صنعت چاپ استان مرکزی نیازمند حمایت‌های دولتی

    گفت و گو با محمدرضا ایبگی، مدیر چاپخانه نور

    0
    74
    چاپ استان مرکزی

    مدیر چاپخانه نور گفت:اگر می‌خواهند تولید را حمایت کنند باید چاپخانه‌ها و صنعت چاپ استان مرکزی را از این مسائلی چون مالیات معاف کنند.

    محمدرضا ایبگی، مدیر چاپخانه نور در گفت و گو با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین درباره وضعیت چاپ استان مرکزی گفت: کل کشور این روزها در رکود به سر می‌ برد، استان مرکزی نیز از این قاعده مستنثنی نیست؛ وضعیت چاپخانه‌های استان مرکزی نیز به همین ترتیب است اما قسمت اعظم مشکلات چاپخانه‌ها به دلیل به‌روز نبودنشان است و این مطلب در بحث تولید و رقابت به‌شدت مهم است.

    وی افزود: بخش دیگری از مشکلات ما به مسائل مالیات بر ارزش‌افزوده مرتبط است. نماینده تشکل‌های صنعت چاپ، جناب شجاع برای مالیات بر ارزش‌افزوده پیگیری‌های زیادی کردند که در برخی موارد مثمر هم بود اما مشکل ارزش‌افزوده در چاپ استان مرکزی بسیار بی‌حساب است. به‌این‌ترتیب کسی که در حوزه صنعت چاپ فعال است این‌قدر درگیر دارایی و بیمه و مسئله مالیات بر ارزش‌افزوده است که نمی‌تواند انرژی خود را صرف تولید و بهینه‌سازی چاپخانه‌اش کند.

    وی ادامه داد: یک مدیر چاپخانه فارغ البال نیست که در این اوضاع آشفته و اقتصاد بیمار بتواند به فکر توسعه و ارتقای چاپخانه‌اش باشد، او بیشتر به این فکر می‌کند که بتواند هزینه‌های جاری و سربارش را پرداخت کند تا کارگرانش بیکار نشوند. کسانی که در این حوزه کار می‌کنند کار فرهنگی انجام می‌دهند، شاید اگر این هزینه و انرژی را در بخش‌های دیگر انجام داده بودیم سختی کار کمتری داشتیم و سودمان نیز بیشتر بود. آنچه مبرهن است، حمایت‌های لازم از صنعت چاپ انجام نمی‌شود، هیچ‌کدام از بانک‌ها تسهیلات و حمایت لازم را انجام نمی‌دهند.

     مدیر چاپخانه نور اظهار داشت: چاپخانه باید همه‌چیزش به‌روز باشد به‌خصوص دستگاه‌ها و ماشین‌هایش، گرفتاری‌های اداری باید کمتر بشود که فکر ما بتواند به سمت تولید برود و از همه مهمتر یکسری تسهیلات در نظر گرفته شود که حداقل بتوان وام گرفت. مشکلات نمی‌گذارد که شما جهش روبه‌جلو داشته باشید. برای مثال خود من همه مسائل دارایی را رعایت و پرداخت کردم اما الان دارایی برای من نامه داده و خواسته است که مدارک ده سال پیش را به آن‌ها ارائه دهیم که این‌ها مستلزم صرف وقت است و گرفتاری محسوب می‌شود.

    وی گفت: این سنگ‌اندازی‌ها در صورتی است که راه کمک و اعتلا مشخص است، درصورتی‌که می‌خواهند تولید را حمایت کنند باید چاپخانه‌ها را از این مسائل معاف کنند. اکنون ناشران از مالیات معاف هستند اما چاپخانه‌داران خیر، درصورتی‌که کار اصلی را چاپخانه‌داران انجام می‌دهند.

    وی درباره مشکلات موجود در سر راه صنعت چاپ استان مرکزی افزود: مشکلات موجود بر سر راه چاپخانه‌ها در تهران، قم، استان مرکزی و دیگر استان‌ها نیز وجود دارد و همه‌گیر است. در استان مرکزی خیلی از کارهای چاپی در خود استان چاپ نمی‌شوند، شاید این مسئله به دلیل نزدیکی این استان به تهران و قم باشد و از طرفی نیز باید اذعان کرد که تبلیغات چاپخانه‌ها نیز کم است.

    بیشتر بخوانید: وضعیت نامناسب سفارش‌ های‌ چاپ در استان مرکزی

    ایبگی تاکید کرد: عمده مشکل این است که بیشتر سفارش‌ها از استان خارج می‌شوند. اکثر ادارات و سازمان‌های دولتی کل ایران کارهایشان را در سایت ستاد ایران می‌گذارند و این خدمت بزرگی بود که به چاپخانه‌ها و کل صنایع شد اما شاید در حد انگشت‌شمار ادارات استان مرکزی کارهایشان را در سایت ستاد ایران می‌گذارند. زمانی که توانمندی‌های چاپخانه‌ها مشخص شود سفارش‌ها به آن‌ها داده خواهد شد. خیلی وقت‌ها خیلی‌ها نمی‌دانند که این کارها درون استان مرکزی قابلیت انجام دارند.

    این فعال حوزه چاپ در استان مرکزی درباره تشکیل اتحادیه در این استان گفت: حرف‌های زیادی در مورد تشکیل اتحادیه برای چاپخانه‌داران استان مرکزی وجود دارد اما تصور نمی‌کنم وجود اتحادیه بتواند کار زیادی برای چاپخانه‌داران استان مرکزی انجام دهد. در حال حاضر اتحادیه لوازم‌التحریر که ما تحت پوشش آن هستیم همه نیازمندی‌های ما را برطرف می‌کنند، یعنی ما هر خواسته‌ای که داشتیم ایشان در حد توانشان برآورده می‌کنند و فکر می‌کنم اگر اتحادیه مستقلی داشتیم نهایتاً توانی در همین حد داشت. با این تفاسیر من معتقدم بود و نبود اتحادیه نمی‌تواند در موفقیت چاپخانه‌های استان مرکزی تأثیر زیادی داشته باشد.

    مقاله قبلیگزارش آماری از بازار نشر جهان کرونایی
    مقاله بعدیتعطیلی مشاغل چاپخانه، تاخیر در فاصله گذاری اجتماعی را رقم زد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.