بیست و ششمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی، فراتر از انتظار

    0
    64
    بیست و ششمین نمایشگاه چاپ

    نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه چاپ ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته صبح امروز ۲۵ آبان ماه با حضور احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه لیتوگراف و مجری برگزاری نمایشگاه)، بهمن پورمند (نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران)، غلامرضا شجاع (مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان و رئیس تشریفات این دوره از نمایشگاه)، علیرضا سلمانی (معاون فرهنگی، اجتماعی و ارتباطات اتاق اصناف تهران) و خبرنگاران و اهالی رسانه در محل اتاق اصناف تهران برگزار و جزئیات این دوره از نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته تهران تشریح شد.

     

    بیست و ششمین نمایشگاه چاپ

    به گزارش چاپ و نشر؛ در این نشست خبری بعد از تلاوتی چند از کلام‌الله مجید، حشمت اله بسطامی، مدیر روابط عمومی بیست و ششمین نمایشگاه چاپ ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته بعد از خیرمقدم به اصحاب رسانه و خبرنگاران، این نمایشگاه را بزرگ‌ترین رویداد چاپی در حوزه نمایشگاهی کشور خواند و گفت: امروز توضیحاتی از روند فعالیت برای برگزاری این دوره از نمایشگاه ارائه خواهیم داد. امیدواریم که این آوردگاه کماکان به موفقیت خود ادامه داده و سال‌های بعد هم شاهد برگزاری موفق آن باشیم.

    وی افزود: تیم مدیریت بیست و ششمین نمایشگاه تصمیم به برگزاری آن با رویکردی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته داشته است. امسال علی‌رغم محدودیت‌هایی که در کشور جاری و ساری است، آمار و ارقام از یک سو و کیفیت از سوی دیگر نشان می‌دهد که نمایشگاه خوبی را در پیش رو خواهیم داشت.

    بیست و ششمین نمایشگاه چاپ

    بهمن پورمند، نائب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران ضمن عرض خیرمقدم به خبرنگاران حاضر در جلسه، گفت: بی‌شک بدون حمایت و همراهی اصحاب رسانه و خبرنگاران، صنعت چاپ کشور نمی‌تواند به‌درستی اهداف و برنامه‌هایی را که در دستور کار خود دارد به انجام برساند. در شرایط حساس کنونی کشور، صنعت چاپ علی‌رغم کمبودها و مشکلات ناشی از جنگ اقتصادی که دشمنان رقم‌ زده‌اند، توانسته با تکیه‌بر توان و تخصص فعالان این حوزه یاری‌رسان تولید باشند.

    وی افزود: فعالان صنعت چاپ نقش مهمی در ارزآوری و صادرات ایفا می‌کنند، این موقعیت در بسیاری اوقات به برکت همکاری و همیاری رسانه‌های گروهی و اصحاب رسانه میسر شده است. وظیفه خود می‌دانم از این همکاری مؤثر و کارآمد تشکر کنم و برای شما بزرگواران توفیق روزافزون مسئلت دارم.

    بیست و ششمین نمایشگاه چاپ

     غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان و رئیس تشریفات بیست و ششمین نمایشگاه چاپ در سخنانی عنوان کرد: همه‌ی تلاش ما در سال جاری برگزاری نمایشگاهی متفاوت در حوزه چاپ است. جا دارد به این نکته اشاره کنم که در تمام دنیا، صنعت نمایشگاهی یکی از صنایع اقتصادی قابل‌توجه، ارزآور، اشتغال‌زا و به مثابه‌ی بازوی توانمند درآمدزای دولت به شمار می‌رود. بااین‌همه نگاه ما به این نمایشگاه درآمدزایی صرف نیست و سعی داریم آورده‌های بیشتری نسبت به آن برای فعالان این عرصه به ارمغان بیاوریم.

    وی افزود: با وجود مشکلات ناشی از تحریم، امسال موفق شدیم ارتباطات خوبی را در حوزه بین‌الملل برای نمایشگاه ایجاد کنیم، ازجمله آن‌ها تلاش‌هایی بوده که برای ایجاد ارتباط با سازمان یوفی (UFI) که معتبرترین و اساسی‌ترین هماهنگ‌کننده نمایشگاه‌های دنیا است، داشته‌ایم و امیدواریم که با رد تحریم‌ها، بتوانیم در سال‌های آینده به‌عنوان یکی از اعضای تأثیرگذار این سازمان به فعالیت بپردازیم.

