همزمان با شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی از پیشکسوتان و فعالان این عرصه در تبریز تجلیل شد.
نسبت دقیقی بین توسعه فرهنگ و رشد صنعت چاپ برقرار است
سیدقاسم ناظمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در همایش شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: علیرغم اینکه تبریز و آذربایجان در حوزه چاپ دارای پیشنهای غنی و قوی است اما این سبقه و دیرینه به تنهایی نمیتواند در تعالی و بالندگی این هنر صنعت موثر باشد و ما برای اینکه از جریان روز چاپ دنیا عقب نمانیم، نیازمند و مجبور به نوآوری در این عرصه هستیم.
وی افزود: در حال حاضر، مهمترین اصل که در بین بنگاههای اقتصادی در جریان است، اصل رقابت است و ما برای حفظ و بهرهگیری از فرصتهای بینالمللی،منطقهای و ملی باید از اصل رقابت در عرصه چاپ پیروی کنیم.
ناظمی تاکید کرد: بازار امروز دنیا در عرصه چاپ نیازمند مطالعه، به روز بودن و تلاش است و فعالان حوزه چاپ و تشکلها و اتحادیههای این حوزه باید به عرصههای بیناالمللی بیاندیشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، صنعت چاپ را پیشران جریان فرهنگ در استان عنوان کرد و گفت: این صنعت به جهت ارزآوری و ایجاد اشتغال در سطح استان از اهمیت والایی برخوردار است و بهرهگیری از تکنولوژی روز در این عرصه در دهههای اخیر برکات بسیاری را به همراه داشته و ما ثمرات و برکات آن را در جریان توسعه و صادرات مشاهده میکنیم.
وی اظهار امیدواری کرد با اهتمام اهالی صنعت چاپ استان و همراهی و همکارهای نهادهای دولتی چون سازمان صمت و بانکها زمینه برای تعالی بیش از پیش هنر صنعت چاپ فراهم گردد.
ناظمی گفت: توانمندیهای آذربایجان و تبریز در عرصه صنعت چاپ باید جدی گرفته شود تا شاهد درخشش بیش از پیش در این عرصه باشیم.
وی تاکید کرد: ازجمله امکاناتی که میتواند به توسعه صنعت چاپ کمک کند بهرهگیری از امکانات صندوق ملی است و این صندوق میتواند در صورت ارائه طرحهای مناسب از این طرحها حمایت نماید.
بیشتر بخوانید: آینده صنعت چاپ شهرستان تبریز نیازمند حمایت
توجه به بحث آموزش در حوزه صنعت چاپ بسیار جدی و مهم است
ایرج قرهداغی معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی که با حضور فعالان این حوزه در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز برگزار شد، گفت: حمایت از جشنواره های چاپ از برنامه های پر اهمیت وزارتخانه است که آثار و برکات فراوانی دارد و در این برنامه تلاش می شود از بزرگان پیشکسوت و کارآفرینان و دیگر فعالان این عرصه خطیر تجلیل شود تا تاکیدی بر اهمیت تلاش بزرگان و جوانان و متخصصان این صنعت فرهنگی باشد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش در این عرصه گفت: برنامه مهم دیگر بحث آموزش در کشور و ارتقا سطح علمی و انتقال تجارب اساتید و پیشکسوتان به نسل های جوان و شاغل در این صنعت است که در هر دو مورد ما حداکثر کمک های مادی و معنوی را در این موارد بکار بسته ایم.
وی به اهمیت اقتصاد فرهنگ نیز اشاره کرد و گفت: نکتهای که بسیار حایز اهمیت است بحث اهمیت اقتصاد فرهنگ است که باید به آن تاکید ویژه داشته باشیم، رونق و توانمندی صنعت چاپ و نشر یکی از مهمترین شاخصه های قدرت و بالندگی اقتصاد فرهنگ یک کشور محسوب میشود.
وی به آمار رسمی کشوری و استانی در این حوزه اشاره کرد و گفت: تعداد واحد های چاپی و وابسته دارای پروانه فعالیت درکل کشور حدود ۸۰۰۰ هزار واحد هست که سهم آذربایجان شرقی ۴ درصد و با ۳۳۳ واحد رتبه پنجم کشور را دارد. البته برآورد می شود حدود ۵ هزار واحد صنفی غیر مجاز هم وجود داشته باشند یعنی جمعا حدود ۱۳ هزار واحد صنفی در کشور فعال هستند.
قرهداغی در ادامه با اشاره به آمار مربوط به ثبت سفارش، ترخیص و صادرات کالاهای فرهنگی طی شش ماه نخست سال جاری، گفت: ارزش رسمی ثبت سفارش واردات کالای چاپی در کل کشور با وزن حدود ۴۵ هزار تن کالای چاپی به ارزش حدود ۹۶ میلیون یورو بوده که سهم استان با ۱۲۷۲ تن و ارزش حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار یورو حدود ۳ درصد هست.
وی همچنین گفت: ارزش رسمی میزان ترخیص کالا در کل کشور با وزن ۱۳ هزار تن به ارزش حدود ۵۴ میلیون یورو بوده است که سهم استان با ۴۸۰ تن به ارزش ۱ میلیون و ۱۹۰ هزار یورو حدود ۲/۲ درصد هست.
وی گفت: تا اینجای کار وضعیت استان خوب هست یعنی نشان می دهد که واردات استان نسبت به سهم خود از واحدهای چاپی به میانگین کشور پایین هست و به این معنی است که گردش خوبی در درون استان جریان دارد. اما وضعیت صادرات که ارزش اظهار شده صادرات محصولات چاپی در کشور با حدود ۸۰۰۰ تن به ارزش حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده که استان آذربایجان شرقی با حدود ۲۰۰۰ تن به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد تومان ۵ درصد ارزش ریالی صادرات کشور و ۲۵ درصد ارزش وزنی کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
قرهداغی تصریح کرد: تحلیل این آمار هم نشان می دهد که استان آذربایجان شرقی در زمینه صادرات محصولات چاپی هم نسبت به سهم واحد های چاپی در تراز کل کشور جلو تر است.
وی این موفقیت را به فعالان صنعت چاپ و نشر کشور و مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تبریک گفت.
تجلیل از پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ آذربایجانشرقی
در آیین شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی از صفر سرخوش پیشکسوت نمونه و مدیر چاپخانه ستاره اهر، جعفر امامی پیشکسوت نمونه و مدیر چاپخانه اندیشه، اکبر کریمیشعار پیشکسوت و کارگر نمونه تقدیر به عمل آمد.
همچنین در شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی از حسین نجفی نوآور در حوزه تولید خط جعبه هارد باکس تمام اتوماتیک و مدیر چاپخانه مانا، علی عافیت نوآور در حوزه طراحی و راهاندازی اولین سایت قبول سفارشات چاپی استان، سیدناصر سیدی کارشناس و مدرس رشته چاپ، حامد زراعتیخسروشاهی صادر کننده نمونه و مدیرعامل شرکت نگاران طرح تبریز، محمود طلوعکتابی طراح پوستر جشنواره و فعال در حوزه چاپ، جمیله فاتح اپراتور چاپ افست و متالایز ماشین چاپ رولند ۷۰۰ هیبرید و از حسن کاغذی به جهت سالها همراهی و تهیه و عرضه کاغذ و مقوا برای صنعت چاپ استان تجلیل شد.
آیین شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی با حضور ایرج قرهداغی معاون دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدقاسم ناظمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از فعالان عرصه چاپ در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز برگزار شد.
شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی