رئیس اتحادیه صنف صحافان گفت: کاری که دولت می تواند برای کمک به اقتصاد ایران بکند این است که از بودجه هایی که در جاهایی دیگر صرف می شود کم کند و به بخش تولید تزریق کند.
بیماری کرونا این روزها در ایران تلفات بسیار زیادی داشته و علاوه بر تهدیدات جانی که برای شهروندان داشته، چرخه اقتصاد را نیز از مدار خود خارج کرده و فعالیت صنایع را تحت تاثیر قرار داده است. صنعت چاپ نیز به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان تحت تاثیر این اثرات قرار گرفته است. برای آگاهی از شرایط اقتصادی صنعت چاپ به سراغ جلیل غفاری رهبر، رئیس اتحادیه صنف صحافان رفتیم.
وی درباره اثرات این بیماری بر اصناف مربوط به حوزه چاپ و صحافی به چاپ و نشر آنلاین گفت: بیماری کرونا و اثرات مهلک آن تمامی اصناف را تحت الشعاع خود قرار داده و فکر نمی کنم صنفی بوده باشد که از این ماجرا آسیب ندیده باشد.
رئیس اتحادیه صنف صحافان در ادامه افزود: خیلی از صنوف یک سال کار می کنند تا به شب عید برسند، یعنی بیشترین سفارشات و درآمد کاریشان از شب عید تأمین می شود و هزینه های ماه های قبلشان را نیز جبران می کند. این مشکل باعث شد تا اصناف در این دوره تعطیل شوند و دخل شب عید را از دست بدهند.
غفاری رهبر افزود: در رسته کاری ما کسانی که در حوزه سررسید کار می کردند بیشترین ضرر را متحمل شدند. از طرفی همه صنایع به نوعی به یکدیگر وابسته هستند وقتی در کار یکی از آن ها خلل ایجاد می شود سایر صنایع نیز دچار مشکل می شوند. این مطلب را می توان با یک مثال کوچک روشن کرد، جعبه سازان ما برای همه ی بخش ها کار تولید می کنند؛ در حال حاضر بخش دارویی به جعبه احتیاج دارد و همچنان به تولیدات خود ادامه می دهد؛ اما تولید بخش هایی مثل پوشاک و کفش و حتی قنادی ها متوقف شده است و دیگر نیازی به تولید جعبه در این بخش ها وجود ندارد.
رئیس اتحادیه صنف صحافان در ادامه بیان داشت: در چنین اوضاعی کل اصناف به خصوص تولیدی ها بیشترین ضرر را می بینند. یک تولیدی مواد اولیه را با پول خودش تهیه می کند، یک چک در ابتدای کار می دهد، از طرفی پولش را از توزیع کننده به صورت چک دریافت می کند و در این بین با نوساناتی که در بازار به وجود می آید در نهایت بیشترین ضرر و زیان در دوره کرونا را تولید کنندگان متحمل می شوند.
وی اظهار داشت: اقتصاد ایران از ابتدا یک اقتصاد بیمار بود؛ یعنی اقتصاد سالمی نداشتیم که تحت تاثیر کرونا قرار بگیرد. وجود تحریم ها و تاثیرات منفی که در این سال ها بر اقتصاد بیمار ایران داشتند از یک سو و عدم پاسخگویی دولت در برابر مشکلات تولید کنندگان از سوی دیگر و حالا این معضل نیز به این مشکلات اضافه شده است. یعنی اینطور بگویم که قبل از کرونا نیز وضعیت اقتصاد ایران چندان مناسب نبود و اکنون بحران شدیدتر شده است.
اتحادیه صنف صحافان عنوان کرد: کاری که دولت می تواند برای کمک به اقتصاد ایران بکند این است که از بودجه هایی که در جاهایی دیگر صرف می شود کم کند و به بخش تولید تزریق کند. با این تمهید شاید بتوانیم طبق فرمایش مقام معظم رهبری شاهد «جهش تولید» باشیم.
غفاری رهبر درباره فعالیت صنف صحاف گفت: صنف ما فعالیت خود را آغاز کرده است. اصناف ممکن است به علت مشکلات مالی تعداد کارگرانشان را کم کرده باشند اما همچنان به کار خود ادامه می دهند. طبق بازرسی های انجام شده نیز می توانم اطمینان دهم که پروتکل های بهداشتی نیز در اکثر کارگاه ها و تولیدی ها رعایت می شود.
بیشتر بخوانید: وضعیت بازار ملزومات صنعت چاپ غیر قابل پیش بینی است