به گزارش چاپ و نشر آنلاین، بیست و ششمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی در آذر ماه امسال و در محل نمایشگاه های بین المللی برگزار شد. این نمایشگاه با هدف رشد و ارتقاء این صنعت و همکاری فعالان این حوزه دایر شد. سینا یارجو یکی از فعالان این حوزه درباره کیفیت نمایشگاه با چاپ و نشر آنلاین به گفت و گو نشست.
سینا یارجو مدیرعامل چاپوپک درباره نمایشگاه چاپ و بستهبندی گفت: امسال اولین دوره است که در نمایشگاه حاضر شدیم. من خودم بهشخصه وقت نکردم تا از نمایشگاه بازدید داشته باشم ولی بروشورهای تمام غرفهها از تمام سالنها به دست من رسید و به نظرم این دوره از نمایشگاه بسیار عالی بود.
وی در ادامه درباره سامانه چاپوپک بیان کرد: ما برای این سامانه چشمانداز دو ساله در نظر گرفتهایم که فاز اول آن در سال ۹۸ است و فاز دوم سال ۹۹ اجرایی میشود. در فاز اول یک رویکرد جدی، راهبردی و سازنده در زیرساختهای صنعت چاپ و بستهبندی را رونمایی کردیم که بازخورد خیلی خوبی داشتیم.
میتوانم بگویم این مورد زیرساختهای استعلامگیری در صنعت چاپ و بستهبندی را متحول میکند. ما یک اپلیکیشن برای مشتریان و یک اپلیکیشن برای چاپخانهداران داریم که رستهها و حوزههای مختلف را پوشش میدهند. تا دو ماه آینده نیز فاز بعدی چاپوپک مخصوص به تأمینکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه لانچ میشود. گفتنی است که در سامانه چاپوپک هشت جوان نخبه از برترین دانشگاههای ایران جذب شدهاند و با انگیزه به فعالیت میپردازند.
کار بر روی زیر ساخت های صنعت چاپ
این مدیر جوان اشاره کرد: من بهعنوان فرد کوچکی که بهتازگی وارد این صنعت شدهام یک مشکل در آن میبینم که آن هم مشکل زیرساخت این صنعت است و تا زمانی که ما زیرساختها را به سمت ابزارهای روز دنیا نبریم این مسئله حل نمیشود.
وی هدف راهبردیار را سودرسانی و خدمترسانی به صنعت چاپ دانسته و عنوان میکند: در کل حضور در این نمایشگاه برای ما خیلی خوب بود و مشکل اصلی نمایشگاه را در اداره کردن آن بهصورت سنتی میدانم.
یارجو در انتها اشاره کرد: اگر اتحادیهها و مسئولان بهجای تمرکز بر مدیریت بحران روی مدیریت زیرساختها متمرکز شوند بسیاری از مشکلات حل میشود و با رعایت این اقتضائات و با توجه به پتانسیل بالایی که این نمایشگاه دارد، میتواند حرف اول را در خاورمیانه بزند.
با توجه به مشکلات پیش آمده در زمینه صادرات نفت ایران این حوزه می تواند با توان بالایی که در بخش های مختلف دارد جای خالی درآمدهای نفتی را پر کند اما نیاز به حمایت و پشتیبانی از جانب دولت در این حوزه به شدت احساس می شود.
با سیاست های صحیح و سرمایه گذاری های لازم این صنعت می تواند در زمینه ایجاد اشتغال و از بین بردن مشکلات اقتصادی یار دولت باشد و اندکی از بار سنگین تحریم های ظالمانه را پر کند.
در این میان نمایشگاه های اینچنینی می تواند راهشگای فعالان این حوزه باشد، یعنی هم فعالان این صنعت می توانند با یکدیگر هر چه بهتر تعامل برقرار کرده و از زمینه های فعالیت یکدیگر مطلع شوند و هم باب رقابت و هم اندیشی ایجاد شود.
این صنعت یک صنعت مادر است، صنعتی است که تولیدات محصولات دیگر به طور مستقیم و غیر مستقیم با آن درگیر است. برای مثال در صنایع دارویی و غذایی، بسته بندی هایی که برای صادرات انواع کالاها به جهان باید طراحی و چاپ شود همگی به صورت مستقیم با این صنعت در ارتباط است. بنابر این با توجه به گردش مالی فراوان این رشته و پتانسیل هایش برای ایجاد شغل می توان گفت صنعتی است که اگر توجهات لازم را به آن مذول داریم مسلما نتایج مطلوبی خواهیم گرفت.
بیشتر بخوانید:
نمایشگاه چاپ بهترین در نوع خود