کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی گفت: باید بین وزارت ارشاد و وزارت صمت یک همکاری وجود داشته باشد، صنعت معدن اجازه بدهد یک اتحادیه قوی بین چاپخانه داران ایجاد شود و البته باید بین خود چاپخانه داران نیز یک همدلی برقرار شود.
محبوبه محمدی؛ کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی درباره ی وضعیت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت:چاپخانه داران در استان مرکزی یا در حوزه چاپ افست فعالیت می کنند و یا در بخش چاپ دیجیتال، افرادی که در بخش چاپ دیجیتال فعالیت می کنند قشر فعال و جوان هستند اما متأسفانه در بخش افست وضعیت مناسبی نداریم و چندین چاپخانه تعطیل شدهاند.
وی افزود: جوان ها دستگاه های جدید وارد کرده اند و آماده فعالیت هستند اما مسئله اینجا است که چاپخانه داران در بحث بازاریابی ضعیف عمل کرده اند؛ ما چاپخانه هایی داریم که تعداد بالایی دستگاه دارند ولی چون بازاریابی ندارند یک شیفت هشت ساعته را هم پر نمی کنند. به نظر بنده چاپخانه ها بیش از هر چیز باید روی بخش بازاریابی کار کنند؛ از طرفی باید فکری به حال تأمین نیروی انسانی کنند، آن ها برای دستگاه های چاپی که وارد می کنند نیروی کارگر ماهر ندارند. این مطالب باعث می شود که از سرمایه گذاری که صورت می گیرد برآیند خوبی حاصل نشود.
محمدی تاکید کرد: وضعیت کلی چاپ برآیند خوبی ندارد، در بین چاپخانه داران حوزه افست وضعیت خوبی وجود ندارد اما فعالان این استان در حوزه چاپ دیجیتال خوب و فعال هستند. یکسری از چاپخانه داران نیز وجود دارند که با کارخانه داران کار می کنند و در حوزه بسته بندی خوب فعالیت می کنند.
به گفته کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، استان مرکزی چون یک استان صنعتی است جای کار زیادی در حوزه بسته بندی دارد ولی ممکن است یکسری محصولاتی که در استان تولید می شود در جای دیگری بسته بندی شود، استراتژی خوبی در این مورد در استان وجود ندارد. یکسری شرکت های تولیدکننده در ساوه و اراک هستند که بخش بسته بندیشان را نیز راه اندازی کردند، در ساوه صادرات لیبل و بسته بندی مواد غذایی به افغانستان، برخی از کشورهای همسایه شمالی داریم اما به نظر بنده کماکان جای کار بسیاری وجود دارد.
محمدی درباره وضعیت تشکیل اتحادیه در صنعت چاپ استان مرکزی اظهار داشت: ما اتحادیه خاصی برای چاپخانههایمان نداریم و اکنون آن ها زیر نظر اتحادیه لوازمالتحریر قرار دارند و این اتحادیه هم کار خاصی برای چاپخانه داران انجام نمی دهد؛ صرفاً یک حق عضویت دریافت کرده و کارکرد مشخص صنفی برای آن ها ندارد. ما در این چند سال گذشته تلاش کرده ایم یک صنف مختص برای آن ها ایجاد کنیم اما قوانین وزارتخانه می گوید چون تعدادشان کم است امکانپذیر نیست
وی اظهار کرد: ما سیاستمان بر ادغام اصناف است و با این مسئله موافقت نمی کنیم. اما با همه ی این تفاسیر ما نیز بیکار ننشسته ایم و اکنون تلاش می کنیم تا با ادغام چاپخانه ها و یک سری از مشاغلی که ربطشان با این صنف بیشتر از صنف لوازمالتحریر است، تشکیل یک اتحادیه همسو و قدرتمند دهیم.
بیشتر بخوانید: استفاده از پتانسیل های صنعت چاپ استان مرکزی
کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی درباره تشکیل اتحادیه در صنعت چاپ بیان داشت: باید بین وزارت ارشاد و وزارت صمت یک همکاری وجود داشته باشد، صنعت معدن اجازه بدهد یک اتحادیه قوی بین چاپخانه داران ایجاد شود و البته باید بین خود چاپخانه داران نیز یک همدلی برقرار شود تا این کار ممکن شود. اگر این اتحادیه خاص در چاپ شکل بگیرد آن ها می توانند برای خودشان تعرفه بگذارند، باید توجه داشت چاپخانه داران، به خصوص در بخش چاپ افست، نیاز به نظارت تخصصی دارند که با شکل گیری اتحادیه حل خواهد شد.