بازدید مدیر‌کل دفتر چاپ از ۱۱ چاپخانه به‌مناسبت روز ملی صنعت چاپ

    0
    63
    11 چاپخانه

    مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در ۱۱ چاپخانه در جنوب تهران، در جریان روند فعالیت‌ و چالش‌های دست‌اندرکاران آن‌ها قرار گرفت.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، به‌مناسبت ۱۱ شهریور‌ماه روز ملی صنعت چاپ، علی‌اکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه رضا بشردوست، معاون دفتر چاپ و نشر و محسن شمس، رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره چاپ از ۱۱ چاپخانه بخش جنوبی تهران بازدید کرد.

    در جریان این برنامه از ۴ چاپخانه در قرچک و هفت چاپخانه در ورامین بازدید شد و مدیرکل دفتر چاپ از نزدیک در جریان مشکلات، دغدغه‌ها، آسیب‌ها و چالش‌های پیش روی فعالان صنعت چاپ و بسته‌بندی قرار گرفت.

    ایستگاه اول

    این دیدار ساعت ۹ صبح و از چاپخانه دیجیتال «خاتم» در شهر قرچک آغاز شد، چاپخانه‌ای که از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را با عنوان شرکت تعاونی چاپ و نشر خاتم ورامین آغاز کرده است. این چاپخانه، خانوادگی اداره می‌شود و بخش عمده فعالیت‌هایش در حوزه چاپ دیجیتال، بنر و آگهی‌های تبلیغاتی است.

    سید‌محمود زمانی، مدیر این مجموعه با بیان اینکه بخش عمده ماشین‌های این چاپخانه از آلمان تهیه شده است، گفت: یکی از خواسته‌ها، این است که به شهرک صنعتی برویم، زیرا کسب و کار در این مکان خیلی بهتر و مناسب‌تر است، می‌توانیم با تمرکز بر نیاز‌های منطقه، فعالیت‌های خود را در این شهرک توسعه دهیم.

    وی در سخنانی با گلایه‌ از انجام کارهای خلاف برخی چاپخانه‌ها، افزود: امیدوارم به زودی ساز و کاری پیش‌بینی شود که چاپخانه‌ها نتوانند کار خلاف انجام دهند، زیرا این موضوع تاثیر بسیار بدی بر کسب و کار می‌گذارد.

    در این دیدار، ابراهیمی از تشکیل کارگروه بازرسی در اداره چاپ و نشر خبر داد و گفت که بازرسان این کارگروه‌، مستمر بر فعالیت چاپخانه‌ها نظارت خواهند داشت.

    ایستگاه دوم

    دومین ایستگاه دید و بازدید روز صنعت چاپ، چاپخانه «الهام» بود؛ نخستین چاپخانه شهر قرچک که عباس منتظری مدیریت آن را به عهده دارد. این چاپخانه از سال ۱۳۵۷ تاسیس شده و در حوزه چاپ افست فعال است. منتظری در این دیدار کوتاه به مسئله چاپخانه‌های بدون جواز اشاره کرد و گفت: بسیاری از این چاپخانه‌ها برای ایجاد رقابت و کار بیشتر قیمت‌شکنی و با این کار رقابت منفی ایجاد می‌کنند و تعادل بازار را بهم می‌ریزند.

    وی همچنین به نبود اتحادیه و تشکل صنفی استانی و شهری اشاره کرد و یادآور شد: زیرمجموعه اتحادیه عکاسان هستیم؛ درحالی که به‌طور عملی آن‌ها باید زیرمجموعه اتحادیه باشند، اما متاسفانه مجبور به پذیرش این مسئله شده‌ایم.

    ایستگاه سوم

    مجتمع چاپ و صحافی «چاپی نو» در شهرک صنعتی قرچک سومین ایستگاه مدیرکل دفتر چاپ و نشر و هیات همراه بود، واحد صحافی به مدیریت علیرضا فرهمند از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرده و چاپخانه نیز از اواخر فصل بهار ۱۴۰۲ فعال شده است و اکنون حدود ۲۲ نفر در آن مشغول کار هستند.

    بخش عمده فعالیت‌های این مجموعه، چاپ و صحافی کتاب‌های درسی، کمک آموزشی، کنکور، روان‌شناسی و عمومی است. بهره‌مندی از دستگاه‌های چاپ و صحافی مدرن و تلاش برای ارتقای سطح دانش و تکنیک‌های کاری ازجمله مزایای این مجموعه بود.

    ایستگاه چهارم

    مقصد چهارم این دید و بازدید که با بوی مرکب و کاغذ آمیخته بود، چاپ «سوگند» در قرچک بود که از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرده است، علی سرلک، مدیریت این مجموعه را به عهده دارد و پنج نفر کارگر در آن مشغول کار هستند.

    سرلک در این دیدار با اشاره به قطعی برق بدون اطلاع قبلی، گفت: این مساله چالش‌‌های زیادی ایجاد کرده است، اگر از قبل اعلام کنند که قرار است برق قطع شود دستگاه‌ها را روشن نمی‌کنیم، متاسفانه چند روز قبل، برق موقع کار دستگاه قطع شد و برد دستگاه سوخت و کارها نیمه‌تمام باقی ماند، اگر اطلاع‌رسانی شود خیلی بهتر است.

