سیاست‌های غلط و آشفتگی حوزه نشر و چاپ

    0
    71
    حوزه نشر

    مدیر مجموعه چاپ نوین گفت: به دلیل مشکلاتی که در حوزه نشر به وجود آمد مردم ناگزیر کتاب را از سبد کالایی خود خارج کردند و مشکلات معیشتی میل و رغبت آن‌ ها را برای خواندن کم کرده است.

    محمد جواد اسماعیلی مقدم، مدیر مجموعه چاپ نوین در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین درباره چاپ و نشر قم گفت: مشکل اساسی که در حوزه نشر به وجود آمده دلیل عمده‌ اش به کاغذ و پایین آمدن حجم سفارش‌ ها بر می‌ گردد، از زمانی که یارانه کاغذ را برداشته‌ شدند کارایی چاپخانه‌ ها نیز افت پیدا کرده است.

    وی افزود: چاپخانه ما ۸ دستگاه داشت و سه شیفت هم کار می‌ کردیم طوری که وقت کم می‌ آوردیم اما در حال حاضر تنها دو دستگاه فعال داریم و ۸ ساعت در روز کار می‌ کنیم که همین میزان هم یک روز هست و یک روز نیست. فشار روی چاپخانه‌ داران به‌شدت افزایش پیدا کرده و همه مواد اولیه چاپ از مرکب گرفته تا کاغذ و لوازم یدکی گران شده‌ اند اما کار چاپی قیمتش تغییری پیدا نکرده است.

    اسماعیلی مقدم همچنین اشاره کرد: سال ۹۴ و قبل از اینکه یارانه کاغذ را بردارند تیراژ کار بالای ۱۰ هزار و ۵ هزار بود اما الان تیراژ کارها به‌ شدت پایین آمده است. باید گفت که کار از پایه ایراد دارد، اگر به یاد داشته باشید چند وقت پیش کاغذ در بازار به‌ شدت گران شد، یک گرانی بی‌ سابقه‌ ای که قیمت کاغذ تحریر را به بندی ۵۰۰ هزار تومان هم رساند و ضربه مهلکی به بدنه صنعت چاپ کشور به خصوص در حوزه نشر وارد کرد. اگرچه این روزها اندکی قیمت کاغذ کمتر شده و به بندی ۲۷۰ هزار تومان رسیده اما هنوز به قیمت مناسب بازار کاغذ نرسیده است.

    وی همچنین خاطر نشان کرد: این روزها البته روزهای رونق کار چاپخانه‌ داران است چرا که معمولاً در سه ماه پایانی سال وضعیت چاپ کشور بهتر می‌ شود. می‌ توان گفت وضعیت چاپ کشور فصلی شده، به زمان برگزاری نمایشگاه نزدیک می‌ شویم و از طرفی هم فصل چاپ سررسید هم رسیده است و اوضاع کار چاپخانه‌ داران اندکی بهتر شده است.

    برگشت به وضعیت طبیعی حوزه نشر قم

    اسماعیلی در ادامه گفت: برای آنکه بتوان وضعیت چاپ و به خصوص نشر قم را به حالت طبیعی برگرداند باید قیمت کاغذ و مرکب درست شود. به دلیل مشکلاتی که در حوزه نشر به وجود آمد مردم ناگزیر کتاب را از سبد کالایی خود خارج کردند و مشکلات معیشتی میل و رغبت آن‌ ها را برای خواندن کم کرده است. اگر بتوان قیمت‌ ها را کنترل کرد و کتاب را به سبد کالاهای اساسی بازگرداند، تیراژ کتاب با توجه به نیاز مخاطب بالا خواهد رفت و بالطبع شاهد رونق کار نشر خواهیم بود.

    وی همچنین درباره کمک‌ های دولتی و سهمیه‌ بندی کاغذی بیان داشت: سهمیه‌ بندی کاغذهای دولتی مانند مُسکن عمل می‌ کند، ممکن است مشکلات اندکی کاهش یابد اما موقتی بوده و برای چند ماه است و صنعت چاپ کشور دوباره به رکود باز خواهد گشت.

    بیشتر بخوانید: رونق مقطعی صنعت چاپ قم در فصل آخر

    مدیر مجموعه چاپ نوین به انتقاد از سیاست‌ های اخذ شده پرداخت و گفت: در مورد سیاستی که دولت برای کنترل قیمت کاغذ اندیشیده است باید به صراحت بگویم که سیاست چندان درستی نبوده، ناشر خاصی را مثال نمی‌ زنم اما روند کاری که انجام می‌ شود به این صورت است که به یک ناشر سهمیه کاغذ دولتی داده می‌ شود و آن‌ ها معمولاً مقدار زیادی از آن را مصرف نکرده و با قیمت آزاد به بازار عرضه می‌ کنند.

    وی افزود: ناشران کم‌ لطفی کرده و کاغذی را که با قیمت ۱۵۰ هزار تومان از دولت گرفته‌ اند با قیمت ۴۰۰ هزار و ۵۰۰ هزار تومان به بازار عرضه می‌ کنند. اگر سیاست‌ ها درست باشد قیمت‌ ها صد در صد تغییر پیدا خواهد کرد و صنعت نشر تکانی خوره و رو به بهبود می‌ رود.

    مقاله قبلیپیش‌بینی ویروس کرونا در کتاب منتشر شده در سال ۱۹۸۱  / کرونا زود گسترده شد و زود از بین می رود
    مقاله بعدی۶ دلیل توجه به بسته‌ بندی محصولات

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.