مدیریت نادرست تامین مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ها

    گفت و گو با حمید سلیمانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان گلستان

    0
    85
    جشنواره صنعت چاپ

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان گلستان گفت: چرا تامین مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ها به‌درستی مدیریت نمی‌شود. اگرچه به ناشران کاغذ یارانه‌ای می‌دهند اما مسئله اینجا است که این کاغذها به چاپخانه‌ها نمی‌رسد و اغلب از بازار آزاد به چاپخانه‌ها می‌آیند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ حمید سلیمانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان گلستان، با اشاره به وضعیت فعالیت چاپخانه‌ها در این استان گفت: ‌۲۲۰ واحد صنفی در رسته‌های مختلف قبل از چاپ، چاپ و بعد از چاپ در گلستان فعال هستند. از این میان؛ ۳۵ چاپخانه افست داریم که تعداد محدودی از آن‌ها می‌توانند صفر تا صد کار کتاب را انجام ‌دهند.

     وی ادامه داد: در بخش نشر کتاب، در سطح استان ۱۰ تا ۱۵ واحد پاسخگوی نیاز ناشران هستند که البته حال‌ و روز خوشی ندارند؛ زیرا تیراژ کتاب بسیار پایین آمده است و چاپ کتاب صرفا به انتشار چند نسخه برای اعلام وصول یا برای اینکه افراد اعلام کنند ما نویسنده یا ناشریم، محدود شده است.

     سلیمانی با بیان اینکه به یاد می‌آورم حدود ۱۵ سال پیش، کتاب‌ در تیراژ ۱۰ تا ۱۵ هزار نسخه چاپ می‌شد، عنوان کرد: این در‌حالی است که طی یکی دو سال اخیر، شاهد انتشار کتاب در ۱۰۰ تا ۲۰۰ نسخه هستیم. دیگر کار از چاپخانه‌هایی که خود را برای چاپ کتاب‌ تجهیز کرده بودند خارج شده و به سمت چاپ دیجیتال و رومیزی رفته‌ است.

     وی یادآور شد:‌ البته توانایی انجام کار در سطح استان وجود دارد و چاپخانه‌های خوبی مشغول کار هستند اما برخی کارها مانند چاپ کتاب، با دلیل و بدون دلیل به خارج استان می‌رود؛ درحالی که امکانات کافی در استان موجود است، چاپخانه‌ها از تجهیزات به‌ر‌وزی برخوردار هستند و می‌توانند کار را به‌صورت کامل انجام دهند.

     سلیمانی با بیان اینکه امکانات و تجهیزات کنونی چاپخانه‌های استان گلستان، پاسخگوی ناشران است، گفت: مسئله اینجا است که از نظر کیفیت چاپی آثار، کمی عقب هستیم که برای حل این موضوع باید آزمون و خطای بیشتری کنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.

     وی درباره مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ها عنوان کرد: گله‌ای که از متصدیان امور دارم این است که چرا تامین مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ها به‌درستی مدیریت نمی‌شود. اگرچه به ناشران کاغذ یارانه‌ای می‌دهند اما مسئله اینجا است که این کاغذها به چاپخانه‌ها نمی‌رسد و اغلب از بازار آزاد به چاپخانه‌ها می‌آیند.

     به گفته سلیمانی، این در‌حالی است که می‌توانند در هر استان، چاپخانه‌های فعال حوزه کتاب را شناسایی کنند و سپس کاغذ را در اختیار چاپخانه‌ها بگذارند و هر ناشر یا مولفی که قصد چاپ کتاب داشت، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه بگیرد و میزان بندهای مورد نیاز مشخص شود تا نظارت بر توزیع این کاغذها بهتر شود. با این اقدام، هم کتاب چاپ می‌شود، هم قیمت‌ها کنترل می‌شود و هم واسطه‌گری‌ها کم می‌شود.

    بیشتر بخوانید: برنامه ریزی برای انسجام رسته های صنف چاپخانه داران مازندران

    مقاله قبلیتاثیر مستقیم حباب قیمت کاغذ بر قیمت کتاب
    مقاله بعدیفهرست بیمارستان ‌های طرف قرارداد بیمه شهرداری

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.