رئیس نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی خبر داد: در نظر داریم سال آینده دهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی را بهصورت ویژه در اردیبهشتماه و در محل هتل المپیک تهران برگزار کنیم.
مشکلات برگزاری نهمین دوره
جلال ذکایی، رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی در ابتدای گفتوگو با خبرنگار چاپ و نشر از همکاری خوب این نشریه با مجموعه نمایشگاه چاپ دیجیتال تشکر کرد و در ادامه درباره نحوه فعالیت و عملکرد نهمین دوره این رویداد توضیح داد: دو سال گذشته ما تمام تلاشمان را برای برگزاری نهمین دوره این نمایشگاه انجام دادیم و تا دقیقه ۹۰ نیز از هیچ تلاشی فروگذار نبودیم اما متأسفانه با شیوع کرونا و البته برخی مسائل دیگر برگزاری این دوره از نمایشگاه به تعویق افتاد.
وی ادامه داد: امسال برای برپایی این نمایشگاه بسیار تأکید داشتیم و برایمان برگزاری آن بسیار حیاتی بود؛ درواقع اگر امسال نیز این نمایشگاه برگزار نمیشد دیگر معلوم نبود چه بر سر این آوردگاه میآمد. در اصل وقفه سهساله که کرونا بر این آوردگاه متحمل شد، کار را برای ما بسیار سختتر از روز اول برپایی آن کرد، زیرا همه از این نمایشگاه سابقه ذهنی داشتند و انعکاس آن بین شرکتکنندگان بسیار متفاوت بود.
ذکایی افزود: برخی از غرفه گذاران معتقد بودند زمانی که نمایشگاه چاپ دیجیتال در هتل المپیک برگزار میشد خیلی بهتر از بوستان گفتگو بود. با توجه به این مسائل و با فروکش کردن پیک کرونا و با برنامهریزی منسجم عزممان را جزم کردیم که با هر شرایطی و به هر قیمتی این نمایشگاه را برگزار کنیم که به لطف خداوند هم بهخوبی برگزار شد.
رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی تأکید کرد: ما برای برگزاری این نمایشگاه هر چه در چنته داشتیم رو کردیم تا نهمین دوره آن را بعد از سه سال، درخور و شایسته صنف برگزار کنیم که بازخوردها خبر از موفقیت ما در هدفمان میدهند. از شرایط موجود نیز رضایت داریم؛ در کنار آن انتظار کسب نمره عالی را نداریم بلکه معتقدیم این دوره توانست نمره قبولی را بگیرد.
ذکایی تشریح کرد: با توجه به شرایط بد اقتصادی، شرکتهای فعال در زمینه چاپ دیجیتال ناراضی بودند که نمیتوانند برای حضور در نمایشگاه برنامهریزی داشته باشند؛ بنابراین ما نیز برای ترغیب شرکتکنندگان تخفیفهای خوبی را لحاظ کرده و در جانمایی شرکتها امکانات مناسبی را در نظر گرفتیم.
بازخورد غرفهگذاران
وی درباره بازخورد غرفهگذاران از نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال گفت: یکسری از شرکتکنندگان اذعان دارند که بعد از کرونا تصور نمیکردند که این نمایشگاه دوباره پا بگیرد و مجدداً برگزار شود؛ حتی یکی از شرکتکنندگان تعریف میکرد که تا آخرین روز مطمئن نبوده که این نمایشگاه برپا میشود و وسایل غرفهاش را تا ۲۴ ساعت قبل از افتتاح هم نچیده بود.
ذکایی بیان داشت: با توجه به صحبتهایی که با غرفهگذاران داشتم و با مدنظر قراردادن شرایط کرونا و وقفه سهساله پیش آمده و همچنین در مقایسه با دیگر نمایشگاهها برخی معتقد بودند که بازدیدکننده تخصصی خوبی به این نمایشگاه مراجعه کرده و ابراز رضایت کردند؛ البته برخی نیز از ضعف نمایشگاه گلهمند بوده و توقع مراجعه بازدیدکنندگان بیشتری را داشتند.
رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی درباره استقبال از این دوره از نمایشگاه بیان کرد: معمولاً نمیتوان انتظار بازدید چندانی از روز اول هر نمایشگاهی داشت، پیشبینی ما این بود که روز دوم وضعیت بازدیدها بهتر خواهد شد و البته در روز سوم و چهارم نمایشگاه که تأکید ما هم بر قرار گرفتن روزهای پنجشنبه و جمعه در تقویم نمایشگاهی بود، انتظار داشتیم که بازدید از نمایشگاه بیشتر شود که طبق پیشبینیها همین اتفاق هم افتاد.
ذکایی اشاره کرد: دوستان متعددی از شهرستانها با بنده تماس گرفتهاند و درخواست تمدید نمایشگاه را داشتند تا بتوانند در اسرع وقت به بازدید از آن بپردازند که متأسفانه دست ما در این مورد بسته بود اما خود این نشان از کارایی و بذل توجه فعالان این صنف نسبت به نمایشگاه چاپ دیجیتال داشت.
بضاعت چاپ دیجیتال ایران بیشتر است
به گفته ذکایی این نمایشگاه تمام بضاعت چاپ دیجیتال ایران نیست و گروههای چاپ دیجیتال و برندهای معتبر این حوزه ازجمله HP، اپسون، زیراکس و… باید ترغیب به حضور در این آوردگاه تخصصی بشوند. وی در ادامه افزود: ما با برنامهریزی برای سال آینده سعی داریم شرایط را برای حضور بیشتر برندهای حوزه چاپ دیجیتال مهیا کنیم. این نمایشگاه زمانی ایدهآل میشود که چاپ دیجیتال کارتن، لیبل و دیگر موارد جدید و بهروز چاپ دیجیتال در آن حضور داشته باشند.
وی در ادامه به افتتاح ایستگاه متروی بوستان گفتگو اشاره و تصریح کرد: یکی از مزیتهای این دوره از نمایشگاه فعال شدن ایستگاه متروی بوستان گفتگو بود که دسترسی به این مرکز نمایشگاهی را تسهیل کرد. به این طریق شهرستانیها نیز میتوانند از طریق راهآهن، فرودگاه و یا ترمینال اتوبوسرانی با سهولت به این نمایشگاه دسترسی داشته باشند.
مشکلات ریز و درشت
ذکایی درباره مشکلات برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: دوستان شرکتکننده و فعال در صنف چاپ دیجیتال تنها از بخش کوچک ماجرا و مشکلات برگزاری این رویداد مطلعاند درصورتیکه ما بخش اعظمی از مشکلات را برای برپایی این آوردگاه متحمل شدیم. ماجرا از این قرار است که ما بهمنماه سال گذشته با این مرکز مکاتبه کردیم و تاریخ ۷ تا ۱۰ تیرماه را برای نهمین دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی رزرو کردیم.
وی ادامه داد: همه موارد برای برپایی این رویداد آماده بود و ما حتی به دنبال اخذ مجوزهای برگزاری بودیم؛ اما یک ماه به تاریخ برگزاری نمایشگاه مانده بود که از این مرکز با من تماس گرفتند و گفتند که قرار است به دستور شهردار محترم تهران نمایشگاههای این مرکز کنسل و یا به زمانی دیگر موکول شوند.
رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ادامه داد: زیرا قرار بود به مناسبت ۱۴ تیرماه که در تقویم رسمی کشورمان بهعنوان روز شهرداری و دهیاری نامیده شده، در تاریخهای ۱۲ تا ۱۷ تیرماه، نمایشگاه جدیدی با عنوان نمایشگاه شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران برگزار شود! با وجود برنامهریزیها و تبلیغاتی که ما برای نمایشگاه چاپ دیجیتال در آن تاریخ صورت داده بودیم؛ مجبور به تغییر در تاریخ برگزاری شدیم و به اجبار نمایشگاه ما به تاریخ فعلی (۴ تا ۷ مردادماه) موکول شد.
وی افزود: دو روز از برگزاری نمایشگاه شهرهای خواهرخوانده و توانمندی مدیریت شهری تهران نگذشته بود که مجدداً با من تماس گرفتند که شهردار تهران مسئولیت این مرکز نمایشگاهی را از معاونت امور بینالملل به سازمان فناوریهای نوین و نوآور شهری واگذار کرده است و اعلام کردهاند که بهجز نمایشگاههای شهرداری مانند نمایشگاه گل و گیاه؛ نمایشگاه دیگری در این مرکز برگزار نشود! بر اساس این اعلام، نمایشگاه غذایی قبل از نمایشگاه چاپ دیجیتال در مرکز نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار شد و نمایشگاه چاپ دیجیتال آخرین نمایشگاهی است که در این مکان برگزار میشود.
ذکایی در توضیحاتش گفت: این مرکز نمایشگاهی قرار بود مساعدت مالی به ما داشته باشد اما نهتنها کمک و تخفیفی در این خصوص نداشت بلکه ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده را نیز از ما اخذ کردند اما با تمام مشکلاتی که برایمان پیش آورده بودند باز هم روی هدفمان که برگزاری نمایشگاه بود اصرار رزیدیم و تنها دو روز مانده به تاریخ برپایی آن مجوز اماکن را گرفتیم. خوشبختانه با تمام فشار و استرس کاری بالایی که داشتیم توانستیم این نمایشگاه را احیا کنیم.
حضور بازدیدکننده تخصصی
وی افزود: شرایط نمایشگاه برد- برد است؛ بدینصورت که یک نمایشگاه خوب میتواند هم برای من بهعنوان برگزارکننده، هم برای غرفهگذاران و شرکتکنندگان در نمایشگاه و هم برای بازدیدکنندگان مفید باشد.
ذکایی درباره تبلیغات نمایشگاه چاپ دیجیتال توضیح داد: اساساً یکی از ویژگیهای مهم این نمایشگاه این است که افراد متفرقه و به اصطلاح کاتالوگ جمعکن و اشانتیون بگیر در آن حضور ندارند و اعم بازدیدکنندگان آن تخصصی و حرفهای هستند، به همین دلیل ما با تبلیغات عمومی مخالف هستیم و برای اطلاعرسانیها بیشتر بر نشریات تخصصی و صفحههای تخصصی فضای مجازی متمرکز شدیم.
وی در ادامه افزود: غرفهگذاران با توجه به هزینهای که بابت غرفههایشان در این نمایشگاه پرداخت میکنند نباید انتظار بیلبوردهای محیطی در شهر تهران را داشته باشند. نصب یک بیلبورد در شهر تهران با این وسعت، کاری از پیش نمیبرد؛ حداقل ۱۰ بیلبورد لازم است تا نمایشگاه توسط افراد دیده شود که آن هم هزینهای میلیاردی میطلبد و این درصورتی است که کل گردش مالی این نمایشگاه ۶۰۰ میلیون تومان است و دوستان و همکاران باید در این خصوص انتظاراتشان را تعدیل کنند. دهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی
دهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی نمایشگاهی ویژه
رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی بیان کرد: تقویم برگزاری این نمایشگاه در فصل بهار است؛ البته در سالهای گذشته به خاطر انتخابات، ماه مبارک رمضان و یا همپوشانی با سایر رویدادهای چاپی مانند دروپا، جابهجاییهایی در تاریخ آن صورت گرفته است و امسال نیز ناخواسته و بهاجبار در فصل تابستان برگزار شد که من بابت نزدیکی با چهارمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری از مسئولین برگزاری این نمایشگاه نیز عذرخواهی کردهام.
وی افزود: سال آینده دهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی را خواهیم داشت و در نظر داریم نمایشگاه چاپ را بهصورت ویژه برگزار کنیم؛ پیشبینی ما این است که دهمین دوره این رویداد را در صورت فراهم کردن زیرساختهای هتل المپیک در اردیبهشتماه برگزار کنیم؛ زیرا خنک کردن سالنها در فصول گرم سال مسئله بسیار مهم و مشکلسازی است. دهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی