قیمت شکنی ؛ معضل اساسی چاپ قم

    گفت و گو با سید محمد مکی یکی از فروشندگان ملزومات چاپی

    0
    96
    قیمت شکنی

    یکی از فروشندگان ملزومات چاپ قم گفت: متأسفانه چاپخانه ‌داران قم قیمت شکنی می‌ کنند و با قیمت‌های پایین بازار را خراب می‌کنند.

    سید محمد مکی یکی از فروشندگان باسابقه‌ی ملزومات چاپی در استان قم در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین درباره وضعیت چاپ قم گفت: در قم ۷ یا ۸ چاپخانه ‌داریم که تقریباً مجموعه کاملی هستند و بخش های لیتوگرافی، صحافی و غیره را دارند.

    وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد این است که بعضی از لیتوگرافان و صحافان در کار هم دخالت می‌کنند. برای مثال صحاف می‌گوید من کار لیتوگرافی را هم می‌توانم انجام بدهم و با قیمت پایین‌تر کار را انجام می‌دهد و با این عملکرد هم کار بازار را خراب می‌کند و هم کار خودش را و این‌گونه تیشه‌ای بر ریشه‌ی خود و بازار کار چاپی می ‌زند.

    قیمت شکنی

    مکی ادامه داد: من ۲۰ سال است که در این حوزه مشغول به کار هستم. اکثر کارهای تهران را در قم چاپ می‌کنند، چرا که در قم قیمت‌ها برایشان بسیار ارزان‌تر از جاهای دیگر تمام می‌شود.

    قیمت شکنی چاپخانه داران قم

    وی درباره قیمت شکنی چاپخانه داران افزود: چاپخانه‌داران تهرانی سفارش می‌گیرند ولی خودشان کار را چاپ نمی‌کند و در قم با نازل‌ترین قیمت چاپ و صحافی را انجام می‌دهد و سود خودش را می برد. متأسفانه چاپخانه‌داران قم این کار را انجام می‌دهند و با قیمت‌های پایین بازار را خراب می‌کنند که البته بعدها دودش در چشم خودشان هم می‌رود. مفت کار کردن و قیمت شکنی در اینجا کار اشتباهی است هرچند که سفارش اندک باشد.

    مدیر فروشگاه ملزومات چاپ قم گفت: من در زمینه کاری خودم عرض می‌کنم که بهترین مرکب را عرضه کرده، بهترین زینک را ارائه می‌دهم و همواره با تضمین هم کار انجام داده‌ام؛ در این بین ضرر کرده‌ام، سود هم کرده‌ام اما هیچ‌گاه با قیمت شکنی قیمت ها را نشکسته‌ام، چراکه با این کار بازار متضرر می‌شود، وقتی هم بازار متضرر می‌شود همگی متضرر خواهیم شد. چاپ قم بهترین و زحمتکش‌ترین چاپچی‌ها را دارد اما مشکلاتی که گرانی کاغذ ایجاد کرده است گریبان این صنعت را گرفته، چاپخانه‌داران یک شیفت در زور کار می‌کنند در صورتی که در گذشته سه شیفت کار می‌کردند و تازه وقت هم کم می‌آوردند.

    مکی تصریح کرد: کسی که در حوزه چاپ فعالیت می‌کند باید در همان زمینه فعالیت کند و لیتوگراف هم در حوزه خودش کار کند، این‌ها می‌آیند در حوزه‌های هم سرک می‌کشند و تعادل قیمت را بر هم می‌زنند و مشکلات فراوانی ایجاد می‌کنند.

    وی تاکید کرد: هرکسی از راه می‌رسد گمان می‌کند در حوزه چاپ خبری هست، می‌آید یک مجوز می‌خرد و وارد این حوزه می‌شود در صورتی که فرق رنگ معمولی و مرکب چاپ را نمی‌داند و کار بازار را نیز به همین ترتیب با قیمت‌های نادرستی که می‌دهد خراب می‌کند. ارشاد باید در این مورد سیاست‌هایش را عوض کند.

    مکی افزود: مسئله کاغذ هم در این بین مشکل‌ساز شده است، باید نظارت منظمی درباره توزیع کاغذ اعمال شود. برای مثال خدمت شما عرض می‌کنم؛ طرف بنگاه ماشین داشته، دلال است و متوجه می‌شود که بازار کاغذ مشوش است و می‌تواند از این آب گل آلوده ماهی بگیرد، بنابراین می‌آید یک مجوز جور می‌کند و وارد حوزه کاغذ می‌شود! به نظر شما کسی که روی یک ماشین ۱۴ الی ۱۵ میلیون تومان می‌خورده به هزار تومان سود کاغذ راضی می‌شود؟! این‌ها کاغذ را انبار می‌کنند و به بندی ۵۰۰ هزار تومان می‌رسانند. این است که به این ترتیب بازار خراب‌تر از قبل می‌شود.

    وقتی مشکلات به وجود می‌آیند کتاب با قیمت بالا تولید می‌شود و تعداد کتاب‌خوان‌ها هم روزبه‌روز کمتر می‌شوند. اگر وضعیت کاغذ درست شود خیلی از مشکلات کمتر خواهند شد. حداقل ۵۰ درصد مشکلات مربوط به مسئله کاغذ است، بقیه هم برمی‌گردد به دخالت در کار یکدیگر، اگر هرکسی کار خودش را انجام بدهد یعنی لیتوگرافی به کار خودش قناعت کند و صحاف هم به کار خودش، هم مشکل اشتغال حل خواهد شد و هم مشکل قیمت‌ها در بازار.

    این فعال حوزه بازرگانی توضیح داد: به نظر من باید یک تعرفه‌ی ثابت وجود داشته باشد. یک نفر چاپخانه‌دار می‌گوید ۱۰۰ هزار تومان می‌گیرم و آن یکی می‌گوید ۸۰ هزار تومان، آن‌ها نباید قیمت‌ها را در بازار بشکنند. وقتی شما قیمت پایین‌تر می‌دهید مجبورید از هزینه‌ها بزنید درنتیجه کیفیت کار هم پایین می‌آید، با یک مرکب بدرد نخور کار می‌کنید و درنتیجه کیفیت کار و نگرش بر بازار را هم تحت تأثیر قرار داده و خراب می‌کنید.

    مکی همچنین درباره وضعیت بازار ملزومات چاپی گفت: وضعیت بازار ملزومات چاپ قم به دلیل مشکلات ارزی و دلار به‌شدت خراب است، اینجا کار به عملکرد اشخاص مربوط نمی‌شود، مسئله، مسئله ارز است، دلار که پایین و بالا می‌شود ما دیگر نمی‌توانیم جنس را بفروشیم. یک زمان در عراق یک ۱۰۰۰ تومانی که می‌دادیم ۱۰ دینار عراقی می‌گرفتیم، یک هزاری و ۱۰ دینار عراقی اما الان باید ۱۰ هزار تومان بدهیم تا یک دینار عراقی بگیریم. این وضعیت و مشکلات به مسئله ارز در بازار برمی‌گردد.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: هم استان قم و هم تهران در زمینه‌ی بازار ملزومات چاپی تعریفی ندارند که یکی به دلیل قیمت ارز است و دیگری به دلیل کیفیت نامرغوب کالاهایی که وارد می‌شوند.

    مقاله قبلیرونمایی فوجی فیلم از دوربین مخصوص سلفی گرفتن
    مقاله بعدیجزئیات کاهش ساعات کاری ادارات تهران و دیگر استان‌ها

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.