    بیشتر بخوانید: اختلال در عملکرد دستگاه‌ های چاپ با قطعی مکرر برق

    ایستگاه پنجم

    چاپخانه «سی‌نور گرافیک» در شهرک صنعتی شهدای خیرآباد ورامین به مدیریت اسماعیل دین‌محمدی، پنجمین ایستگاه مدیرکل دفتر چاپ و نشر و هیات همراه بود که به علت قطعی برق، دستگاه‌ها کار نمی‌کردند. این چاپخانه‌دار نیز با اشاره به مشکل قطعی برق، گفت: شنبه‌ها و چهارشنبه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب برق نداریم و عملا دو روز در هفته تعطیل هستیم، این مساله بر روند کاری چاپخانه تاثیر زیادی داشته و امیدواریم با عبور از موج گرما این مشکل زودتر حل شود.

    این فعال حوزه چاپ که در زمینه نصب دستگاه‌های چاپ نیز فعال است، در ادامه به طرح مشکلات خود در زمینه تامین مواد اولیه پرداخت و افزود: تمرکز خود را بر چاپ گونی‌های برنج گذاشته‌ایم و برای تامین پارچه مشکل داریم، مدتی از کاغذ سنگی استفاده می‌کردیم اما مناسب کار ما نبود و به دستگا‌ه‌ها صدمه می‌زد.

    ایستگاه ششم

    ششمین ایستگاه این بازدید که به بهانه ۱۱ شهریور روز صنعت چاپ انجام شد، چاپخانه «روناک ری ورامین» به مدیریت علیرضا احمدخان کردبچه در شهرک صنعتی شهدای خیرآباد ورامین بود. این مجموعه فعالیت خود را در بخش‌های بسته‌بندی قوطی‌های فلزی مختلف و چاپ روی فلز در کنار سایر خدمات وابسته انجام می‌دهد.

    این مجموعه از سال ۱۳۷۴ فعالیت خود را آغاز کرده و در حال توسعه فعالیت‌های خود با ایجاد یک سوله ۲ هزار متری در جنب مجموعه فعلی است، همچنین با تهیه و تامین مواد اولیه مناسب و دستگاه‌های جدید کار خود را توسعه داده است.

    ایستگاه هفتم

    مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به مجتمع «همیار غروب پارس» رفت، مجموعه‌ای که از سال ۱۴۰۰ به مدیریت محمد فهیمی فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجتمع در چهار بخش چاپخانه، جعبه‌سازی، مقواسازی و لمینت فعال است و ۲۵ نفر کارگر در بخش‌های مختلف آن مشغول کار هستند.

    این مجموعه که ایستگاه هفتم این بازدید بود، طی سال‌های اخیر فعالیت‌های خود را توسعه داده و به زودی میزبان دو دستگاه چاپ افست آلمانی برای گسترش فعالیت‌های کاری و حرفه‌ایش به مجتمع اضافه می‌کند.

    ایستگاه هشتم

    چاپخانه «بیژن» به مدیریت بیژن اسلامی با ۲۸ سال سابقه فعالیت در صنعت چاپ میزبان مدیران و فعالان صنعت چاپ بود، این چاپخانه بیشتر در حوزه چاپ سربرگ، بروشور و کارت با دستگاه ملخی فعال بود که بازدیدکنندگان از نزدیک با روند فعالیت وی آشنا شدند و پای صحبت‌ها و درد و دل‌های اسلامی نشستند.

     ایستگاه نهم

    ابراهیمی در نهمین مقصد خود به چاپخانه «رنگارنگ» به مدیریت رضا امینی رفت، این مجموعه از سال ۱۳۹۱ فعال است و در حوزه چاپ افست، بنر، آگهی، کارت و … فعالیت دارد. امینی که نسل اول چاپ به شمار می‌آید، در این دیدار به معرفی کارها، دستگاه‌ها و اقدامات خود طی سال‌های اخیر پرداخت.

    ایستگاه دهم

    حسن قاسمی، مدیر چاپ افست «قاسمی» در ایستگاه دهم در انتظار علی‌اکبر ابراهیمی و هیات همراه بود، او که مجموعه خود را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرده است در زمینه چاپ فاکتور، چاپ کارت و دفترچه فعالیت دارد. او کم‌کاری در سال‌های اخیر را یکی از دغدغه‌های چاپخانه‌داران عنوان کرد و گفت: طی این سال‌ها به دلیل کم‌کاری ضرر و زیان زیادی کردیم و مجبور به فروش بعضی از دستگا‌ه‌ها شدیم، امیدوارم بار دیگر رونق در این صنعت حاکم شود.

    ایستگاه یازدهم

    و ایستگاه یازدهم از ۱۱ چاپخانه ای که مدیرکل دفتر امور چاپ از آن بازدید کرد؛ چاپخانه «نقشینه» در ورامین بود، مجموعه‌ای که بیش از ۲۰ سال از فعالیت آن می‌گذرد و غلامحسین نعیمی، مدیریت آن را بر عهده دارد، این مجموعه نیز در طول دو دهه فعالیت در حوزه چاپ افست تلاش کرده است اقدامات موثری در تولید و چاپ آثار چاپی انجام دهد، اما به دلیل برخی مشکلات مجبور به فروش بعضی از دستگاه‌‌ها شده، اما همچنان با عشق به کسب و کار خود ادامه می‌دهد. ۱۱ چاپخانه

    گزارش تصویری بازدید مدیر‌کل دفتر چاپ از ۱۱ چاپخانه به‌مناسبت روز ملی صنعت چاپ

    11 چاپخانه11 چاپخانه11 چاپخانه11 چاپخانه

    مقاله قبلی۱۱ شهریور؛ مجالی برای ارج نهادن به فعالان، مبتکران و کارآفرینان صنعت چاپ
    مقاله بعدیساخت پلاستیک تجزیه پذیر توسط دانشمندان روسی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.