    رئیس تشریفات این نمایشگاه تأکید کرد: یکی از وظایف سازمان یوفی آموزش استانداردسازی، رشد و توسعه و بازاریابی فرا مرزی به برگزارکنندگان نمایشگاه‌های جهان است. کما اینکه سازمانی یوفی با بیش از ۱۸۰ کشور عضو در رابطه است که برخی از آن‌ها بیش از ۴۰ نمایشگاه بین‌المللی دارند و در این نمایشگاه‌ها به تبلیغات می‌پردازند. امیدواریم در سال‌های آینده عضوی از این سازمان شویم و ارتباطی تنگاتنگ با آن‌ها برقرار کنیم.

    شجاع با اشاره به نقش نمایشگاه‌هایی همچون نمایشگاه صنعت چاپ در توسعه دیپلماسی صنعتی، تجاری و فرهنگی عنوان کرد: این توسعه با فعالان فرامرزی و متخصص در صنعت نمایشگاهی و با ارتباط گیری با مدیران، کارخانه‌داران و فعالان بزرگ دنیا رخ می‌دهد.

    وی افزود: امسال تلاش داریم در طرح رجیستر کردن بازدیدکنندگان در نمایشگاه تلاش رو به رشدی داشته باشیم تا از این طریق به جامعه‌ی آماری قابل‌توجهی به‌منظور برنامه‌ریزی برای رویدادهای آتی برسیم.

    مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان همچنین خواستار مشارکت و همیاری بیشتر دولت به‌ویژه شهرداری درباره اطلاع‌رسانی نمایشگاه شد و افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه کار این نمایشگاه مسائل ارزی پیش روی ما بوده که به مسئله نحوه محاسبه هزینه‌های نمایشگاهی توسط سازمان توسعه تجارت و محل دائمی نمایشگاه‌ها برمی‌گردد. شیوه فعلی به گونه‌ای است که هزینه بخش خارجی به‌صورت ارزی و هزینه بخش داخلی به‌صورت ریالی دریافت می‌شود که به‌هیچ‌عنوان مورد تأیید ما نیست و امیدواریم شرایطی اندیشیده شود تا طی آن این مسئله نیز حل شود.

    وی همچنین از برنامه‌ریزی برای دعوت از تمامی مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها، روسای اتحادیه‌های مرتبط، فعالان ارشد صنعت چاپ و تأثیرگذاران تجاری این صنعت، برای حضور در این نمایشگاه خبر داد.

    در ادامه این نشست خبری احمد ابوالحسنی رئیس برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی نیز در سخنانی عنوان کرد: نمایشگاه بیست و ششم صنایع چاپ با همت و کمک تمامی فعالان این عرصه و با شعار وحدت و همدلی از هشتم تا یازدهم آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. این نمایشگاه در فضایی به وسعت ۴۳ هزار مترمربع قرار دارد که ۲۵ هزار متر آن به غرفه‌گذاران اختصاص پیدا کرده است.

    وی افزود: امسال ۵۱۳ غرفه‌گذار در نمایشگاه خواهیم داشت که از این میان ۳۱ شرکت خارجی و ۴۷۲ شرکت داخلی هستند و جدا از این متراژ، حدود ۵۰۰ مترمربع نیز به فضای غیرمسقف و باز اختصاص داده‌ایم که این فضا به دلیل متقاضیان زیاد برای شرکت در این نمایشگاه بود. این در حالی است که ما حتی برای شرکت در این رویداد بازاریابی و تبلیغاتی انجام نداده‌ایم که در این صورت متقاضیان بیشتر از این هم بودند. پیگیری‌های ما برای تخصیص فضای بیشتر در این زمینه کماکان ادامه دارد ولی به‌منظور اینکه تمامی متقاضیان بتوانند از این نمایشگاه استفاده کنند سعی کردیم با کاهش متراژ غرفه‌ها پذیرای اکثریت آن‌ها باشیم.

    وی درباره حضور کشورهای خارجی در این دوره از نمایشگاه گفت: کشورهای چین و هند به‌صورت پاویون در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند داشت و نمایندگانی از کشورهای آلمان، بلژیک و ایتالیا نیز در نمایشگاه حضور دارند. ما در بحث حضور کشورهای خارجی نسبت به سال قبل با افزایش شرکت‌کننده روبرو هستیم اما نسبت به دو سال گذشته این موضوع با کاهش شدیدی روبرو است.

    بیست و ششمین نمایشگاه چاپ

    ابوالحسنی در بخش دیگری از این نشست خبری در مورد شائبه تغییر محل برگزاری این نمایشگاه سخن گفت و عنوان کرد: با وجود اخبار و اطلاعات در زمینه تغییر محل نمایشگاه‌های مرکز تهران، به‌طور صریح در مورد این نمایشگاه به ما اعلام شده که در زمان تعیین‌شده و محل اعلام شده برگزار می‌شود.

    وی با اشاره به موضوع تغییر مکان احتمالی این نمایشگاه تأکید کرد: ما برای این دوره از نمایشگاه چاپ حدود ۳۴ هزار مترمربع تقاضای فضا داریم، اما مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب با دارا بودن سه سالن تنها می‌تواند هفت تا هشت هزار متر از فضای درخواستی ما را پوشش دهد بنابراین فضاهای نمایشگاهی موجود در تهران به‌جز محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران، ظرفیت میزبانی از نمایشگاه صنایع چاپ را ندارد.

    در بخش دیگری از این نشست خبری، ابوالحسنی در پاسخ به سؤالی در مورد علت عدم حضور کشورهای خارجی در این نمایشگاه به موضوع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد ماشین‌آلات و مواد اولیه چاپ در ایران وارداتی است و کشورهای خارجی پیش‌ازاین به‌منظور بازاریابی و فروش مواد اولیه به این نمایشگاه می‌آمدند الان نیز با وجود تحریم‌ها مشکلی برای حضور در نمایشگاه ندارند اما مسئله انتقال ارز چه در بحث هزینه‌های نمایشگاهی و چه در بحث فروش ماشین‌آلات به‌جای خود باقی است، بااین‌همه ما با این برنامه‌ریزی که بتوانیم تولیدات خود را به سمت صادرات به کشورهای منطقه پیش ببریم کار نمایشگاه را جلو برده‌ایم و امیدواریم بتوانیم نتایج مطلوبی نیز کسب کنیم.

    وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد دو نرخی بودن غرفه‌هغای نمایشگاه عنوان کرد: در حال حاضر هزینه‌های نمایشگاهی شرکت‌کنندگان داخلی به‌صورت ریالی و بخش خارجی به‌صورت ارزی دریافت می‌شود و این درحالی است ‌که در هیچ جای دنیا روال به این صورت نیست. محل دائمی نمایشگاه‌ها به‌صورت دولتی اداره می‌شود و تمامی هزینه‌های آن با نرخ مصوب دولت و توسط آن دریافت می‌شود. ما موافق این موضوع نیستیم که این هزینه‌ها به‌صورت کامل ریالی یا ارزی دریافت شود اما بارها این مسئله را مطرح کرده‌ایم که اگر کل فضای نمایشگاهی با دریافت هزینه‌ای مشخص به برگزارکننده واگذار شود او برای مدیریت هزینه‌ها تدبیر خواهد کرد، مثلاً اگر ما بخواهیم به یک شرکت خارجی تخفیفی بدهیم و یا غرفه‌ها را به شکل تهاتر به نمایشگاه‌های خارجی واگذار کنیم، به دلیل وضعیت موجود محل دائمی نمایشگاه‌ها، امکان‌پذیر نیست. ما حتی به مسئولان نمایشگاه پیشنهاد دادیم که با یک هزینه اضافه‌تر از تعرفه محل را به ما واگذار کند و دست ما را برای تخصیص جا و هزینه‌ها باز بگذارد اما کماکان با این کار موافقت نمی‌شود.

     حشمت‌اله بسطامی در انتها درباره برنامه‌های پیش رو در حوزه بین‌الملل گفت: زمان به ما اجازه نداد تا برای نمایشگاه پیش رو برنامه‌ریزی برای حوزه بین‌الملل داشته باشیم ولی در دوره‌های آتی قطعاً با سایر مراکز دانشگاهی و صاحبان تکنولوژی در دنیا برای انتقال تکنولوژی در حوزه بین‌الملل رایزنی خواهیم کرد تا از کارگاه‌های آموزشی بهره‌مند شده و به تبادل اطلاعات با آن‌ها بپردازیم.

    مقاله قبلیبسته بندی پستی استاندارد خواهد شد
    مقاله بعدینسخه الکترونیک مجله چاپ و نشر شماره ۱۸۰

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.