به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، صنعت چاپ یک صنعت مادر است. این صنعت قابلیت های فراوانی برای ایجاد اشتغال دارد. همچنین با وجود موانع فراوانی که سد راه صادرات نفت ایران شده است این صنعت قابلیت جایگزینی برای جای خالی در آمدهای نفتی است اما به شرط آن که سیاست های درستی در اتخاذ تصمیمات مربوط به گسترش و ارتقاء این صنعت داشته باشیم.
در همین رابطه بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ درباره سیاست های برقراری ارتباط در منطقه توضیحاتی داد و افزود وقت آن است که تحدیدها را به فرصت ها تبدیل کنیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ گفت: امیدواریم در سیستم اقتصادی کشور با سرمایهگذاریهای مشترک در حوزه چاپ و ایجاد زمینههای ارزآوری شرایط دشوار کشور را به فرصت تبدیل کنیم.
بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، با اشاره به مقدمات راهاندازی و تاسیس انجمن منطقهای چاپ خاورمیانه، عنوان کرد: مقدمات تشکیل این انجمن از اوایل امسال طی رایزنی با فعالان چاپ و بستهبندی کشورهای منطقه آغاز شد و در این ماهها صحبتهای زیادی با چاپخانهداران ترکیه و عراق برای این کار داشتیم.
وی ادامه داد: در این زمینه قرار شده است که گام نخست تشکیل انجمن منطقهای چاپ خاورمیانه با کشور ترکیه برداشته شود، یعنی اعضای اصلی انجمن ترکیه و ایران باشند و اگر به نتیجه برسد با سایر کشورها نیز مشارکت شود.
اهمیت روابط ایران و ترکیه در صنعت چاپ
عابدین با اشاره به اهمیت محوریت ایران و ترکیه در این انجمن، توضیح داد: با توجه به اینکه در منطقه کشوری قوی در حوزه چاپ بهشمار میآییم، تصمیمات بر این است که کارهای ابتدایی را آغاز کنیم و در چارچوب همکاریهای مشترک با کشورهای افغانستان و عراق نیز همکاری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کشورهای منطقه پتانسیل خوب و مناسبی برای ایجاد این انجمن در اختیار دارند، گفت: به عنوان مثال کشور سوریه بازار خوبی برای کار دارد و بسیاری از چاپخانهداران در کشور با توجه به توانمندیهای خود میتوانند از بازار موجود در این کشور بهرهمند شوند.
عابدین درباره بازارهای هدف پیش روی این انجمن نیز گفت: ما بازار کشورهایی چون ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان را پیش روی خود دیدهایم و حتما در آینده به سراغ آنها میرویم و حتی در چشمانداز طولانی به بازار پاکستان و اندونزی نیز توجه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه برای بررسی این موضوع در هفته آینده سفری به ترکیه خواهیم داشت، تاکید کرد: روند فعالیت اقتصادی در کشور ما طی سالهای اخیر اقتصاد مقاومتی است و ما نیز تلاش داریم بتوانیم در سیستم اقتصادی با سرمایهگذاریهای مشترک در صنعت چاپ و ایجاد زمینههای ارزآوری شرایط دشوار را به فرصت تبدیل کنیم.
استفاده از فرصت های به وجود آمده در حوزه چاپ در این شرایط بحرانی برای کشور بسیار حیاتی است. کشور هایی همچون ترکیه که در صنعت چاپ حرف های زیادی برای گفتن در منطقه دارد می تواند با ایران تعامل های بسیار خوبی بر قرار کند. از طرفی کشورهای دیگری در منطقه حضور دارند که می توانند بازار بسیار مناسبی برای تولیدات چاپی و همچنین ماشین آلات قدیمی ایران باشند.
کشورهایی همچون هند و عراق از جمله این کشور ها هستند. مسئولان نیز باید با تصویب سیاست های درست فعالان این حوزه را یاری کنند. در این میان خود فعالان این صنعت باید با هوش و فراست خود از فرصت های به وجود آمده نهایت استفاده را برده و در جهت ارتقاء این صنعت مادر کوشا باشند. در گسترش صنعت چاپ توجه به فن آوری های روز دنیا اهمیت فوق العاده ای دارد.
فعالان حوزه چاپ باید در مورد دستگاه های چاپ دنیا اطلاعات کافی داشته باشند و اگر نه ممکن است با وارد کردن دستگاه های نا آکار آمد ایران را تبدیل به گورستان دستگاه های چاپی بلااستفاده بکنند. در همین رابطه نیز باید قابلیت صادر کردن دستگاه های قدیمی را به کشورهایی همچون عراق و افغانستان را داشته باشند. ایران همچنین می تواند به کشوری تبدیل شود که دیگر کشورهای منطقه سفارشات چاپی خود را به آن بدهند.
بیشتر بخوانید: