مدیر چاپ خاتمالانبیا گفت: دولت باید حمایت هایی را از صنعت چاپ در دستور کار خود قرار دهد که مهمترین آن توجه به مبحث مالیات بر ارزش افزوده است.
محمد رهبین، مدیر چاپ خاتمالانبیا در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین با بیان این مطلب گفت: بنده کارم را از کارگری آغاز کرده و ۱۰ سال در تهران در چاپ مشعل آزادی کار کردم و بعد از آن هم به چاپ صف گستر رفتم و مدتی نیز در آنجا به کار مشغول شدم. سپس به قم رفتم و یک دستگاه تک رنگ و یک جواز خریدم و از همان جا کار در صنعت چاپ قم را آغاز کردم و این نقطه شروع کار در چاپ خاتمالانبیا بود.
مدیر چاپ خاتمالانبیا ادامه داد: خداوند کمک کرد و توانستیم کار را گسترش دهیم. در مجموعه ای که هم اکنون داریم دستگاه پنج رنگ، دو رنگ، لترپرس، GTO چهار رنگ و طلاکوب داریم و واحد لیتوگرافی هم در مجموعه ما موجود است. الحمدالله ما توانستیم یک مجتمع چاپی کامل مهیا کنیم.
وی درباره وضعیت چاپ قم اشاره کرد: چاپ قم بیشتر در زمینهی کتاب و نشر کار کرده و این روزها با گران شدن قیمت کاغذ وضعیت نزولی پیدا کرده است.
مدیر چاپ خاتمالانبیا همچنین در این رابطه افزود: اکثر چاپخانه های قم که مجهز به دستگاه های تکرنگ و دور رنگ هستند تعطیل شده اند و یک سری از چاپخانه ها مانند مجموعه ما که به سمت صنعت بسته بندی رفته ایم هم اکنون فعال و مشغول به کار هستند اما چاپخانه هایی که در زمینهی کتاب و انتشارات فعالیت داشتند اکثراً وضعیت خوبی ندارند.
وی درباره مشکلاتی که گریبان صنعت چاپ کشور را گرفته است گفت: متاسفانه اتحادیه کاغذها را به ناشران می دهد و ناشران هم کاغذی را که با سهمیه می گیرند را به چاپ نمی رسانند، کتاب های معدودی را توسط چاپ دیجیتال به چاپ می رسانند و برای استعلام تحویل می دهند و به ارشاد میگویند این ها را کار کرده ایم و بقیه کاغذها را به بازار آزاد برده و با سود بیشتر می فروشند. به نظر من اینکه مستقیماً کاغذ را به ناشر می دهند، روند اشتباهی است.
رهبین تاکید کرد: چاپخانه ها و به خصوص ماشین آلات چاپ باید به روز شوند اما وضعیت فعلی بازار خیلی از چاپخانه ها را به سمت تعطیلی سوق داده است.
مدیر چاپ خاتمالانبیا: وضعیت چاپخانه های فعال در حوزه نشر رو به وخامت رفت
وی ادامه داد: قبلاً وضعیت اینگونه نبود، اوضاع نشر خوب بود و چاپخانه هایی که با ماشین تک رنگ و دورنگ کار می کردند وضعیت مناسبی داشتند اما از زمانی که کاغذ گران شد وضعیت این چاپخانه ها رو به وخامت رفت. ما هم اگر وضعیت تقریباً مطلوبی داریم دلیلش این است که در حوزه بسته بندی فعالیت می کنیم و یک مجتمع چاپی هستیم.
این چاپخانه دار استان قم راهکار برونرفت از مشکلات را اینگونه مطرح کرد: در این زمینه دولت باید کمک کند و سیاست های درستی را به اجرا بگذارد. به نظر بنده کاغذ را در اختیار به ناشران قرار دادن سیاست غلطی است، ناشر دلش برای چاپخانه دار نمی سوزد، چاپخانه داران از هر جهتی که بگیرید تحت فشار هستند. مالیات بر ارزش افزوده کمر چاپخانه داران را شکسته است. اگر برای این موضوعات فکری اندیشیده نشود ممکن است مشکلات پیشآمده صنعت چاپ قم را از بین ببرد.
مدیر چاپ خاتمالانبیا در این باره افزود: چاپخانه داران قم باید سعی کنند در زمینه هایی به غیر از انتشارات مکتوب فعالیت کنند. از طرفی هم دولت باید یکسری حمایت ها را از این صنعت در دستور کار خود قرار دهد. مهمترین بخش این مطلب مالیات بر ارزش افزوده است، این نوع از مالیات خیلی برای چاپخانه داران گران تمام می شود، هر کاری که آنها می خواهند انجام دهند مالیات بر ارزش افزوده مثل سدی جلوی فعالیتهایشان را می گیرد. دولت اگر نمی تواند تسهیلاتی برای چاپخانه داران در نظر بگیرد حداقل بار سنگینی همچون مالیات بر ارزش افزوده را نیز بر دوششان نگذارد.