خواسته های چاپ اراک از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    0
    84
    چاپ

    مشکلات صنعت چاپ این روزها از چشم کسی پنهان نمانده است. این صنعت مادر و اشتغال زا این روزها به دلیل تحریم های پیش آمده با چالش های فراوانی دست و پنجه نرم می کند. این صنعت وسعت فراوانی دارد و به بخش های مختلفی نیز تقسیم می شود. فعالان این حوزه در بخش لیتگرافی، انتشارات، صنایع بسته بندی و عرصه های دیگر فعالیت دارند.

    از آنجا که بیش از نیمی از کالاهای مورد نیاز برای تولیدات چاپی کشور از خارج وارد می شود تحریم ها اثرات منفی بسیاری بر فعالیت های فعالان این حوزه گذارده است. نوسانات قیمت کاغذ، گران شدن زینک، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای فعالان حوزه چاپ چالش های فراوانی ایجاد کرده است.

    در رابطه با همین مطلب مدیران و فعالان این حوزه چانه زنی های بسیاری با مقامات مسئول داشتند تا بتوانند وضعیت و مشکلات پیش رو را برایشان شرح دهند و به کمک آن ها راه چاره ای بیاندیشند. در همین راستا  در استان مرکزی نشستی برگزار شد که در آن اصحاب فرهنگ و هنر  با وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی دیدار داشتند.

    در این دیدار  عده ای از فعالان حوزه چاپ مشکلات صنف  را به صورت شفاهی بیان کردند، مسعود ادیمی اما به عنوان نماینده چاپخانه داران و ناشران نامه ای به وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی نوشت و مطالبات و چالش های فعالان حوزه چاپ را بیان داشت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالان حوزه چاپ  درخواست کرد تا برای دریافت جواب مطالبات خود در تهران حضور به هم برسانند. متن نامه نماینده چاپ و نشر استان مرکزی به این شرح است

    بسم الله الرحمن الرحیم

    با نام یاد خدای بزرگ

    عرض سلام و ادب دارم خدمت تمام بزرگواران و مسئولین محترم حاضر در جلسه خصوصاً مهمان ارجمندمان جناب آقای دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و عرض خیر مقدم به حضور ایشان و اظهار خرسندی و سپاسگزاری از این بابت که شرایط آب و هوایی اراک که موجب شرم سازی برای ما اراکی ها در پذیرایی از جناب وزیر فراهم ننمود.

    جا دارد تشکر نمائیم از مدیر کل محترم ارشاد اسلامی و همکاران گرامی شان که شرایطی را فراهم نموده اند که ما دست اندرکاران صنعت و چاپ و بسته بندی در حضور آقای دکتر باشیم و این توفیق نصیب گردید که درددلی با جناب ایشان داشته باشیم، از میزبان محترم نیز کمال تشکر را داریم.

    جناب وزیر:

    همانطور که مستحضر هستید این روزها ، انتشارات بواسطه عدم استقبال خوب از خرید کتاب که ممکن است بدلیل هزینه بالای تولید کتاب، فضای مجازی و یا عدم تمایل به کتاب خواندن باشد. با مشکلاتی مواجه است که صاحبان انتشارات این استان نیز از آن مستثنی نیستند ، ضمن تشکر از حمایت های آن وزارتخانه محترم از کاغذ و زینک )اختصاص ارز دولتی( تقاضا داریم که در صورت امکان کاغذ ناشران استان را در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گذاشته تا در دریافت سهولت حاصل گردد.

    در خصوص چاپخانه داران:

    -۱ آگاه هستیم که وزیر محترم با توجه به اینکه ارز نیمایی جهت خرید کاغذ آغاز گردید با اختصاص هرگونه سهمیه کاغذ دولتی به چاپخانه داران موافق نیستید.

    -۲ در مورد مالیات چاپخانه داران که باید حضورتان عرض نمایم مطابق اظهارنظر دوستمان با بودن اداره دارایی و تامین اجتماعی دیگر ما احتیاجی به تحریم امریکا نداریم.

    و می دانیم از آنجایی که برنامه بودجه دولت در سال ۹۹ بدون درآمد نفت در حال نهایی شدن است و اخذ مالیات محور اساسی را برعهده دارد ظاهراً برای انتشارات و چاپ کتاب قرار است که سهمی منظور گردد. تقاضا داریم که مساعدت در جهت عدم اخذ مالیات از کارهای فرهنگی مبذول گردد.

    -۳ تشکیل اتحادیه چاپخانه داران در اراک یا استان کمک شایانی به تصمیم گیری صنف می کند که در حال حاضر این صنف با مجموعه لوازم التحریر بصورت مشترک اتحادیه دارند. با توجه به خاص بودن صنف و تشکیل اتحادیه مشابه در کرج و زنجان با عدم حد نصاب )بین ۲۲ تا ۳۳ نفر( صورت پذیرفته .

    از استانداری محترم و مدیران کل صنعت و معدن و مدیران اداره ارشاد اسلامی و تدبیر جنابعالی نسبت به تشکیل این اتحادیه تقاضای مساعدت را داریم.

    -۴ بمنظور بالا بردن توان مالی ناشران جهت سرمایه در گردش و چاپخانه داران جهت توسعه شغلی خود، از تبصره هایی که امکان کمک مالی به آن ها را دارد دریغ نفرمائید.

    -۲ چاپخانه ها و چاپ دیجیتال و لیتوگراف همگی از آن وزارتخانه محترم مجوز دریافت می دارند لیکن یارانه ی بیمه ای فقط به چاپخانه های افست تعلق می گیرد. خواهشمند است جهت تحت پوشش قراردادن سایر صنوف وابسته عنایت لازم را مبذول فرمائید.

    -۶ با توجه به بحث ارزش افزوده در صحن مجلس علنی شورای اسلامی و پیگیری های انجام شده دراین خصوص توسط آقای شجاع نماینده محترم تشکل های صنعت چاپ ایران تقاضا دارد که حضرتعالی به معاونت محترم حقوقی در امور مجلس و وزارت تاکید فرمائید با توجه به پیگیری های نماینده تشکل های صنعت چاپ ایران و جلساتی که با تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و خصوصاً جناب دکتر الیاس حضرتی و سرکار خانم دکتر آقاپور داشته اند در خصوص کاهش نرخ ارزش افزوده این صنف تلاش بیش از پیش مبذول نمایند.

    -۷ یکی از روش هایی که می توان قیمت تمام شده تولید را کاهش داده در اختیار بودن مواد اولیه ارزان قیمت )مثل کاغذ و زینک( می باشد که به همت حضرتعالی به سر و سامان رسیده است و چنانچه مساعدت گردد زینک و مقوای ایندربورد از مالیات ارزش افزوده معاف گردد در کاهش سطح تولید اثرگذار خواهد بود.

    توضیح اینکه: مقوای ایندر بورد کلا وارداتی است و در ایران هیچ تولیدی ندارد و زینک هم جزو کالای اساسی چاپ  است.

    با سپاس

    مسعود ادیمی

    نماینده چاپ و نشر استان مرکزی

    بیشتر بخوانید: نامه مدیرتعاونی لیتوگرافی ایران به وزیر ارشاد

    مقاله قبلیآلودگی هوای تهران و کم شدن ساعت کاری ادارات
    مقاله بعدیناشران زیر بار فشار اقتصادی/ قیمت زینک گران خواهد شد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.