم صنعت چاپ متأثر از افزایش قیمت کاغذ بود، تخصیص کاغذ از سوی وزارت ارشاد که محدود میشد به ناشران هم عملاً کمکی به صنعت چاپ نکرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ محمدعلی انصاریپور امروز در گفتوگو با فارس در اصفهان پیرامون وضعیت صنعت چاپ اصفهان در سال ۹۸ اظهار داشت: سالی که در انتهای آن هستیم صنعت چاپ متأثر از افزایش قیمت کاغذ بود، تخصیص کاغذ از سوی وزارت ارشاد که محدود میشد به ناشران هم عملاً کمکی به صنعت چاپ نکرد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان ادامه داد: نوسان بازار ارز در برهههای مختلف سال، فراز و نشیبهایی را در صنعت چاپ به همراه داشت و در مجموع قیمت بالای کاغذ شرایط را برای چاپخانهداران سخت کرد.
وی با تأکید بر این که چاپ به عنوان صنعت مادر به صنایع دیگر خدمات ارائه میکند، افزود: علیرغم این که شعار سال رونق تولید بود، شاهد اعتراض مدیران چاپخانهها مبنی بر تعدیل نیروهایشان بودیم، تعدادی از واحدها تعطیل شدند و آنهایی که فعال بودن بعضاً با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکردند.
انصاریپور با بیان این که ما در ایران تولیدکننده کاغذ نیستیم و مصرفکنندهایم، توضیح داد: برای تولید کاغذ درختان زیادی باید قطع شوند، با توجه به این مساله و به دلیل شرایط خشک آب و هوایی کشور نمیتوانیم تولیدکننده کاغذ باشیم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان تصریح کرد: اگر قرار است در صنعت بستهبندی حرکت رو به جلو داشته باشیم و به بازارهای جهانی صادرات کنیم نیاز به چاپ مرغوب داریم که این هم مقدمهاش، مواد اولیه باکیفیت است.
وی در پاسخ به سؤال پیرامون راهحلهای موجود برای بهبود وضعیت کاغذ گفت: تولید کاغذ از پودر سنگآهک یکی از ابتکارهایی است که توسط چند کارخانه به صورت محدود آغاز شده، برای تولید این کاغذ از سنگهای پایه آهکی که از فراوانترین مواد موجود در جهان است، استفاده میشود اما باید توجه داشت که در حال حاضر تمام توان تولید کاغذ کشور ۲۵ درصد از نیاز کشور را تأمین میکند.
انصاریپور یادآور شد: حتی اگر تولید افزایش پیدا کند در برخی از انواع کاغذ به طور کلی فناوری لازم هنوز در داخل وجود ندارد، مانند کاغذ گلاسه که به صورت کامل از خارج وارد میشود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان در خصوص حوزه نشر کتاب اذعان داشت: دولت در بحث کتاب کمک میکند اما گرهگشای همه مسائل ناشران نیست و میتوانم بگویم آنجا هم در رکود به سر میبرد.
وی با بیان این که سیاستگذاری درستی در خصوص مصرف کاغذ نداریم، اظهار کرد: تا زمانی که نگاه دولت به صنعت چاپ این نگاه باشد شرایط بهبود پیدا نمیکند، چاپ توجه خاصی را به عنوان یک صنعت مادر نیاز دارد.
انصاریپور اضافه کرد: البته با واقعیتهای کشور کنار آمدهایم اما این را هم میدانیم که فعلاً امکان تولید نداریم و چارهای جز واردات نیست، کلیدیترین راهحل برای خروج صنعت چاپ از رکورد تسهیل تأمین مواد اولیه است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان در مورد شیوع ویروس کرونا خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی از سوی وزارت بهداشت و اتحادیه به واحدها با تمرکز بر پیشگیری صورت گرفته؛ شیوع ویروس در همه بخشهای اقتصادی مؤثر بوده و وضعیت رکود چاپخانهها را تشدید کرده است.