نرگس فرمنش: صنعت چاپ راکد نخواهد ماند

    گفت و گو با نرگس فرمنش مدیر بازرگانی مجموعه صنوبر

    0
    258
    مدیرعامل مجموعه بازرگانی صنوبر

    نرگس فرمنش: صنعت چاپ یک صنعت مادر است؛ به این معنا که هیچگاه به طور کامل تعطیل نمی شود، برای مثال ممکن است رکود کامل در حوزه مسکن رخ بدهد اما صنعت چاپ و نیازهای مربوط به آن اجازه تعطیلی کامل این حوزه را نمی دهد.

    این دوران روزهای سختی را برای فعالان حوزه صنعت رقم زده است. ویروس کرونا همچون سنگی در لابه لای چرخه اقتصاد کشورها گیر کرده است و با تمامی کوچکی اش؛ دنیا را به حالت تعلیق در آورده و کار را در اکثر کشورها به صورت نیمه تعطیل در آورده است. بیماری کرونا و خطراتی که ایجاد کرده علاوه بر مرگ و میر میلیون ها انسان، خطر تعطیلی مشاغل و بیکار شدن انسان ها را نیز به همراه داشته است.

    صنعت چاپ یکی از مهمترین صنایع چرخاننده چرخ اقتصاد کشورها است. به همین دلیل برای آگاهی از تاثیر بیماری کرونا بر صنعت چاپ کشورمان و چگونگی کار فعالان این حوزه در این شرایط نابه‌هنگام و غیر منتظره به سراغ مدیران مجموعه های بزرگ صنعت چاپ رفته و حال این روزهایشان را جویا شدیم.

    نرگس فرمنش، مدیر بازرگانی مجموعه صنوبر است، وی درباره چند و چون شروع کار صنوبر به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: مجموعه ما بر طبق روالی قانونمند ابتدا در سامانه ثبت نام کرد و به دلیل اینکه جزو مشاغل پر خطر به حساب نمی آمد کارش را از اوایل اردبیهشت ماه آغاز کرد. ما تصمیم گرفتیم کار به صورت شیفتی آغاز شود، یعنی همه کارکنان با هم در مجموعه حضور پیدا نکنند تا فاصله اجتماعی حفظ شود و از ازحادم پرسنل مجموعه نیز جلوگیری به عمل بیاید.

    وی ادامه داد: مجموعه صنوبر با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی آغاز به کار کرد، به این ترتیب که استفاده از شیلد، ماسک و دستکش برای کارکنان اجباری است و خود مجموعه این امکانات را برایشان فراهم می کند. فاصله اجتماعی دو متر نیز در مجموعه رعایت می شود. همچنین برای ضد عفونی و استریل کردن محیط کار نیز از الکل ۷۰ درصد استفاده می کنیم. در همین رابطه نیز سعی کردیم رفت و آمد در مجموعه را  به حداقل برسانیم.

    فرمنش

    فرمنش درباره تاثیرات ویروس کرونا و شیوع این بیماری بر کسب و کار مجموعه صنوبر توضیح داد و اظهار کرد: کار حوزه چاپ به صورت یک زنجیره عمل می کند یعنی رونق کار در اصناف مختلف بر صنف ما نیز اثر گذار است، یک چرخه را در نظر بگیرید، یک رستوران باید سفارش داشته باشد تا به جعبه های بیرون بر که چاپخانه ها تولید می کنند نیاز پیدا کند و چاپخانه ها باید کار کنند تا به مواد مصرفی ارائه شده ما نیاز بیابند؛ طبعاً هر کدام از اجزای این چرخه مشکل پیدا کند، کار دچار وفقه خواهد شد.

    مدیر بازرگانی مجموعه صنوبر با اشاره به تعطیلی هایی که کرونا بانی آن ها بوده است، ادامه داد: نمایشگاه کتاب قرار بود در اردیبهشت ماه امسال برگزار شود. مجموعه ما نیز با توجه به پیش بینی نیازهای چاپخانه داران در آستانه ی برگزاری نمایشگاه، مواد اولیه ضروی را از پیش وارد کرده بود؛ اما متاسفانه برگزار نشدن نمایشگاه کتاب باعث شد تا فروش ملزومات چاپی به پایین ترین حد خود برسد.

    وی افزود: از طرفی اوج کاری مجموعه های صنعت چاپ ماه های پایانی سال است، در این ایام است که مجموعه ها حداکثر سفارشات خود را دریافت می کنند. متاسفانه شیوع بیماری کرونا باعث شد تا برای جلوگیری از گسترش این بیماری و حفظ امنیت جان پرسنل از ۱۰ اسفندماه مجموعه را تعطیل کنیم.

    فرمنش اظهار داشت: صنعت چاپ یک صنعت مادر است؛ به این معنا که هیچگاه به طور کامل تعطیل نمی شود، برای مثال ممکن است رکود کامل در حوزه مسکن رخ بدهد اما صنعت چاپ و نیازهای مربوط به آن اجازه تعطیلی کامل این حوزه را نمی دهد. با توجه به رکود و مشکلات اقتصادی که وجود دارد، هم اکنون حدود ۶۰ درصد از چاپخانه ها مشغول به کار هستند.

    فرمنش

    بیشتر بخوانید: قیمت های نجومی مواد اولیه در صنعت چاپ

    وی ادامه داد: میزان کار پایین آمده و اکثر چاپخانه داران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. وقتی سفارشات کاری پایین بیاید، کاری برای انجام دادن نخواهد بود و مجموعه ها مجبور به تعدیل نیرو می شوند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

    فرمنش درباره تاثیرات ویروس کرونا بر میزان سفارهای چاپی چاپخانه ها افزود: چاپخانه داران بر اساس سفارشهای کاری خود مواد اولیه تهیه می کنند، ما با بسیاری از چاپخانه داران بزرگ در ارتباط هستیم، چاپخانه ای که یک تن مرکب واتر بیس برای چاپ اسکرین سفارش می داد سفارش خود را به نصف کاهش داده است. سفارش سلفون و مرکب نیز به همین میزان کاهش پیدا کرده است چرا که به دلیل معیوب شدن همان چرخه ای که  عرض کردم همه فعالیت های اقتصادی تحت الشعاع قرار گرفته اند.

    این مدیر جوان در پایان اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه دار باشد فعالیت چاپخانه داران از ۶۰ درصد فعلی به ۴۰ در صدر تنزل خواهد کرد، همانطور که اشاره کردم این صنف یک صنف مادر است که صنایع متعددی به آن وابسته هستند و هیچگاه به طور مطلق به تعلطیلی کشانده نخواهد شد اما همه فعالیت ها به حداقل کارکرد خود خواهند رسید. با این حال ما امیدورایم تا پایان ماه مبارک رمضان، ویروس کرونا از بین رفته و دوباره به رونق کاری و اقتصادی گذشته باز گردیم.

    مقاله قبلیدر دام خرید دلارهای تقلبی نیفتید
    مقاله بعدیبررسی ۴ الگوی استراتژی بازاریابی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.