به گزارش چاپ و نشر آنلاین، بیست و ششمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی در آذر ماه امسال و در محل نمایشگاه های بین المللی برگزار شد. این نمایشگاه با هدف رشد و ارتقاء این صنعت و همکاری فعالان این حوزه دایر شد. شهرام صبوری یکی از فعالان حوزه چاپ است وی درباره حضور امسالش در نمایشگاه چاپ و بسته بندی با چاپ و نشر آنلاین به گفتگو نشست و به ارزیابی نمایشگاه پرداخت.
شهرام صبوری، مدیر قالبسازی سعدی درباره نمایشگاه بیست و ششم گفت: نمایشگاه امسال به نسبت سال گذشته ازنظر حضور بازدیدکننده تخصصی خیلی بهتر بود.
وی افزود: عملکرد مجری نمایشگاه با توجه به اینکه تجربهشان بیشتر شده بود، بهتر بود. آنها قطعاً از نمایشگاههای کشورهای دیگر بازدید میکنند و به تجربههایشان در برگزاری نمایشگاه افزوده میشود.
صبوری تأکید کرد: باوجوداینکه اینترنت قطع بود و میزان اطلاعرسانی کاهش پیدا کرده بود، مجری تمام تلاشش را کرد و بنده معتقدم نسبت به سال گذشته در این حوزه تلاش بیشتری صورت گرفته بود.
مدیر قالبسازی سعدی درباره بهبود سطح کیفی نمایشگاه در سالهای آتی گفت: برای بهبود نمایشگاه کارهای بسیاری میتوان انجام داد. صدای رادیو نمایشگاه در برخی زمانها باعث میشد که صدا به صدا نرسد و ما نمیتوانستیم توضیحات مبسوطی را به بازدیدکنندگان ارائه دهیم. نمایشگاه چاپ و بستهبندی به نسبت نمایشگاههایی که در ایران برپا میشود؛ در نوع خود بهترین است و برای ارتقای بیشتر این نمایشگاه باید از نمایشگاههای خارجی الگوبرداری کرد و درصدد رفع تفاوت بین نمایشگاههای چاپی ایران و خارج برآمد، اینگونه بهترین اتفاق رخ میدهد.
معرفی دستگاه های جدید به نمایشگاه چاپ
وی اشاره کرد: ما مطلع هستیم که مسئولان از نمایشگاههای خارجی بازدید میکنند ولی نمیدانیم چرا حتی ۵ درصد از دیدههایشان را در این نمایشگاه به اجرا نمیرسانند! قطعاً این تغییرات هزینهبر است و یا نوع مدیریتها متفاوت است، به هر حال امیدواریم سالبهسال با کسب تجربه بیشتر اوضاع برگزاری این نمایشگاه نیز بهتر شود.
صبوری در انتها تصریح کرد: ما از سال ۸۸ در این نمایشگاه شرکت کردهایم. امسال ما دستگاه جدیدی را در نمایشگاه معرفی کردیم که برای زیر چسبانی دستگاههای دایکات اتوماتیک و دستی است که مورد استقبال خیلی خوبی واقع شد.
این دستگاه خیلی بدرد شرکتهایی که با تیراژهای بالا کار میکنند میخورد و سرعت کار آنها را بالا میبرد. کاری که یک ماشینچی چاپ بوبست در حدود ۵ ساعت انجام میدهد این دستگاه پرتینکس در عرض ۵ دقیقه همان به انجام میرساند. گفتنی است این ماشین، اولین دستگاهی از این نوع است که به ایران وارد شده است.
نمایشگاه چاپ مکانی است که می توان بهترین و به روزترین دستگاه های این حوزه را به فعالان آن معرفی کرد و این یکی از کلیدی ترین نکته های این صنعت است چرا که شناسایی و استفاده درست از دستگاه های چاپی می تواند در ارتقاء این صنعت در ایران بسیار مفید باشد.
با توجه به مشکلات پیش آمده در زمینه صادرات نفت ایران این حوزه می تواند با توان بالایی که در بخش های مختلف دارد جای خالی درآمدهای نفتی را پر کند اما نیاز به حمایت و پشتیبانی از جانب دولت در این حوزه به شدت احساس می شود.
با سیاست های صحیح و سرمایه گذاری های لازم این صنعت می تواند در زمینه ایجاد اشتغال و از بین بردن مشکلات اقتصادی یار دولت باشد و اندکی از بار سنگین تحریم های ظالمانه را پر کند.
در این میان نمایشگاه های اینچنینی می تواند راهشگای فعالان حوزه چاپ باشد، یعنی هم فعالان این صنعت می توانند با یکدیگر هر چه بهتر تعامل برقرار کرده و از زمینه های فعالیت یکدیگر مطلع شوند و هم باب رقابت و هم اندیشی ایجاد شود.
علاوه بر آن نمایشگاه می تواند به دانشگاهی تبدیل شود تا از به روزترین فن آوری های صنعت چاپ آگاه شوند و تصمیمات مناسبی برای واردات ماشین آلات چاپی مورد نیاز خود بگیرند.
بیشتر بخوانید: