راه درمان صنعت چاپ و نشر قم پیگیری سیاست‌های اصولی

    گفت و گو با عزت‌الله حیدری، مدیر مجموعه گلبرگ

    0
    60
    شهرک تخصصی چاپ و نشر قم

    مدیر مجموعه گلبرگ گفت:ما در صنعت چاپ و نشر قم ناگزیر به تغییر هستیم یعنی اگر چاپ در این شهر بخواهد به بقاء خود ادامه دهد نیاز دارد تا به حوزه بسته‌بندی ورود پیدا کند

    عزت‌الله حیدری، مدیر مجموعه گلبرگ در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین درباره صنعت چاپ قم گفت: استان قم به دلیل وضعیت فرهنگی که دارد از سال‌ها پیش در حوزه نشر کتاب و انتشارات فعال بوده و هست. در گذشته استان قم در حوزه چاپ کتاب، نشریات و خدمات پس از چاپ فعال بوده اما در چند سال گذشته دوستان و همکاران این حوزه سعی کردند تا با وارد کردن ماشین‌آلات به‌روز چاپ از حوزه نشر به حوزه بسته‌بندی تغییر موضع بدهند که البته این نیاز اساسی است که از حس و تجربه‌ی آن‌ها برمی‌آید و باید اقدامات لازم درباره آن انجام شود.

    مشکلات صنعت چاپ و نشر قم

    وی همچنین درباره صنعت چاپ و نشر قم اشاره کرد: بحث چاپ در دنیا در حال تغییر است و بالطبع کشور ما و شهر قم را نیز تحت تأثیر خود قرار داده، مسئله فضای مجازی و کتاب‌های مجازی و اینترنت بسیار داغ است و فضای مجازی کم‌کم جای کتاب‌های کاغذی را خواهند گرفت و تمایل مخاطبان نیز به سمت فضاهای مجازی بسیار زیاد است. صنعت چاپ و نشر قم با ویژگی خاص خود در این فضای پررقابت قرار گرفته و به همین دلایل با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می‌کند. بحث چاپ به شکل فیزیکی‌اش در جهان بسیار کمتر شده و همه‌جا را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

    وی در ادامه بیان داشت: صنعت چاپ و نشر قم حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد در حوزه کتاب فعالیت دارد مطالبی که عرض کردم به اضافه وضعیت کاغذ و پایین آمدن شمارگان کتاب باعث شده تا رکود بسیار زیادی در کار فعالان این حوزه ایجاد شود.

     مدیر مجموعه گلبرگ در ادامه افزود: مسئله بسیار مهم دیگری که در این بین مطرح است موضوع ماشین‌آلات این حوزه است که نیاز به نوسازی گسترده‌ای دارند. ببینید ما در صنعت چاپ و نشر قم ناگزیر به تغییر هستیم یعنی اگر چاپ در این شهر بخواهد به بقاء خود ادامه دهد نیاز دارد تا به حوزه بسته‌بندی ورود پیدا کند و این مطلب نیز نیازمند ماشین‌آلات به‌روزی است تا بتواند در این حوزه کار کند درنتیجه مسئولان مربوط به خصوص وزارت ارشاد ورای دادن شعارهای همیشگی باید دست به عمل بزنند و اقدامات لازم را دراین‌باره انجام دهند؛ چراکه انجام این کار بدون پشتوانه امکان‌پذیر نخواهد بود.

    حیدری در ادامه وضعیت آینده چاپ استان قم را پیش‌بینی کرد: ابزارها و امکانات فراهم نیست، اگر ماشین‌آلات به‌روز شود و بتوانیم گذاری داشته باشیم از چاپ انتشارات به چاپ بسته‌بندی می‌توان به آینده حوزه صنعت چاپ و نشر قم امیدوار بود. امسال را سال رونق ملی نامیده‌اند و اگر ما بخواهیم این شعار به تحقق بپیوندد باید زمینه‌های و زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم، درباره صنعت چاپ و نشر قم نیز نیاز به حمایت وجود دارد تا از صنعت نشر به صنعت بسته‌بندی راه پیدا کند

    وی در ادامه اظهار داشت: در این حوزه نیاز به ماشین‌آلات به‌روز و دانش به‌روز داریم. دانش را می‌توانیم به راحتی فرا بگیریم چراکه عزیزان فعال در این حوزه به خوبی می‌توانند دانش خود را به‌روز کنند، مسئله اساسی به‌روز کردن ماشین‌آلات است که نیازمند سرمایه‌گذاری کلانی است. با یک بررسی کوتاه می‌توان به مشکلاتی که وجود دارد پی برد. چند سال پیش قیمت یک ماشین تولید سال ۲۰۰۰ حدود ۶۰۰ میلیون بود که در حال حاضر این قیمت به یک میلیارد و خرده‌ای رسیده است، این هزینه بالایی است که مستلزم کمک و تسهیلات بانکی است و باید برای حمایت از صنعت چاپ در نظر گرفته شود اما تاکنون اقدامی دراین‌باره صورت نگرفته است.

    تأمین سرمایه برای ورود به حوزه بسته‌بندی نیازمند 

    مدیر مجموعه گلبرگ تصریح کرد: ما برای ورود به حوزه بسته‌بندی نیازمند تأمین سرمایه داریم. باید یک برنامه برای نوسازی صنعت چاپ داشته باشیم، یک برنامه‌ریزی درست و اصولی، سیاست‌های غلط کارها را به مراتب خراب خواهد کرد. برای مثال یکی از این سیاست‌های نادرست این است که اعلام می‌کنند ورود ماشین‌آلات چاپی زیر سال ۲۰۱۰ به کشور ممنوع است.

    وی اشاره کرد: ماشین‌آلات چاپی تولید شده بعد از سال ۲۰۱۰ قیمتشان حدود ۷ تا ۸ میلیارد است، به نظر شما اگر یک چاپخانه‌دار این مقدار سرمایه داشت آیا در حوزه چاپ با این همه مشکلات به کار ادامه می‌داد یا با این سرمایه وارد حوزه دیگری می‌شد؟! مطالبی از این دست نکته‌هایی است که باید به آن توجه داشته باشیم. بحث نوسازی هم نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق و هم نیازمند یک زمان‌بندی مناسب است.

    حیدری در پایان افزود: این حوزه نیازمند سرمایه است، باید یک سرمایه در گردش برای این حوزه در نظر گرفته شود. البته مقصود بنده وام‌های بلاعوض نیست اما وام‌هایی با بهره‌هایی پایین به فعالان حوزه چاپ بدهند تا کارهای اصولی و مورد نیاز این حوزه انجام بشود، با یک ماشین مدل ۲۰۰۰ نیز می‌توان همان کاری را انجام داد که یک ماشین مدل ۲۰۱۰ انجام می‌دهد؛ بنابراین حوزه چاپ بیش از هر چیز نیازمند سیاست‌گذاری‌های درست و اصولی است.

    مقاله قبلیاهمیت بسته بندی مواد غذایی در زمان شیوع کرونا
    مقاله بعدی۹ ابزار کارآمد بازاریابی محتوا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.