با شیوع کرونا در کشور و کمبود مواد ضدعفونی کننده و ماسک های بهداشتی، یکی از اعضای قدیمی وشناخته شده خانواده معظم چاپ ایران که چندی پیش با تغییر کاربری در حوزه چاپ پارچه و تولید ساکهای تبلیغاتی فعالیتش را آغاز کرده بود به جبهه جنگ علیه کرونا پیوست. برادران صلاحی یکبار دیگر صلاح کار را تشخیص دادند و در زمان مقتضی و با همت، تلاش و غیرت به تولید ماسک سه لایه بهداشتی و کمک به رفع نیاز امروز ایران پرداختند.
فرید صلاحی، یکی از مدیران چاپ صلاحی که در تولید انواع ساک های تبلیغاتی فعالیت دارند در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین بیان کرد: حدود یک ماه گذشته بنده به عنوان یک شهروند برای قدردانی از زحمات پزشکان و پرستارانی که در خط مقدم جبهه مقابله در برابر ویروس کرونا خدمات رسانی می کنند سبد گلی را برای عرض خدا قوت به بیمارستان مسیح دانشوری برده و تقدیم کردم.
وی افزود: همواره در این فکر بودم که در این رابطه من و برادرانم چگونه می توانیم به کشور عزیزمان و کادر درمان خدمت کنیم. زمینه ی فعالیت ما تولید کیسه های بی بافت (Non Woven) دوستدار محیط زیست در سایزهای بزرگ است ولی ما به فکر تولید ماسک سه لایه با دستگاه هایمان افتادیم؛ اما متاسفانه همانطور که گفتم دستگاه های مجموعه ما برای تولید ساک های تبلیغاتی بزرگ طراحی شده و نمی توانستیم ماسک های کوچک را به تولید برسانیم.
صلاحی ادامه داد: برای تولید ماسک ما فرد راهنمایی را در اختیار نداشتیم و تماما با آزمون و خطا پیش رفتیم تا توانستیم به هدفمان که تولید ماسک سه لایه بهداشتی است دست پیدا کنیم. با اینکه تعطیلات عید نوروز بود اما ما بر خود لازم دیدیم و هر شب تا دیر وقت در چاپخانه در تلاش بودیم. البته نباید کمک های همسایه عزیزمان را که در قالب سازی تبحر خاصی دارد و استادکار ماهری است را نادیده بگیریم.
مدیر چاپ صلاحی با اشاره به تغییر و تحول در دستگاه تولید ساک های تبلیغاتی بیان کرد: ما با بیرون آوردن یک سوم دستگاه از خط اصلی، توانستیم خط تولید ماسک را راه اندازی کنیم. در این مدت کوتاه توانستیم مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت کسب کنیم. نمونه کارهای تولیدی ما دارای استانداردهای لازم هست و حتی از نمونه های وارداتی آن نیز با کیفیت تر است.
وی تصریح کرد: در تولید ماسک سه لایه شرکت بافتینه- تنها تولیدکننده ملت بلون در ایران- نیز با مجموعه ما همکاری های لازم را انجام داده است. البته این نکته را نیز باید متذکر شوم که این لایه ملت بلون در ماسک های سه لایه بسیار حائز اهمیت است و از بارزترین خصوصیت این نوع پارچه ها ظرافت الیاف و قدرت نفوذ ناپذیری بسیار بالا در برابر مایعات است.
صلاحی تاکید کرد: ما تنها قادریم بدنه اصلی را تولید کنیم و برای اینکه این ماسک ها قابل استفاده شود، نیاز به نصب کش دارد. در حال حاضر از ارگان ها و دانشگاه های مختلف با بنده در ارتباط هستند و به اتفاق برادرانم به بخشی از دانشگاه شهید بهشتی که به تولید ماسک می پردازند رفته و باب مذاکره را باز کرده ایم تا همکاری هایی برای دوخت کش این نوع ماسک ها نیز با آنها داشته باشیم.
ظرفیت تولید ۵۰هزار ماسک سه لایه در روز
این فعال صنعت چاپ تاکید کرد: ما شاهد بودیم ۲۵ نفر به تولید ماسک می پرداختند و روزانه حدود ۵ هزار ماسک را تولید می کردند، در صورتی که با شرایطی که ما توانستیم مهیا کنیم توان تولید مجموعه صلاحی ۲۵ هزار ماسک در روز است.
وی افزود: در مجموعه صلاحی دو دستگاه در زمینه تولید ساک های دستی موجود است که با توجه به تجربه ای که از تغییر و تحول یکی کسب کرده ایم به سهولت می توانیم دیگری را نیز به تولید ماسک سه لایه تغییر کاربری دهیم. اگر خط تولید دوم را نیز راه اندازی کنیم، توان تولید ما روزانه به ۵۰ هزار ماسک خواهد رسید.
صلاحی اظهار کرد: چون امکانات مجموعه صلاحی برای تولید ماسک فراهم شده و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت کسب کرده ایم و با توجه به این که ماسک یکی از اقلام مورد نیاز در این برهه زمانی است، خوشبختانه مواد اولیه لازم را در اختیارمان قرار می دهند.
وی در انتها گفت: ما بسیار خوشحال هستیم که زحمات این مدت ما نتیجه داد و امیدوارم شرایطی برای همه همکارانمان در صنعت چاپ فراهم شود تا چرخ کار آنها نیز به حرکت در آید. البته در نظر دارم بخشی از ماسک های تولیدی را به صورت رایگان در اختیار صنعت چاپ و خانواده هایشان قرار دهم.